📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W UK OC wykupuje się na osobę a nie jak u nas na auto. To raczej zwykła kasacja.
Tak się składa ze to chyba w Holandii, a nie w uk. W UK się zakłada blokadę na koła za brak ubezpieczenia, ale tylko jeśli samochód stoi na drodze publicznej. Na podjeździe może sobie stać.
-dzień dobry, dodzwoniłem się na "złomowisko.nl"?
-tak, co potrzeba??
-szybę przód do peugeota...
-łooooo Panie, skąd ja Panu wezmę szybę do peugeota...
-tak, co potrzeba??
-szybę przód do peugeota...
-łooooo Panie, skąd ja Panu wezmę szybę do peugeota...
@mimikm, i w UK jeździ się po lewej.
Tak powinny kończyć wszystkie samochody zaparkowane "na minutkę", "na chwilę" czy "na momencik" i blokujące bramy czy inne, prawidłowo zaparkowane pojazdy.
mesjans napisał/a:
W UK OC wykupuje się na osobę a nie jak u nas na auto. To raczej zwykła kasacja.
W UK wykupuję się na pojazd z tym że na konkretnego kierowcę. Możesz wykupić na każdego kierowcę ale wtedy stawki są wysokie i odnosi się to głównie do aut firmowych. Nie jest tak że kupujesz sobie ubezpieczenie i jeździsz czym chcesz. Zawierasz polisę na konkretny pojazd. Jeśli masz kilka to każdy musi być dopisany do twojej polisy. Możesz również podczas wykupu polisy dodać opcję żeby prowadzić każdy pojazd (większość pełnych polis ma ten zapisek) wtedy możesz prowadzić dowolny pojazd który ktoś ci udostępni ale twoje ubezpieczenie w razie wypadku będzie działało jak polskie OC. Nawet jeśli masz odpowiednik Polskiego OC + AC to ono dotyczy tylko pojazdu którego numer rejestracyjny widnieje na polisie z twoim nazwiskiem. Na każdy inny masz tylko OC.
To co napisałeś to legenda którą rozpowiadają w Polsce "Polaczki" co wyjechały do UK i nie znają nawet słowa w języku tybylców. Coś tam usłyszą od swoich kolegów typu "wujek dobra rada" i powtarzają głupoty.
andyq napisał/a:
W UK wykupuję się na pojazd z tym że na konkretnego kierowcę. ...
W Polsce niby też, bo zawierając polisę określasz się, czy będziesz jedynym użytkownikiem. Tyle, że u nas podchodzą do tego z przymrużeniem oka. (jeszcze)
Co do reszty zgoda... ale pewnie dopisanie kolejnego auta nie kosztuje tyle, co osobna polisa....
A u nas za każde płać osobno. Jeszcze bym zrozumiał, gdyby była opcja, mam 3 auta, płacę jedno OC i ubezpieczyciel odpowiada tylko wtedy jak ja prowadzę (w OC zaznaczone, że tymi autami mogę tylko ja prowadzić).
Tak czy siak to na pewno nie jest za OC.
Co najwyżej płacisz jakąś karę (co dla mnie nie zrozumiałe gdy auto ni jest używane) ale nie niszczy twojej własności. Tu po prostu ktoś zostawił auto na czyimś podjeździe i tyle go widzieli.
Co najwyżej płacisz jakąś karę (co dla mnie nie zrozumiałe gdy auto ni jest używane) ale nie niszczy twojej własności. Tu po prostu ktoś zostawił auto na czyimś podjeździe i tyle go widzieli.
mimikm napisał/a:
Tak się składa ze to chyba w Holandii, a nie w uk. W UK się zakłada blokadę na koła za brak ubezpieczenia...
To byliśmy w innych "Holandiach", bo z tego co widzę to w NL zakładają ci blokadę na koło. :]
mimikm napisał/a:
Tak się składa ze to chyba w Holandii, a nie w uk. W UK się zakłada blokadę na koła za brak ubezpieczenia, ale tylko jeśli samochód stoi na drodze publicznej. Na podjeździe może sobie stać.
a nie musi byc ubezpieczone ? wiem ze jak taxu brak to zeby auto stalo musi byc SORN bo inaczej zabieraja na aukcje a jak sprawa wyglada z ubezpieczeniem to niemam pojecia
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów