Pryzynam, że dość dziwna sprawa. Najpierw myślałem, że to najazd trolli, ale później okazało się, że ci ludzie robią to całkiem serio. Pamiętacie bojkot produktów Agros Nova?
Ci sami ludzie wzieli sobie na cel Alebrowar. Dlatego, że rzekomo obraża ich uczucia religijne etykietą piwa przedstawiającą mnicha.
Najciekawsza sprawa: nie zdają sobie sprawy z tego, że piwo nie jest jeszcze w sprzedaży, a cała akcja promocyjna na Facebooku miała na celu pomóc w wyborze stylu jubileuszowego - 10 piwa browaru.
Oto krótki wycinek flejmu z FB:
A tu projekt etykiety i wołanie do bojkotu:
Rozumiem obrazę uczuć religijnych, no ale to już chyba spora przesada. Jak tak dalej pójdzie, to dzieciom w szkole, na matematyce plusów zabronią pisać, bo zbyt podobne do krzyża i jeszcze to kogoś obrazi.
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ależ mnie wk🤬iają ci religijni maniacy
siano we łbie i tyle
m................u
2013-06-25, 10:30
"komu Bóg miły" - k🤬a, a od kiedy piwo się kojarzy "niemile" . Przecież nawet mnisi warzą zajebiste piwa. Co za patologia , gdzie ja żyje .. a etykieta zajebista
zajebiste - gdzie można kupić?
Może i obraża ich uczucia, ale jestem ciekawy, który z nich tak na prawdę żyje według zasad swojego bożka i kościoła.
aha i wklej im tam na fejsie maść na ból dupy bo cierpią w agonii
przesadzili z tą etykietą wg. mnie
wszyscy powinni wreszcie nauczyć się szanować nasze dziedzictwo/historię a do tego także zalicza się chrześcijaństwo
PS. do hejterów- nie jestem ortodoksem broniącym krzyża. Ba, ostatni raz kościół odwiedziłem ze 3 lata temu
A tam, kogo to obchodzi... Oprócz wystawiania durnych komentarzy nic więcej zrobić nie mogą, a tak to przynajmniej jest darmowy fejm...
fiszer napisał/a:
przesadzili z tą etykietą wg. mnie
wszyscy powinni wreszcie nauczyć się szanować nasze dziedzictwo/historię a do tego także zalicza się chrześcijaństwo
PS. do hejterów- nie jestem ortodoksem broniącym krzyża. Ba, ostatni raz kościół odwiedziłem ze 3 lata temu
Chrześcijaństwo w Polsce zostało wprowadzone w ramach chrystianizacji ogniem i mieczem a i potem nie było łagodniej, więc nie widzę powodów do szacunku.
Co takiego obrazoburczego jest na tej etykiecie?
Aż się dziwię, że nikt tam nie wj🤬 w tą dyskusję...
M................l
2013-06-25, 11:59
Co za banda debili... Czy oni zjadą sobie sprawę że wiele browarów w Polsce wywodzi się z browarów prowadzonych przez klasztory ?? Historii debile nie znają. Tak zwane piwa klasztorne były jednymi z lepszych przedstawicieli złotego trunku w Europie. Ale c🤬j najważniejsze że obraża uczucia religijne i można zrobić hucpę.
Roszp napisał/a:
Jak tak dalej pójdzie, to dzieciom w szkole, na matematyce plusów zabronią pisać, bo zbyt podobne do krzyża i jeszcze to kogoś obrazi.
c🤬j z plusami, pomyślcie jaka rzeźnia będzie jak któreś dziecko narysuje księżyc
myha
2013-06-25, 12:39
ale poj🤬i są ci członkowie sekty żydowskiej
o................4
2013-06-25, 13:44
Katole idźcie do szkoły to Wam wytłumaczą, że religię stworzyli ludzie aby kontrolować innych ludzi. Rozumiem w średniowieczu ludzie mogli w to wierzyć podobnie jak w inne tego typu pierdoły ale że dajecie sobie wciskać taką ciemnotę w XXI wieku to porażka.
Śmierdzi fejkiem na odległość. Sztuczny szum wokół nowej marki. Ale lemingi kupią...