18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:17
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:14
🔥 Co za ksenofil...😁 - teraz popularne
Katolicki bojkot browaru
Roszp • 2013-06-25, 10:25
Pryzynam, że dość dziwna sprawa. Najpierw myślałem, że to najazd trolli, ale później okazało się, że ci ludzie robią to całkiem serio. Pamiętacie bojkot produktów Agros Nova?
Ci sami ludzie wzieli sobie na cel Alebrowar. Dlatego, że rzekomo obraża ich uczucia religijne etykietą piwa przedstawiającą mnicha.

Najciekawsza sprawa: nie zdają sobie sprawy z tego, że piwo nie jest jeszcze w sprzedaży, a cała akcja promocyjna na Facebooku miała na celu pomóc w wyborze stylu jubileuszowego - 10 piwa browaru.

Oto krótki wycinek flejmu z FB:

A tu projekt etykiety i wołanie do bojkotu:

Rozumiem obrazę uczuć religijnych, no ale to już chyba spora przesada. Jak tak dalej pójdzie, to dzieciom w szkole, na matematyce plusów zabronią pisać, bo zbyt podobne do krzyża i jeszcze to kogoś obrazi.
Zgłoś
qhash 2013-06-25, 10:28 9
ależ mnie wkurwiają ci religijni maniacy
siano we łbie i tyle
Zgłoś
miszczcieniu 2013-06-25, 10:30 1
"komu Bóg miły" - kurwa, a od kiedy piwo się kojarzy "niemile" . Przecież nawet mnisi warzą zajebiste piwa. Co za patologia , gdzie ja żyje .. a etykieta zajebista

lubimyczytac.pl/profil/235724/grzegorz-nikrandt
Moje życie to ciągłe mantry o pokój
Za Chiny nie dają mi go te mantry #Tybetańczyk
Zgłoś
RockyWood 2013-06-25, 10:33
zajebiste - gdzie można kupić?

Rock.
Zgłoś
MówMiAndrzej 2013-06-25, 10:34 12
Może i obraża ich uczucia, ale jestem ciekawy, który z nich tak na prawdę żyje według zasad swojego bożka i kościoła.
Zgłoś
RockyWood 2013-06-25, 10:35 3
aha i wklej im tam na fejsie maść na ból dupy bo cierpią w agonii

Rock.
Zgłoś
fiszer 2013-06-25, 10:39 74
przesadzili z tą etykietą wg. mnie
wszyscy powinni wreszcie nauczyć się szanować nasze dziedzictwo/historię a do tego także zalicza się chrześcijaństwo
PS. do hejterów- nie jestem ortodoksem broniącym krzyża. Ba, ostatni raz kościół odwiedziłem ze 3 lata temu
Zgłoś
Lololoney 2013-06-25, 10:47 1
A tam, kogo to obchodzi... Oprócz wystawiania durnych komentarzy nic więcej zrobić nie mogą, a tak to przynajmniej jest darmowy fejm...
Zgłoś
Gorgor 2013-06-25, 11:36 22
fiszer napisał/a:

przesadzili z tą etykietą wg. mnie
wszyscy powinni wreszcie nauczyć się szanować nasze dziedzictwo/historię a do tego także zalicza się chrześcijaństwo
PS. do hejterów- nie jestem ortodoksem broniącym krzyża. Ba, ostatni raz kościół odwiedziłem ze 3 lata temu

Chrześcijaństwo w Polsce zostało wprowadzone w ramach chrystianizacji ogniem i mieczem a i potem nie było łagodniej, więc nie widzę powodów do szacunku.
Co takiego obrazoburczego jest na tej etykiecie?
Zgłoś
Sołah 2013-06-25, 11:42
Treść komentarza został ukryta - użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten wpis.
McMenel 2013-06-25, 11:59 11
Co za banda debili... Czy oni zjadą sobie sprawę że wiele browarów w Polsce wywodzi się z browarów prowadzonych przez klasztory ?? Historii debile nie znają. Tak zwane piwa klasztorne były jednymi z lepszych przedstawicieli złotego trunku w Europie. Ale chuj najważniejsze że obraża uczucia religijne i można zrobić hucpę.
Zgłoś
andrewerty 2013-06-25, 12:20
Roszp napisał/a:

Jak tak dalej pójdzie, to dzieciom w szkole, na matematyce plusów zabronią pisać, bo zbyt podobne do krzyża i jeszcze to kogoś obrazi.

chuj z plusami, pomyślcie jaka rzeźnia będzie jak któreś dziecko narysuje księżyc

>CBR 929RR Fireblade
Zgłoś
myha 2013-06-25, 12:39 1
ale pojebani są ci członkowie sekty żydowskiej
Zgłoś
o................4 2013-06-25, 13:44 8
Katole idźcie do szkoły to Wam wytłumaczą, że religię stworzyli ludzie aby kontrolować innych ludzi. Rozumiem w średniowieczu ludzie mogli w to wierzyć podobnie jak w inne tego typu pierdoły ale że dajecie sobie wciskać taką ciemnotę w XXI wieku to porażka.
Zgłoś
tds1974 2013-06-25, 14:11 2
Śmierdzi fejkiem na odległość. Sztuczny szum wokół nowej marki. Ale lemingi kupią...

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów