Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
po co do wiezienia... upierdolic rece przy lokciu i niech chodzi wolno... szkoda chlopaka na wiezienie...
Szkoda pieniędzy z naszych podatków.
Ja mu radziłem ustawić się z dilem po 20-30 sztuk, wtedy dila w łeb a temat w kieszonkę. Większy zysk niż te marne browary, dil na psy nie zadzwoni, a jak by nie miał komu sprzedać to zawsze może zjarać sam, ale w jego głowie ekonomia przybiera raczej kształty w rodzaju "sienaebaem, piwo by wypił, nie mam kasy, spróbuję wynieść ze sklepu taki za 1,8zł"
Zmądrzeć nie zmądrzał jak do tej pory, na bank go jebną jeszcze następne 10 razy
Art. 12. KK
(...)
warunkiem uznania wielości zachowań za jeden czyn
zabroniony jest tożsamość pokrzywdzonego.
Nie sadzisz, ze w tym tkwi problem ?
Inny sklep, inne miasto - zgadza sie tylko forma.
Art. 12. KK
Dwa lub więcej zachowań, podjętych w krótkich odstępach czasu w wykonaniu z
góry powziętego zamiaru, uważa się za jeden czyn zabroniony; jeżeli przedmiotem
zamachu jest dobro osobiste, warunkiem uznania wielości zachowań za jeden czyn
Teraz czy będzie miał jeden proces zależy i od komunikacji komisariatów, czy oba będą wiedzieć o działaniach, że tak to ujmę tu i tam. Po drugie i najważniejsze, czy policja, a później prokurator pozwie synusia na podstawie jednej kradzieży czy dwóch. Jeśli na podstawie dwóch, to dostanie zapewne tak czy siak w zawiasach. Jeśli dwa oddzielne procesy, to jeśli w tym pierwszym będzie w zawiasach, to po drugim gwarantowane więzienie.
Artykuł, który podałeś jest ok, ale wszystko zależy od policji i prokuratora. Pozdro.
Ja mu radziłem ustawić się z dilem po 20-30 sztuk, wtedy dila w łeb a temat w kieszonkę. Większy zysk niż te marne browary, dil na psy nie zadzwoni, a jak by nie miał komu sprzedać to zawsze może zjarać sam
życie to nie gta, że można odpierdolić dilera, zebrać hajs z chodnika, wsiąść do kradzionego samochodu i spokojnie odjechać. odstaw taki numer i twoja historia trafi do lokalnej prasy z nagłówkiem "porachunki pseudokibiców: nie żyje 19-latek pchnięty nożem".
misiorysio napisał/a:
Art. 12. KK
Dwa lub więcej zachowań, podjętych w krótkich odstępach czasu w wykonaniu z
góry powziętego zamiaru, uważa się za jeden czyn zabroniony; jeżeli przedmiotem
zamachu jest dobro osobiste, warunkiem uznania wielości zachowań za jeden czyn
Teraz czy będzie miał jeden proces zależy i od komunikacji komisariatów, czy oba będą wiedzieć o działaniach, że tak to ujmę tu i tam. Po drugie i najważniejsze, czy policja, a później prokurator pozwie synusia na podstawie jednej kradzieży czy dwóch. Jeśli na podstawie dwóch, to dostanie zapewne tak czy siak w zawiasach. Jeśli dwa oddzielne procesy, to jeśli w tym pierwszym będzie w zawiasach, to po drugim gwarantowane więzienie.
Artykuł, który podałeś jest ok, ale wszystko zależy od policji i prokuratora. Pozdro.
Kurwa, co jeden to lepszy.
Po. 1.: Tu nie ma zastosowania art. 12!!!!! Ten artykuł mówi o przestępstwie ciągłym czyl, np. jakbym chciał wyłudzić kredyt z banku->sfałszował umowę o pracę, zarobki, itp, -> dostał kredyt-> nie spłacał go i uciekł na Bahama
Po 2.: Zastosowanie ma tu art. 91 i oczywiście z części szczególnej zabór w celu przywłaszczenia; Art. 91 mówi expressis verbis o ciągu przestępstw, a nie przestępstwie ciągłym. Zastosowanie ma oczywiście paragraf 1.
Po3.: Taki gość miałby 2 procesy w sądach rejonowych właściwych terenowo dla miejsca popełnienia przestępstwa i dopiero później odbyłaby się rozprawa, na której wymierzono by karę tzw. łączną (oczywiście pod warunkiem uznania za winnego).
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów