📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
a może na spotkaniu biznesowym dwóch facetów?
Gdybym pijąc kawę z swoim chłopem, dotarła do tego napisu moja reakcja byłaby następująca:
Motyw fajny. Ale twój komentarz mnie wkurwia..Dlaczego wszyscy używają słowa "trollować,trolling" itp. ?
Przecież mamy piękny polski zwrot - "zrobić w chuja".
Przecież mamy piękny polski zwrot - "zrobić w chuja".
jw. skąd się wziął ten jebany trolling.
kiedyś było w/w 'robienie w chuja', 'żartowanie', 'wkurwianie', a teraz to kurwa wszystko trolling i trolling
kiedyś było w/w 'robienie w chuja', 'żartowanie', 'wkurwianie', a teraz to kurwa wszystko trolling i trolling
Bierze się to z pogłębiającego się procesu odmóżdżania społeczeństwa i szybkiego przezeń wdrażania słów pochodzenia obcego do naszego pięknego języka. Niestety, dzisiaj usłyszeć "jak to się u nas mówi - andertłenti" jest łatwiej niż soczyste "kurwa jego była zajebana mać".
Niebagatelny wpływ na tak diametralne zmiany naszego języka ma lemingoza, która za nic ma tożsamość narodową i wpatrzona w TV słucha rano Jaśnie nam Wciskającego Kity Kuźniara i wyłapuje pomniejsze językowe zboczenia, wykorzystując je później w rozmowach. I tak, jeszcze trochę i będziemy mówić na benzynę - petrol, a na obiad - brejkfest, bo przecież to takie światowe, europejskie.
Pod tym względem możemy uczyć się od Czechów, którzy bardzo ładnie "odgrodzili" swój język od wszelkich naleciałości czy to angielskich czy nawet polskich.
Niebagatelny wpływ na tak diametralne zmiany naszego języka ma lemingoza, która za nic ma tożsamość narodową i wpatrzona w TV słucha rano Jaśnie nam Wciskającego Kity Kuźniara i wyłapuje pomniejsze językowe zboczenia, wykorzystując je później w rozmowach. I tak, jeszcze trochę i będziemy mówić na benzynę - petrol, a na obiad - brejkfest, bo przecież to takie światowe, europejskie.
Pod tym względem możemy uczyć się od Czechów, którzy bardzo ładnie "odgrodzili" swój język od wszelkich naleciałości czy to angielskich czy nawet polskich.
Kustoszpan, może dlatego że niektórzy mają tutaj trochę kultury i nie klną gdzie tylko mogą.
A wikipedia podaje inną odpowiedź na pytanie, skąd się wziął trolling:
Termin „trollowanie” pochodzi od ang. Trolling for fish – metoda łowienia ryb na haczyk, błystkę[1], ponieważ troll „zarzuca haczyk”, poruszając kontrowersyjny temat, często niepotrzebnie, aby wywołać kłótnię. Poprzez wsteczną etymologię uprawiających trollowanie nazwano trollami (od legendarno-baśniowych stworów z mitologii nordyckich).
Także nie gimbusiarstwo, a pranordyckie ważne rzeczy.
Termin „trollowanie” pochodzi od ang. Trolling for fish – metoda łowienia ryb na haczyk, błystkę[1], ponieważ troll „zarzuca haczyk”, poruszając kontrowersyjny temat, często niepotrzebnie, aby wywołać kłótnię. Poprzez wsteczną etymologię uprawiających trollowanie nazwano trollami (od legendarno-baśniowych stworów z mitologii nordyckich).
Także nie gimbusiarstwo, a pranordyckie ważne rzeczy.
@bonczas.
To zamiast "zrobić w chuja" , jak nie chcesz przeklinać, śmiało można użyć zwrotu "zrobić w konia"
To zamiast "zrobić w chuja" , jak nie chcesz przeklinać, śmiało można użyć zwrotu "zrobić w konia"
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów