Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nikomu nie szkodzą i nikogo nie zmuszają, tylko debile nazwą to ciemnogrodem. Nauka nie wyklucza wiary, a nawet część nauki ma w sobie elementy wiary.
Człowiek bez wiary jest niczym, społeczeństwo teistyczne zawsze wygra z ateistycznym, które z góry skazane jest na przegraną.
yyy... jakiś przykład? bo np. Chińczyki mają się doskonale...
yyy... jakiś przykład? bo np. Chińczyki mają się doskonale...
Ja pierdole, temat niżej masz przykład. Jasnogród Szwecja.
Nikomu nie szkodzą i nikogo nie zmuszają, tylko debile nazwą to ciemnogrodem. Nauka nie wyklucza wiary, a nawet część nauki ma w sobie elementy wiary.
Człowiek bez wiary jest niczym, społeczeństwo teistyczne zawsze wygra z ateistycznym, które z góry skazane jest na przegraną.
Co? Nauka wyklucza jakiekolwiek ingerencje "sił wyższych". Nauka to nauka - nie musisz w nią wierzyć, by była prawdziwa.
Nie wiem, co palisz, ale chcę to samo.
Powiedz to Czechom, którzy mają w tym roku nadwyżkę budżetową. Póki co to my, a nie oni, lecimy w przepaść zawiązawszy sobie wokół szyi pętlę zadłużenia i tylko czekać aż sznur się skończy i pętla zaciśnie.
slo1q, czyli np. filozofia nie jest nauką?
Filozofia nie zawiera elementów wiary, lecz traktuje i teoretyzuje między innymi o wierze. Także zanim napiszesz coś głupiego w internetach, najpierw się nieco doedukuj.
I nie, filozofia nie jest nauką.
Filozofia nie zawiera elementów wiary, lecz traktuje i teoretyzuje między innymi o wierze. Także zanim napiszesz coś głupiego w internetach, najpierw się nieco doedukuj.
I nie, filozofia nie jest nauką.
filozofia wq. sjp.pwn.pl
1. «nauka zajmująca się rozważaniami na temat istoty bytu, źródeł poznania itp.; też: określony system filozoficzny stworzony przez jakiegoś filozofa lub szkołę filozoficzną»
Skoro traktuje i teoretyzuje m.in. o wierze to znaczy, że zawiera jej elementy.
Także zanim napiszesz coś głupiego w internetach, najpierw się nieco doedukuj.
Co do wojny nauka vs wiara. Biorąc pod uwagę cywilizacyjne doświadczenia mam wrażenie, że istotą sukcesu społeczeństwa jest równowaga między wiarą i nauką. Odrzucenie jakichkolwiek kręgosłupów moralnych związanych z wiarą kończy się tak jak w Szwecji natomiast podporządkowywanie wszystko pod wiarę kończy się tak jak na terenie państwa islamskiego. Wiara nie neguje nauki ani nauka nie neguje wiary i można by było tym debatować ale wszyscy tu zebrani są za ciency w gaciach żeby kurwa się wypowiadać więc nie marnujcie cennego czasu na te pseudo wypociny i oceńcie temat z perspektywy historii i z perspektywy tego co się dzieje wokoło was i zamiast pierdolić kocopoły poczytajcie w sieci co sądzą o tym mocniejsi w mysleniu po obu stronach barykady. Państwa, które opierają się o patriotyzm/religię/narodowe wartości - są obecnie wolne od tego gówna, które toczy obecny świat a te, które głaszczą po głowie wszystkich i na wszystko pozwalają bo są pro elo elo lgbt własnie umierają. Tyle.
Pozdrawiam jakże oświeconych ateuszy.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów