Co w tym sadystycznego?
To jak reklamują ten film. "Film o największej bitwie z udziałem polskich żołnierzy od czasów II Wojny Światowej"
Premiera 11 września
Co, dali kategorię "D" na komisji i przestałeś lubić wojsko i żołnierzy?
Nie jestem zwolennikiem wysyłania Polskich Żołnierzy na misje zagraniczne. Ale mam jedno "ale". Za tych"polskich żołdaków i najemników" dałbym Ci w pysk.
Co, dali kategorię "D" na komisji i przestałeś lubić wojsko i żołnierzy?
"Oni" najechali? Jacy kurwa oni? Kto to są ci ONI? To szeregowy Kowalski z kumplami wymyśla sobie jakieś inwazje na Iraki i Afganistany nudząc się w koszarach po porannej zaprawie? Cho Seba pojedziemy na wojnę, jak dobrze umotywujemy to nam zwrócą koszty
Co za naród ja pierdole żadnego poczucia odpowiedzialności, żadnego poczucia przynależności, żadnego przyjmowania na klatę błędów swoich rodaków i oczywiście masowe sranie we własne gniazdo z dumą na pysku - spuścizna po wesołych czasach generałów na mównicach.
Wojsko się samo na wojny wysyła, politycy się sami wybierają albo spadają z kosmosu, polityka się sama kształtuje, decyzje same zapadają wszystko się samo kradnie albo kradną ONI, bo przecież nie my, nigdy w życiu żadnej pokory, wyciągania wniosków, 50% frekwencja i plucie na ONYCH bo napadli na Irak
Zamiast wyłuskać z siebie minimum pokory, przyznać się do wyboru chujowych władz, chujowej polityki, do mentalności która odbija się czkawką przy każdym starciu z radykalnym islamem, posypać głowę popiołem za dopuszczenie do wysłania polskiej armii do Iraku - ni chuja, dzisiaj każdy Janusz z Grażyną najmądrzejszy strateg, specjalista od ISIS, wszystko przewidział, na nic się nie zgadzał, przeciw wszystkiemu protestował Wszystko to robota głupich żołnierzyków
....z ustawowym zakazem babrania się w polityce
"Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy"Byłem dwa razy w Afganistanie i powiem Wam jedno. Chuja wiecie o tym systemie, jak to działa i dlaczego się tam jedzie i co jest po powrocie. Także najpierw jedzcie, przeżyjcie, wróćcie, a potem swoje mądrości wypisujcie, bo to co Wam powiedział kumpel, który zasłyszał od wujka, kuzyna, znajomego kumpla to bullshit. Pozdrawiam cieplutko "najemnik"
Tak wyglądają ELEMENTY demokracji bezpośredniej. U nas nie został przyjęty model demokracji bezpośredniej, tylko demokracji przedstawicielskiej. Takich przedstawicieli sobie wybierasz i za te wybory odpowiadasz.Tak wygląda demokracja bezpośrednia.
To kim są ci ONI? Skąd się wzięli, kto nimi steruje, kto im dał prawo decydowania o zadaniach WP, kto ich próbował obalić, ile stłumili protestów ws. wystawienia polskiego kontyngentu do misji w Iraku, z jaką formą sprzeciwu spotkali się na tej drodze, jak ich rozliczono w kolejnych wyborach?
Dalej sobie wmawiaj, jak to nie masz na nic wpływu, bardzo to wygodne.
Fakty są takie, że polskich żołnierzy do Iraku wysłaliśmy my jako państwo, jeżeli ktoś jest najemnikiem to my jako państwo, jeżeli popełniliśmy błąd to my jako państwo i my jako państwo mamy wyciągnąć z tego wnioski na przyszłość.
I nie pierdol kolego, bo tam gdzie ludzie CHCĄ mieć wpływ na politykę gminy, tam go mają. Tylko się trzeba interesować, pochodzić trochę, poobserwować, napisać parę pism, porozmawiać z ludźmi, zorganizować kilka akcji. A nie rozwalić dupę na kanapie i liczyć na to, że samo przyjdzie. A jak nie przyjdzie to się zrzuci winę na urojonych onych i z głowy.
"Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy"Uwaga uwaga, zrobili film o polskich i bułgarskich najemnikach, którzy najechali obce państwo, aby wprowadzić "demokrację" i przy okazji znaleźć broń masowego rażenia. Jak wiadomo broni nie znaleźli, a "demokrację" wprowadzają od 10 lat... W Karbali setki powstańców, broniąc swej ziemi walczyło w bitwie z polskimi i bułgarskimi żołdakami.
Co w tym sadystycznego?
Stupid is a stupid doesTo do kogo teraz o te wojska mają mieć pretensje według Ciebie? do Pana Boga najlepiej i całego świata. Bo przecież nie do siebie. My nie mieliśmy czasu, ale zmieszamy z błotem żołnierzy bo nie protestowali za nas i polityków bo nie wywróżyli sobie z fusów sprzeciwu snującego się w naszych głowach.Polacy mają większe problemy na głowach niż protestować w sprawie wojsk.
To JEST Twój rząd, bo żyjesz w grupie społecznej, która tak sobie organizuje życie - przywódców całej grupy wybiera większość. Ta większość i pośrednio pozostała mniejszość jest za tych przywódców odpowiedzialna.A widzisz akurat ja na obecnych rządzących nie głosowałem, także to nie jest mój rząd tylko rząd większości.
Rozumiem, że wójt sam się wybrał, a teraz sam sobie rozpisze referendum, sam zagłosuje i sam się odwoła? Bo podobno tam u Was ludzie nie mają wpływu na politykę gminy.W przypadku mojej gminy rządzący już sobie tak lecą w chuja, że pewnie skończy się na referendum o odwołanie wójta.
@Corporal_Grue jak ciebie czytam to widać, że dupie byłeś i gówno widziałeś.