18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Janko 2023-03-26, 0:53 2
Jebać te kurwy ekologiczne drutem kolczastym
Zgłoś
Coffey 2023-03-26, 0:57 5
PiesKracy napisał/a:

zejdź na ziemie.
wulkan w 2010 Eyjafjallajökull
co2 oddał 150 milionów ton
so2 oddał 8 milionów ton
emisję dwutlenku węgla (CO2) z wulkanów szacuje się na około 0,3-0,4 gigaton rocznie
samochody, autobusy i ciężarówki, szacuje się na około 7,5 gigaton rocznie
SO2 z transportu drogowego, w tym samochodów, autobusów i ciężarówek, wynoszą około 15 milionów ton rocznie.

I szajbus od teorii spiskowych koncertowo zaorany
Zgłoś
Manolito666 2023-03-26, 1:03 7
Coffey napisał/a:

I szajbus od teorii spiskowych koncertowo zaorany

A co się stało z dziurą ozonową, która miała nas wszystkich wykończyć? Tyle lat pierdolenia, a potem nagle morda w kubeł i przechodzimy do kolejnej mądrości etapu.
Zgłoś
Zefirowy 2023-03-26, 3:39 8
Manolito666 napisał/a:

A co się stało z dziurą ozonową, która miała nas wszystkich wykończyć? Tyle lat pierdolenia, a potem nagle morda w kubeł i przechodzimy do kolejnej mądrości etapu.

A to się stało, że większość cywilizowanego świata się dogadała, i przestała masowo stosować freony (oraz wprowadzono bardziej restrykcyjne przepisy odnośnie obsługi instalacji chłodniczych). Dobry przykład, jak można współpracować na poziomie planety.

A co do wulkanów dobrym prostym wytłumaczeniem, dlaczego ludzie generują więcej CO2 niż wulkany jest spojrzenie co to jest wulkan: to jest wypływ (często wybuchowy) stopionej skały. W przeciętnej skale ilości węgla są śladowe (pomijam rzadkie przypadki, gdy magma przebija się przez pokłady kredy). To co tam ma generować wypływ CO2? Gdyby było inaczej, to palilibyśmy w piecach kamieniami. Ale nasz przemysł i energetyka pali w większość dość czysty węgiel. To nic dziwnego, że uwalnia się CO2. To, że wulkan dymi, nie oznacza, że to są gazy cieplarniane (dym to ciało stałe rozproszone w gazie i nijak się ma do jego składu).
Zgłoś
kasiarz 2023-03-26, 3:45 1
Manolito666 napisał/a:

Jak byłem młody to byłem całym sercem za organizacjami ekologicznymi. A teraz, gdy jestem starszy i poważniejszy widzę co to za syf. A teraz będą nas jebać katastrofą klimatyczną. Z ciekawostek: pamiętna erupcja wulkanu na Islandii w 2010 roku spowodowała większy wyrzut dwutlenku węgla niż wszystkie samochody razem wzięte od początku motoryzacji. A te jebusy każą nam ograniczać ślad węglowy.

Chociaż jeden lewak zmądrzał.
Zgłoś
darek1234 2023-03-26, 4:01 2
Zefirowy napisał/a:

wulkan: to jest wypływ (często wybuchowy) stopionej skały

Studiowałem geologię, ale większej bzdury jeszcze nie czytałem
Zgłoś
Hiperion 2023-03-26, 8:01 1
Manolito666 napisał/a:

Jak byłem młody to byłem całym sercem za organizacjami ekologicznymi. A teraz, gdy jestem starszy i poważniejszy widzę co to za syf. A teraz będą nas jebać katastrofą klimatyczną. Z ciekawostek: pamiętna erupcja wulkanu na Islandii w 2010 roku spowodowała większy wyrzut dwutlenku węgla niż wszystkie samochody razem wzięte od początku motoryzacji. A te jebusy każą nam ograniczać ślad węglowy.

Panie oświecony ale wiesz że wulkany głównie wyrzucają tlenki siarki? Skąd te dane o wulkanie? Mama ci tak powiedziała?
Zgłoś
BękartProboszcza 2023-03-26, 8:50
Hiperion napisał/a:

Panie oświecony ale wiesz że wulkany głównie wyrzucają tlenki siarki? Skąd te dane o wulkanie? Mama ci tak powiedziała?

Pewnie to ekolog amator - masturbator .
Zgłoś
turor 2023-03-26, 9:57 1
PiesKracy napisał/a:

zejdź na ziemie.
so2 oddał 8 milionów ton
emisję dwutlenku węgla (CO2) z wulkanów szacuje się na około 0,3-0,4 gigaton rocznie
SO2 z transportu drogowego, w tym samochodów, autobusów i ciężarówek, wynoszą około 15 milionów ton rocznie.

Z wagami przy tych wulkanach stoą czy jak ?
Według ekspertów , auto na litr spalonego paliwa 2 kg dwutlenku węgla wydala itd itp.

Niedługo pierdy bydła będą ważyć
Zgłoś
gallanonim800 2023-03-26, 10:32
Manolito666 napisał/a:

Argument typu "wulkan na Islandii wyprodukował więcej CO2 niż wszystkie samochody razem wzięte" to akurat jeden z najgłupszych argumentów.

To, że czynniki niezależne od człowieka powodują wydzielanie gazów cieplarnianych większych niż człowiek nie usprawiedliwia dokładnie do tego procederu ani bynajmniej nie neguje faktu istnienia problemu.

To coś jak palacz który twierdzi, że więcej toksyn wdycha ze spalin niż z papierosów - nawet jeśli, to czy usprawiedliwia to podtruwanie się jeszcze bardziej?
Zgłoś
Brzęczyszczykiewicz 2023-03-26, 11:26 1
Patrzcie jaki tu wysyp ekologów, ciepło w dupę macie, siedzicie przy kompie? Marnujecie zasoby!
Zgłoś
kamuha 2023-03-26, 12:39 5
Manolito666 napisał/a:

Ciekawostka.
Kto wymyslił pojęcie „ślad węglowy”?
Koncern BP, firma odpowiedzialna za wyniszczającą eksploatację tego globu, a także za największe katastrofy ekologiczne, spowodowane zaniedbaniami i chciwością tej firmy.
Te dwulicowe kurwiszony w sprytny sposób zmieniły centrum zainteresowania odpowiedzialności z nich na wszystkich.
Zgłoś
x................9 2023-03-26, 14:48 6
kamuha napisał/a:

Ciekawostka.
Kto wymyslił pojęcie „ślad węglowy”?
Koncern BP, firma odpowiedzialna za wyniszczającą eksploatację tego globu, a także za największe katastrofy ekologiczne, spowodowane zaniedbaniami i chciwością tej firmy.
Te dwulicowe kurwiszony w sprytny sposób zmieniły centrum zainteresowania odpowiedzialności z nich na wszystkich.

Nie tylko BP tak robi, a praktycznie każda większa korporacja.
Za śmieci też klientów obwiniają, a sami ładują produkty w folie, zamiast w kartonowe opakowania bo taniej. Mleka w szklanej butelce nie kupisz. To samo z oranżadą. Wszystko w plastiku. Co jeden czy dwa dni wynoszę pełen wór plastikowych śmieci.

To samo z pseudo ekologią w autach - interwały olejowe co 30 000 bo w emisję wlicza się także rzeczy okołoeksploatacyjne jak wymiany oleju.
Chuj, że taki wyżyłowany silnik 0.8 biturbo, po przejechaniu na takim wiecznie zużytym oleju 120 000 km ("gwarancja" jest w znakomitej większości limitowana do takiego przebiegu) za moment wyzionie ducha, podobnie jak i osprzęt - zajebana starym niedopalonym olejem z opiłkami turbina, filtry cząstek czy katalizatoyr, które teraz na dodatek trzeba zalewać szczynami o nazwie "adblue".

Całe to unijne eko-spierdolenie zawdzięczamy jak zwykle niemiaszkom i ich francuskim przydupasom oraz zainstalowanym w Brukseli komuchom. Musieli pozbyć się konkurencji z Japonii, więc się pozbyli w znany sobie sposób - nie konkurując innowacyjnością czy jakością, tylko wysrali "normy".
Efekt jest jak zwykle idealny dla szwabów - chuja pomogło z emisją i byciem "zielonym" za to nader szybko prowadzi do masowego zubożenia obywatela. Korzyści dla klimatu nie będzie żadnych, za to szroty i złomowiska zapełnią się jednorazowym gównem w postaci niemiecko-francuskiego małolitrażowego złomu, którego z uwagi na konstrukcję nie opłaca się remontować.

A żeby było jeszcze ciekawiej - w tym samym czasie, pod czujnym szwabskim okiem, ruska dzicz instaluje sobie bez przeszkód V kolumnę w postaci rozmaitych "zielonych" czyli najpodlejszego gatunku podczłowieka tj. lewaka - komunistę. Śmiecia który do roboty ma zakodowany genetycznie wstręt. Później idzie taki śmieć bezużyteczny, kładzie się na drodze i wkurwia tych, którym się coś wartościowego w życiu robić chciało.

Mam nadzieję, że któregoś dnia czara goryczy się przeleje i ta cała banda masowo zostanie zutylizowana. Leczenie takich ideologicznych parchatych śmieci jest niewykonalne.
Zgłoś
PiesKracy napisał/a:

zejdź na ziemie.
so2 oddał 8 milionów ton

Czyli ocieplenie Marsa to również wina tego CO2?
Zgłoś
shoe5maker 2023-03-26, 15:34 3
PiesKracy napisał/a:

zejdź na ziemie.
so2 oddał 8 milionów ton

I to jest najlepsze w tym całym gównie, kto ma rację? Każdy podaje jakieś wielkości liczbowe jakby z tyłka, ale kto ma rację. Zwykły zjadacz nie policzy ile CO2 wyrzuca wulkan podczas erupcji, widać jedynie olbrzymią ilość popiołów. Ilość CO2 emitowanego przez samochody wystarczy wyliczyć z ilości spalanych paliw. Dane jakie otrzymujemy są standardowo takie jakie ktoś chce żeby były, a nie takie jakie są faktycznie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem