Pryzynam, że dość dziwna sprawa. Najpierw myślałem, że to najazd trolli, ale później okazało się, że ci ludzie robią to całkiem serio. Pamiętacie bojkot produktów Agros Nova?
Ci sami ludzie wzieli sobie na cel Alebrowar. Dlatego, że rzekomo obraża ich uczucia religijne etykietą piwa przedstawiającą mnicha.
Najciekawsza sprawa: nie zdają sobie sprawy z tego, że piwo nie jest jeszcze w sprzedaży, a cała akcja promocyjna na Facebooku miała na celu pomóc w wyborze stylu jubileuszowego - 10 piwa browaru.
Oto krótki wycinek flejmu z FB:
A tu projekt etykiety i wołanie do bojkotu:
Rozumiem obrazę uczuć religijnych, no ale to już chyba spora przesada. Jak tak dalej pójdzie, to dzieciom w szkole, na matematyce plusów zabronią pisać, bo zbyt podobne do krzyża i jeszcze to kogoś obrazi.
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ze zacytuje klasyka: "...Religia w polsce jest nie dodatkiem, nie pieprzem do gowna, a jest fundamentem, cud nad Wisla, cud nad Odra, pamieta Pan?..."
l................l
2013-06-25, 14:33
Polecam Rowing Jack z tego browaru - zdecydowanie najlepsze piwo. Nawet Atak Chmielu od niego odstaje
P.S.
Śmierdzi kryptoreklamą.
Proponuję wprowadzić ustawę z wytycznymi na co można się obrazić a na co nie.
No nie podoba się to ludzi wypowiadają swoje zdanie i się wk🤬iają. Dopóki nikogo personalnie nie obrażają i nie biją to na c🤬j się oburzać ich opinią?
tds1974 napisał/a:
Śmierdzi fejkiem na odległość. Sztuczny szum wokół nowej marki. Ale lemingi kupią...
Marka nie jest nowa, nie jest również przeznaczona dla "lemingów". Alebrowar produkuje piwo dla prawdiwych piwoszy, to nie jest klasyczne Tyskie.
Tutaj spojrzenie środowiska katolickiego na sprawę:
Roszp napisał/a:
Marka nie jest nowa, nie jest również przeznaczona dla "lemingów". Alebrowar produkuje piwo dla prawdiwych piwoszy, to nie jest klasyczne Tyskie.
Tutaj spojrzenie środowiska katolickiego na sprawę:
Przecież ta monstrancja jest w takim kształcie ponieważ symbolizuje X - dziesiąte piwo browaru. Cały obrazek przedstawia piwo namaszczone przez mnicha, który uosabia pewną tradycję. Wszelkie inne interpretacje i twierdzenie, że jest to nadużywanie wizerunku boga jest niedojrzałe i małostkowe. Współczuje katolikom bo są ciągle atakowani przez Siły Zła Lucyfera.
Oni tylko promują katolickie wartości!
Miłość do bliźniego, szacunek, pokora!
Prawdziwy Polscy Katolicy!
W................h
2013-06-25, 18:44
O ile wyczytałem z tego bojkotu to chodzi o samą monstrancje, a nie, że mnich tam jest. Dla ciemnych w monstrancji jest symboliczne Ciało Pana Jezusa. Tak, może obrażać to uczucia religijne i powinni to zmienić mym skromnym zdaniem, ale co jo godom... to je no sadol i mnie zaraz zhejtujecie za wiarę :v
J................0
2013-06-25, 18:47
Etykietka naprawde ch....a ... po prostu bezguscie
j................m
2013-06-25, 18:50
bałwochwalcy wymyślili że coś tam symbolizuje im Boga, pojebów sie k🤬a leczy, Amen
To własnie pokazuje że Polski KK nie różni się prawie niczym od muzułmanów... lekkie różnice i to wszystko reszta to samo.
WolfManGoth, masz rację. Z tej fali jadu na FB można było jednak wywnioskować, że czepiali się samej osoby mnicha.
W................h
2013-06-25, 18:52
johngrisham,
Ulżyj sobie.
@llllll
Z całym szacunkiem, ale jak ostatnio wypiłem te dwa piwa pod rzad, miałem zgoła inne odczucia. Ataku Chmielu w tej kategorii jeszcze długo nic nie przebije.
W................h
2013-06-25, 18:54
Roszp,
Jednak dalej bojkot jest o monstrancję. Cel bojkotu się nie zmienił i nie ważne ile ludzi zacznie się lać piana z pyska o mnicha.