📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
@dagnis: SM nie może ścigać bandytów, od tego są prawdziwi policjanci
Ale dlaczego by nie podać danych kierowcy:
Imiona: Hans Christian
Nazwisko: Andersen
Narodowość: Duńczyk
Adres zamieszkania: Kapelvej 4, 2200 København N, Dania
Dane otrzymali niech się teraz martwią.
Czersk musi brać skądś pieniądze na pensję dla komendanta SM w końcu zarabia więcej niż burmistrz oddalonych o 20km Chojnic (ok 50tyś miasto). Niestety Czersk i Człuchów to najgorsze miejsca jeśli chodzi o SM, kiedyś w Żalnie (gm Człuchów) strażnik miejski mieszkający przy ulicy stawiał fotoradar u siebie na balkonie i pilnował go z domu.
Polska mistrzem Polski xD
Jak to wczoraj dostałem do swoich rąk - to musiałem to wysłać do TVN-u .. niełze jaj dzisiaj z tego wszystkiego wyszły
z każdym kolejnym filmikiem o "Straszy" Miejskiej utwierdzam się w przekonaniu, że tam pracują sami niedorozwinięci [czyt. pierdolnięci]
Ja się kurwa pytam... Którędy do wyjścia.
Na dziś już starczy tego kabaretu.
Na dziś już starczy tego kabaretu.
zombic napisał/a:
Pojdzmy krok dalej - niech SM postawi fotoradarek na jakiejs lawecie czy przyczepce i zacznie jezdzic przez miasta (powiedzmy z predkoscia 80-100 km/h - przeciez moga, kto im zabroni). Fotorada bedzie uwazal ze wszystkie zaparkowane samochody poruszaja sie z predkoscia 80-100 km/h i wszystkim porobi slitasne foteczki. Szach mat kierowcy
300 zł i 4 pkt karne. Pana samochód stał z prędkością 80km/h w terenie zabudowanym!
Kiedyś dostałem mandat (okolice Czerska - nie wiem dokładnie jaka miejscowość) na przyczepkę, którą akurat pożyczył mój krewny...
Apakalolo napisał/a:
Ale dlaczego by nie podać danych kierowcy:
Znając rozgarnięcie polskich strażników miejskich pewnie by wysłali tam mandat i byłaby chryja na skalę międzynarodową.
nikt z was nie zauwazyl ze w naglowku na TVN sa kompletne bzdury? powinni brzmieć "musi wskazac kierowce lawery" a nie to co durczoki wymyslily
Kurwa, Bareja się w grobie przewraca.
Piąta RP (czy który tam numer teraz mamy tego kurwidołka) czyli ciąg dalszy PRL-owej codzienności. Jak tu ma być lepiej, jak tu takie zidiocenie w kraju się szerzy.
A swoją drogą, "Boguś" jakim idiotą by nie był, to pięknie pokazał, jak zjebane jest prawo w Polsce. Na pirata/cwaniaka nie ma siły, ale na normalnych ludzi naciągających lub lekko przekraczających przepisy, nie ma zmiłuj. Piękny kraj, tylko ludzie jacyś tacy... kurwa ehh.
Piąta RP (czy który tam numer teraz mamy tego kurwidołka) czyli ciąg dalszy PRL-owej codzienności. Jak tu ma być lepiej, jak tu takie zidiocenie w kraju się szerzy.
A swoją drogą, "Boguś" jakim idiotą by nie był, to pięknie pokazał, jak zjebane jest prawo w Polsce. Na pirata/cwaniaka nie ma siły, ale na normalnych ludzi naciągających lub lekko przekraczających przepisy, nie ma zmiłuj. Piękny kraj, tylko ludzie jacyś tacy... kurwa ehh.
O czym my rozmawiamy. Sąd Najwyższy stwierdził jakiś czas temu, że straż miejska nie może w takich sytuacjach kierować wniosków o ukaranie. Musi się zwracać do policji o "pośredniczenie". Sprawa trafi do Sądu, a sąd umorzy na 1 posiedzenie ze względu na brak aktu oskarżenia wniesionego przez uprawniony podmiot. W większych miastach strażnicy już to opanowali... w tej pipidówie widać jeszcze nie.
Przecież wiadomo, że z decyzją Trybunału nie ma obowiązku mówienia kto jechał. Straż miejska i policja muszą wysyłać mandaty imienne, a nie A,B,C. Nawet mandat od straży miejskiej za wycieraczką za złe parkowanie możemy wziąć i się nim podetrzeć i nikt nam niczego nie zrobi.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów