Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
I to jest najlepsze w tym całym gównie, kto ma rację? Każdy podaje jakieś wielkości liczbowe jakby z tyłka, ale kto ma rację. Zwykły zjadacz nie policzy ile CO2 wyrzuca wulkan podczas erupcji, widać jedynie olbrzymią ilość popiołów. Ilość CO2 emitowanego przez samochody wystarczy wyliczyć z ilości spalanych paliw. Dane jakie otrzymujemy są standardowo takie jakie ktoś chce żeby były, a nie takie jakie są faktycznie.
A jak wulkan jebnie to tyle popiołu że samoloty nie mogą latać.Fabryki elektrownie na węgiel czy transport jakoś tyle popiołu nie tworzy, a popiół to głównie efekt spalania.Wniosek taki że technologia wulkanów jest ekologiczna bo dużo spala a bardzo mało CO2 z tego spalania się tworzy
I to jest najlepsze w tym całym gównie, kto ma rację? Każdy podaje jakieś wielkości liczbowe jakby z tyłka, ale kto ma rację. Zwykły zjadacz nie policzy ile CO2 wyrzuca wulkan podczas erupcji, widać jedynie olbrzymią ilość popiołów. Ilość CO2 emitowanego przez samochody wystarczy wyliczyć z ilości spalanych paliw. Dane jakie otrzymujemy są standardowo takie jakie ktoś chce żeby były, a nie takie jakie są faktycznie.
Nie wiem czy wiesz, ale mamy 21 wiek. Człowiek potrafi zbadać skład takiej chmury z wulkanu, określić jej wielkość i wyliczyć szacunkową "wagę" składu. Oczywiście są różne metody pomiaru i nie zawsze wyniki są spójne, ale nie zmienia to faktu, że człowiek to ścierwo i odpowiada za ok 99% emisi syfu do atmosfery. Dane które podałem są danymi z oficjalnych NAUKOWYCH OPRACOWAŃ. To nie jest tak, że byle świr strzeli sobie liczbę.
Jak byłem młody to byłem całym sercem za organizacjami ekologicznymi. A teraz, gdy jestem starszy i poważniejszy widzę co to za syf. A teraz będą nas jebać katastrofą klimatyczną. Z ciekawostek: pamiętna erupcja wulkanu na Islandii w 2010 roku spowodowała większy wyrzut dwutlenku węgla niż wszystkie samochody razem wzięte od początku motoryzacji. A te jebusy każą nam ograniczać ślad węglowy.
Im straszy tym głupszy. Czasem tak bywa niestety.
Katastrofa klimatyczna jest faktem. Ziemia jest przeludniona i przez takich idiotów jak ty czeka nas zagłada.
Z ciekawostek: pamiętna erupcja wulkanu na Islandii w 2010 roku spowodowała większy wyrzut dwutlenku węgla niż wszystkie samochody razem wzięte od początku motoryzacji
Z ciekawostek, to wszystkie wulkany na Ziemi produkują rocznie 300-400 milionów ton CO2 a ludzie 30 MILIARDÓW ton, czyli jakieś 100 razy więcej a z tego transport odpowiada za 20-25%, a jeśli doliczyć produkcję samochodów, konstrukcję i renowację dróg to jest 37% wszystkich emisji.
Czyli, nawet licząc najkorzystniej, transport emituje tyle CO2 rocznie, co wszystkie wulkany na Ziemi przez 20 lat.
Z ciekawostek: pamiętna erupcja wulkanu na Islandii w 2010 roku spowodowała większy wyrzut dwutlenku węgla niż wszystkie samochody razem wzięte od początku motoryzacji.
To nie jest prawda
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów