remi1982 napisał/a:
W czasach kiedy niemcy próbują stawiać się w roli ofiar a nie oprawców, kiedy pisze się o "Polskich obozach", kiedy mówi się, że to Polacy mordowali żydów, że tak na prawdę to nie niemcy byli źli tylko naziści. Jakby kurwa niemcy w tamtym okresie nie byli nazistami.
Tak ci powiedzieli na TVPis, na Trwam czy na Frondzie?
Kto i gdzie mówi takie rzeczy bo ja nigdzie takich nie słyszałem.
Oczywiście, że naziści byli Niemcami. Tylko powiedz mi. Czy dzisiejsi Niemcy to są ci sami Niemcy? Czy jak dziś ludzie mówią "Niemiec" to w domyśle każdy ma myśleć "nazista".
Mówi się naziści właśnie dlatego, żeby oddzielić dzisiejszych Niemców od Niemców nazistów. Bo dzisiejsi Niemcy nie palą ludźmi w kominach. To robili naziści.
Dlatego uważam, że to obrzydliwa prowokacja. Niemcy wielokrotnie przepraszali za to co zrobili. Nie widzę powodu aby gnębić obecne pokolenie Niemców i na każdym kroku wzbudzać u nich wyrzuty sumienia.
Oni nie mają nic wspólnego z drugą wojną światową.
Rozumiesz to kurwa teraz czy twój prawicowy łeb nie ogarnia takich rzeczy?
Europę trzeba jednoczyć a nie dzielić. Obrazimy cały cywilizowany świat i z kim się będziemy przyjaźnić? z Iranem, z Korea Pn., z Afganistanem? bo PIS obraził już wszystkich. Niedługo zostaną nam tylko takie kraje.