📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:36
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:19
🔥
Ajfoniara
- teraz popularne
🔥
Uczeń z nożem
- teraz popularne
🔥
Konkret wpierdol dla pedofila
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kaczmarski to był największy polski artysta ostatnich lat.
@up, ten utwór ma do Boga trochę ironiczny stosunek.
Dzisiaj się go nie usłyszy. Nawet o jego śmierci. Zamiast usłyszeć o rocznicy jego śmierci lub papieża (choćby wzmianka!) słyszałem tylko o Smoleńsku I jak tutaj tworzyć alternatywe dla młodzieży?
Ps. Za mistrza zawsze piwko.
Ps. Za mistrza zawsze piwko.
Czemu choroba dopada zawsze takich mlodych i wielkich ludzi? Czemu nie moglo pasc na Millera czy Palikota?
Nie wiedzieć czemu z roku na roku coraz bardziej skłaniam się ku Gintrowskiemu. Myślę, że facet ma znacznie więcej charyzmy w głosie no i ogromny plus za interpretacje Herberta.
Sndm napisał/a:
Kaczmarski to był największy polski artysta ostatnich lat.
Powiedziałbym, że ten utwór ma ironiczny stosunek raczej do narodu niż do Boga. Skoro nawet święci nie są w stanie rozsądzić podzielonych Polaków... Ale od tego jest poezja by ją interpretować po swojemu.
pierwsze skrzypce nie gra tutaj Kaczmarski, tylko Przemysław Gintrowski, no ale ok.
Mało słychać obecnie o Mistrzach, ponieważ nie są oni obecnie popularni w świecie muzyki- ludzie niestety wolą ścierwo. A i wymowa ich dzieł może być w dzisiejszych czasach niewygodna dla wielu...
Jeżeli chodzi o sam utwór, to faktycznie P. Gintrowski ma tutaj główną partię. Jego głos jest ostrzejszy i bardziej pasuje do tej ironicznej wymowy utworu. Choć trzeba pamiętać, że sam tekst napisał Kaczmarski.
Jeżeli chodzi o sam utwór, to faktycznie P. Gintrowski ma tutaj główną partię. Jego głos jest ostrzejszy i bardziej pasuje do tej ironicznej wymowy utworu. Choć trzeba pamiętać, że sam tekst napisał Kaczmarski.
Głos p. Przemysława jest genialny, chociaż najbardziej lubię nagrania późniejsze o kilka lat - nagranie "Ja" z 99 to absolutne mistrzostwo.
Gintrowski nawet powiedział, że jeżeli miałby popełnić samobójstwo, to wystarczyłoby, żeby zaśpiewał "Ja" kilka razy z rzędu na koncercie.
Tak się składa, że Trio tych Panów to moi najwięksi idole.
Gdybym miał polecić jakiś utwór... Nie mógłbym się zdecydować. Ich trzeba po prostu poznać "w całości".
Ich muzyka jest wspaniała.
Tak się składa, że Trio tych Panów to moi najwięksi idole.
Gdybym miał polecić jakiś utwór... Nie mógłbym się zdecydować. Ich trzeba po prostu poznać "w całości".
Ich muzyka jest wspaniała.
Co jak co, ale na Sadistic tego się nie spodziewałem. Za Nieśmiertelne Trio zawsze piwo.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów