Chyba największa porażka polskiej kinematografii. Mogąca konkurować efektami specjalnymi tylko z Panem Kleksem w kosmosie. Ale co zrobić. Jaki kraj taki Indiana Jones
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:31
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:59
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A czegoś się spodziewał po filmie z 1987 roku tym bardziej iż film robiony był razem z ZSRR.
Jak na te czasy i polską produkcję efekty robiły duże wrażenie.
Tylko mi nie mów że nie byłeś zachwycony efektami w
"Pan Kleks w Kosmosie" gdzie statki kosmiczne Wielkiego Elektronika strzelały makaronem.
Jak na te czasy i polską produkcję efekty robiły duże wrażenie.
"Pan Kleks w Kosmosie" gdzie statki kosmiczne Wielkiego Elektronika strzelały makaronem.
Masz rację. Ale np. Gwiezdne Wojny powstały w 1977 i efekty był odrobinkę "inne". Rzecz jasna to kino amerykańskie. Może to tylko świadczyć o tym, że nasze kino nigdy nie było dofinansowane. Tak czy siak jest niezły ubaw jak się ogląda rodzime produkcje sprzed lat. A strzelanie makaronem rządziło zwłaszcza, że makaron był zrobiony z tektury
Chyba już wiem skąd twórcy Wiedźmina zakosili kostiumy i scenerie...
czy tam w tym 3 filmie nie gra wojewódzki?
kurwa, myslalem ze bede pierwszym, ktory porowna to do wiedzmina
prawda jest taka że polska kinematografia jest o 20-30 lat wstecz w porównaniu z kinem amerykańskim. Identyczne a nawet lepsze efekty były z filmu Them! który powstał w latach 50 bodajże.
Już czekam na polskiego Avatara, czyli za jakieś 20-30 lat
Już czekam na polskiego Avatara, czyli za jakieś 20-30 lat
ahahaahahah kurwaaa xD obejrzałem pierwsze, a reszty już nie wytrzymałem
Cyklop Polifem nadchodzi!
Całkiem jak "śmierć w dolinie węży"
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów