18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 12 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Kinect 2 - szpiegowanie graczy
D................k • 2013-05-24, 15:04
Serwis ExtremeTech dotarł do złożonego przez Microsoft wniosku patentowego na rozwiązanie technologiczne, które pozwoliłoby nowej wersji Kinecta liczyć ludzi siedzących przed telewizorem. Sprzęt mógłby w ten sposób sprawdzać czy np. kupiony film (albo licencja na streamingowanie go) ogląda "opłacona liczba osób".

Wyobraźcie sobie sytuację, w której kupujecie film czy grę, albo odpalacie streaming i chcecie obejrzeć/zagrać w to na imprezie. Odpalacie więc Xboksa One (który bez Kinecta nie będzie działał) i zamiast obrazu widzicie informację żądającą od was większej ilości pieniędzy. Za każdą dodatkową osobę, której wasza licencja nie przewidziała.

Źródło: cdaction.pl

Wielkiego Brata trzeba będzie teraz oszukiwać.
Zgłoś
E................k 2013-05-24, 15:07 1
Niedługo za każdy krok jaki postawimy będzie potrzebna opłata bo przecież rząd musi zarabiać
Zgłoś
l................e 2013-05-24, 15:08 30
Jeśli to prawda to: Ja pierdole...

Tyle mi do głowy przychodzi, żeby opisać tych pazernych skurwysynów
Zgłoś
pisage 2013-05-24, 15:22 18
czyli będą takie scenariusze:
wpada ekipa do domu. "Obejrzymy coś?" "Jasne!". Włączają telewizor, wybierają film, a tu wyskakuje informacja o dopłacie. Następuje wyłączenie wirtualnej wypożyczalni i pada tekst: "ściągnę ten film. mam net 60 mb, więc zaraz będzie". Po 10 minutach na siku, otwarcie piwa i ułożenie się na kanapie wszyscy bez opłat oglądają film.
Później oczywiście grupowe ruchanie, muzyka Wagnera i brawa od kierowcy autobusu

Jeżeli na samym początku idea nie wydaje się absurdalna, nie ma dla niej żadnej nadziei. - Albert Einstein
Zgłoś
Gebofon 2013-05-24, 16:18
Nie ma to jak zajebać sobie coś z torrentów

Profesjonalna produkcja muzyczna, sprawdź mnie.
Oferta z bitami ode mnie: BZK: www.soundcloud.com/bzk-wygonstudio

Zgłoś
kutasso 2013-05-24, 16:34 15

@pisage
Ostatnio w wiadomościach znowu pojawił się temat o prawach autorskich itp także nie wiadomo czy znów będzie powtórka z ACTA.
Zgłoś
wysokogatunkowy 2013-05-24, 19:55 38
Oczywiście murzynów nie dotyczy! Zgaszą światło i kinect chuja policzy
Zgłoś
kuropatwa121 2013-05-24, 23:24 6
@up. kinect działa na podczerwień
Zgłoś
gówniaczek 2013-05-24, 23:25
To wolno działa ten serwis, bo ta plota krąży już po świecie od ponad pół roku.

zwdzawada napisał/a:

jestem osoba eksperymentalna mam czasem takie schizy ze lezac w lozku mam ochote zdoic sie na siebie stoi my pyda pelen pecherz i zaczynam szczac na siebie w lozku..

Zgłoś
J................S 2013-05-24, 23:27 9
skieruj kinkieta na jakiegoś jednego ciula na fotelu i oglądajcie film nawet i w 500 osób...
Zgłoś
slannesh 2013-05-24, 23:38
@kutasso przecież acta już jest. Tzn (CISPA) wprowadzona ukradkiem przez amerkańców w czasie "zamachu" w bostonie.
woją drogą ten zamach to jedna wielka ściema.
Zgłoś
santaxl 2013-05-24, 23:41
no tak, CIEZKO podstawic zdjecie pod kamere

"You can never be too white"
Zgłoś
miskolargol 2013-05-24, 23:45 2
i3770gtx670OC16GB1600MhzDDR3 ten kto rozumie co napisalem ten wie ze my..MY! olewamy kinecta i konsole i wszystko inne.
Zgłoś
Templariusz Mariusz 2013-05-24, 23:47
Kolejny powód aby zakupić Shitboxa Two

Masz problem? To lub to powinno pomóc.
Zgłoś
Freakky 2013-05-24, 23:49 11
Pierdolę tą paradę wynaturzeń, którym ciągle mało przy dupie.

Lepiej zainwestować grosze w to :

i mieć o wiele lepszą frajdę.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów