ale ostatnio się to zmieniło i chyba by te filmy z kamer wystarczyły do uniewinnienia,
dużo zależy na jakiego prokuratora się trafi.
Bo gdyby wyją telefon komórkowy czy też dostał by kulę w brzuch.
Hmmm... szybko krew się pojawiła zalewając podłogę. Czyżby strzał bezpośredni w gówniane serce ?
tętnica płucna na 99%
śmierć na 100%. po tym czasie co leżał jeszcze na filmie, miał już ok 1l krwi w płucach i kolejne 2l na glebie.
po prostu piękne!
Taki ochroniarz powinien robić w każdym sklepie.
Na rysunku to nie "kula", tylko łuska. Lecącego pocisku taka kamera CCTV by nie złapała.
Tak mnie zawsze ciekawi, czyja to bedzie wina, jesli koles broniacy sie (w tym wypadku sprzedawca) odjebie przez przypadek kogos kto akurat przechodzil przed sklepem ? Oczywiscie chodzi o sytuacje, kiedy kula rozjebie tego co ma rozjebac ale przejdzie na wylot i trafi kogos innego
Jakis ekspert ?
ps: bardzo ladne zachowanie sprzedawcy - widac ze maja taka akcje raz na tydzien bo nawet mu brewka nie drgnela.
Zasluzone piwko
W sporcie strzela się pociskami pełnopłaszczowymi FMJ (wymogi regulaminowe) i te faktycznie przechodzą przez np. ciało (chociaż zależy od odległości). Ale do obrony można stosuje się zwykle coś jak np. JHP( Jacketed Hollow Point) z wydrążonym czubkiem (tzw. dum-dum), która rozpada-rozkłada się w ciele jak kwiatek i zostaje w nim bez przebica.
W sporcie strzela się pociskami pełnopłaszczowymi FMJ (wymogi regulaminowe) i te faktycznie przechodzą przez np. ciało (chociaż zależy od odległości). Ale do obrony można stosuje się zwykle coś jak np. JHP( Jacketed Hollow Point) z wydrążonym czubkiem (tzw. dum-dum), która rozpada-rozkłada się w ciele jak kwiatek i zostaje w nim bez przebica.
Dum-dum nie były lub nie są zakazane? Czytałem kiedyś o tym na pewno, nie wiem czy nie tyczyło się to konfliktów zbrojnych. Chyba właśnie z tego powodu sa/były zakazane, że robiły ogromne szkody, nawet przy postrzeleniu w miejsce, z którego "ofiarę" dałoby się odratować. Ktoś przy postrzeleniu w tułów, praktycznie nie miał szans na ujście z życiem.
I to zdziwienie tego śmiecia "ale jak to?!". Bardzo dobrze, śmieciarka i na PSZOK.
Nie wezmą. PSZOK To przecież punkt selektywnej zbiórki. A tego śmiecia to raczej do bioodpadów i na kompost. Chociaż mogę się mylić
I to zdziwienie tego śmiecia "ale jak to?!". Bardzo dobrze, śmieciarka i na PSZOK.
Nie wezmą. PSZOK To przecież punkt selektywnej zbiórki. A tego śmiecia to raczej do bioodpadów i na kompost. Chociaż mogę się mylić
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów