📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:42
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
🔥
Dwa cwaniaki
- teraz popularne
🔥
Friendly fire (dzik na strzelnicy)
- teraz popularne
🔥
Ucieczka z pokoju przesłuchań
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
To się piksele rozjebały a nie kula..
Jak się nagrywa kalkulatorem to tak jest.
Jak się nagrywa kalkulatorem to tak jest.
w realnym swiecie jednak wole mis pistolet niz katane
wiadomo było, że to tak się skończy katana jest najlepszym mieczem na świecie.... 1000 lat tradycji robi swoje
Co w tym dziwnego ? Że miękki ołowiany pocisk rozpołowił się o hartowane stalowe ostrze ? Dajcie spokój, może popodniecamy się, że nóż kroi kiełbasę ? W pogromcach mitów o zwykłą siekierę bez trudu rozwalili pocisk, to tylko kawałek miękkiego ołowiu... Swoją drogą ciekawe czy by ten żółtek tak cieszył japę jak by strzelić do tego śmiesznego mieczyka z pociskiem zawierającym rdzeń wolframowy albo ze zubożonego uranu.
to nie jest katana... Całkiem inaczej wygląda prawdziwa katana od tego czegoś co on ma. Widać to najbardziej w 40 sec. Katana nie ma płozu takiego dziwnego. militaria.pl/upload/wysiwyg/gfx/produkty/noze/ColdSteel/Katana_CS88BK/...
chodzi mi o to z tyłu wklęsłe.
chodzi mi o to z tyłu wklęsłe.
A ja myslałem ze to on przecinał pociski kataną, a oni bedą w niego ładowac Zawiodłem się (
To "wklęśnięcie" nazywa się bohi i nie określa czy miecz jest kataną czy nie. Katana może miec bohi albo nie, służy ono redukcji wagi broni, w średniowieczu wykonywano je dla zaoszczędzenia materiału gdy miecz miał byc wykonany dla mniej zamożnej osoby (tracił nieco na wytrzymałości).
Ołowiany pocisk w istocie nie stanowi żadnego problemu dla ostrza jeśli trafia pod dobrym kontem.
Ołowiany pocisk w istocie nie stanowi żadnego problemu dla ostrza jeśli trafia pod dobrym kontem.
W średniowieczu to się nazywało zbrocze i miało odchudzić i usztywnić miecz. A dodatkowo ułatwiało wyciąganie miecza z flaczków wroga, gdyż miecz się nie "zasysał" ;]
I nie wcale nie robiło się tak mieczy tanich. Były na przykład miecze dziwerowane (Cholernie drogie - nawet w obecnych czasach) które także miały zbrocze (a nawet trzy zbrocza) ;]
I nie wcale nie robiło się tak mieczy tanich. Były na przykład miecze dziwerowane (Cholernie drogie - nawet w obecnych czasach) które także miały zbrocze (a nawet trzy zbrocza) ;]
Z tego co wiem to nie jest to produkt tani ale warto by się zapatrzeć.
Mordrag, masz rację, ale zbrocze po japońsku to bohi
Co do sztywności też masz rację, ale sztywnośc to też mniejsza tolerancja na błędy i większe prawdopodobieństwo złamania. Zaś w Japonii nie mieli tyle surowców co w europie i dlatego oszczędzano na zużyciu stali. Tańszych, nie miałem na myśli tanich (jak taśmowo robione produkty podczas drugiej wojny). Mniej materiału to mniejszy koszt a co za tym idzie mniejsza cena kupna.
Co do wyciągania ostrza z ciała nie będę się wypowiadał. Tak czy siak chodziło mi tylko to, że ostrza pokazane na filmiku definitywnie jest kataną. Poza tym w Japonii obowiązuje zakaz wwożenia do kraju mieczy stylizowanych na japońskie i nie wykutych w Japonii (taki ich freak)
Co do sztywności też masz rację, ale sztywnośc to też mniejsza tolerancja na błędy i większe prawdopodobieństwo złamania. Zaś w Japonii nie mieli tyle surowców co w europie i dlatego oszczędzano na zużyciu stali. Tańszych, nie miałem na myśli tanich (jak taśmowo robione produkty podczas drugiej wojny). Mniej materiału to mniejszy koszt a co za tym idzie mniejsza cena kupna.
Co do wyciągania ostrza z ciała nie będę się wypowiadał. Tak czy siak chodziło mi tylko to, że ostrza pokazane na filmiku definitywnie jest kataną. Poza tym w Japonii obowiązuje zakaz wwożenia do kraju mieczy stylizowanych na japońskie i nie wykutych w Japonii (taki ich freak)
To jest test, a nie tamto gówno z beretą, i japońcowi już nie tak miło, na widok jak jego katana poszła się jebać.
Wiadomo, zawsze znajdzie się większa ryba. Mieczy nie wymyślono, żeby szlachtowała pociski, ani pistoletowe ani takie Z ludźmi sobie radziły
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów