Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (15) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 11:50
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 9:58
Z fejsbunia Jurasa, którego WOŚP został wycięty z programu na temat cukrzycy

Cytat:

Taka historia: dzwoni do nas znajomy lekarz, diabetolog. Fantastycznie działa z nami od wielu lat przy programie walki z cukrzycą. Aktualnie ten program jest bardzo mocno ukierunkowany na kobiety w ciąży. Tysiące przyszłych mam bezpłatnie korzysta z zakupionych przez Fundację ultranowoczesnych pomp insulinowych. Wypożyczane są one kobietom, które mają problem z cukrzycą na czas planowania ciąży i jej trwania. Program działa od kilkunastu lat w 32 ośrodkach diabetologicznych, a jego rezultaty są rewelacyjne.
Lekarz zapytany przez dziennikarza TVP mówi o cukrzycy i siłą rzeczy poświęca wiele słów naszym działaniom. A należy pamiętać, że wcześniej realizowaliśmy także program zakupu pomp insulinowych dla dzieci do lat 10. Kupiliśmy ich za społeczne pieniądze blisko 3 tysiące, a dokładnie 2 978.

Cytat:

Po nagraniu program został wyemitowany w telewizji. A tam - każda najmniejsza wzmianka, każde słowo związane z nasza Fundacją zostało skrzętnie wyrzucone. Lekarz był po prostu wstrząśnięty, zadzwonił do nas, abyśmy nie myśleli, że tak strasznie marginalizował nasze działania. Mówił, i to dużo, ale wszystko zostało ocenzurowane.

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
voidinfinity 2017-06-08, 15:01 2
Ptoon napisał/a:

Każda TV kłamie. Oglądanie TV teraz w dobie internetu to debilizm. No ale tak czy inaczej jak już nie da się tej propagandy i kłamstwa wyplewić, to niech chociaż będzie równowaga, to może ludzie wyciągną jakiś złoty środek.

Jakby nie podatek RTV to bym się może zgodził.
Zgłoś
PartizantPń 2017-06-08, 15:26 7
Sprawa wygląda tak - dajecie mi 40 grubych baniek, za 30 kupuje sprzęt który i tak powinien zostać kupiony z naszych pieniędzy, a dziesięć wydaje na siebie, swoich ludzi i festiwal dla brudasów pod niemiecką granicą. Wszyscy zadowoleni, łącznie z ministerstwem zdrowia które może 30 baniek zaplanować na premie. A ja zostaje filantropem.
Zgłoś
Hoofner 2017-06-08, 16:51 7
Up lewicowcy chuj wam w dupe
Zgłoś
D................z 2017-06-08, 16:51 1
@mateo91g i chuj zasłużył na to

@voidinfinity wyjeb antenę i tv to nie będziesz musiał tego płacić
Zgłoś
voidinfinity 2017-06-08, 16:59 1
@up

Nawet jak nie masz tv (nie mam), a masz samochód - to prawdopodobnie masz a w nim radio Jakby się trzymać litery prawa - to praktycznie nikt się nie łapie na "niepłacenie" (nie licząc seniorów).
Zgłoś
Mateo. 2017-06-08, 17:03 8
Zasłużył? Na zapierdalanie kasy którą ludzie dawali w dobrej wierze na cel charytatywny? Kurwa, wy słyszycie co wy mówicie? Jakby sobie przyjebał 20k miesięcznie pensji nic bym nie powiedział, ale robienie wałów to zupełnie co innego. Tam grube miliony były przekręcone. Poczytajcie sobie o spółkach "Mrówka cała", "Złoty Melon", "Jasna Sprawa" i innych, ile Owsiak wyprowadził za ich pomocą kasy z WOŚP - kasy którą ludzie dawali na cele charytatywne!!!
Zgłoś
voidinfinity 2017-06-08, 17:13 13
@up

Jedyny wał jaki jest z Owsiakiem, to wykorzystywanie organów publicznych do uczestniczenia w zbiórkach. Mało kto korzystał z takich preferencyjnych warunków pomocy. Jest to nieuczciwe - ale nie dla tych co wrzucają do puszek, tylko dla innych fundacji. Być może wchodzi tu w grę jakaś korupcja - ale to trzeba byłoby udowodnić.

A to że zarabia na firmach obsługujących WOŚP to żadna tajemnica.

Tylko cebulakom wydaje się, że facet który obraca milionami złotych funia na tym nie będzie chciał zarobić, tylko pójdzie jebać gdzieś na etat - a całą organizacją będzie się zajmował w niedzielne popołudnia dla relaksu.

W sprawozdaniach WOŚP jest napisane ile wydaje na funkcjonowanie - i z tej kwoty jakaś część wpada do kieszeni Owsiaka. Nie ma w tym nic dziwnego.
Zgłoś
~Velture 2017-06-08, 18:04 5
Jak mi owsiak przedstawi rozliczenia finansowe które są zgodne z jego wersją to będę pierwszym który stanie za nim murem i rzuci się w ogień.

Póki co mam na niego wyjebane bo dawno temu wyrosłem ze słuchania bajek i jestem dużym chłopcem który potrafi sobie dupsko podetrzeć samemu.
Zgłoś
damian15snk 2017-06-08, 18:37 1
Pierdolicie bzdury zwykle zgnioty! Nawet niech sobie jurek domy buduje za czesc tych pieniedzy sobie I sasiadom. Czlowiek ktory uratowal miliony istnien ludzkich a przede wszystkim dzieci zasluguje na zycie w najwyzszej klasie. Kazdy ktory go opluwa jest kmiotem I gnida! Niech zdycha w meczarniach daleko od sprzetu ktory zostal kupiony. Jakby nie on to kto? Onz by wam kupil sprzet? Parowy zawisne. Jakby wam dziecko zachorowalo I jedyna pomoc szla by z wospu inaczej byscie spiewali gagatki. Szczam na was!

Tak skoczyl mi gul
Zgłoś
Jajcarz 2017-06-08, 18:39 1
@up
Jeszcze potrafisz sobie podetrzeć samemu. Zobaczymy jak będziesz śpiewał w wieku 80+ lat.
Zgłoś
ProVVe 2017-06-08, 18:39 6
Velture napisał/a:

Jak mi owsiak przedstawi rozliczenia finansowe które są zgodne z jego wersją to będę pierwszym który stanie za nim murem i rzuci się w ogień.

Póki co mam na niego wyjebane bo dawno temu wyrosłem ze słuchania bajek i jestem dużym chłopcem który potrafi sobie dupsko podetrzeć samemu.

Dokładnie mam takie samo podejście... Jak sąd chuja prosił o księgi bo tam jeszcze 3 fundacje są zamieszane to zamiast powiedzieć proszę bardzo odrzekł "nie". Natomiast szary człowiek musi i chuj... Nie mówię, że robi złą akcję, ale niech ma jaja powiedzieć ile wpada do jego kieszeni, a nie pierdoli bo to nie są jego pieniądze tylko ludzi i ja np chce wiedzieć ile na co daję...

UP jeden i drugi nie zesrajcie się... Dajcie mi po 2mln złotych i sam pójdę kupić sprzęt i resztę schowam do kieszeni... Wtedy byście maści na ból dupy nie nadążali nakładać...
Zgłoś
e................s 2017-06-08, 18:59
dlatego cały dzień i nawet w nocy , włączam TVN, na 24, czytam wyborczą, a nad ranem oglądam michnika na golasa i obrazki w gazecie NIE,
onet niemiecki, tylko dla rozrywki, jak polaczki się wyzywają,
typu sraOla
Zgłoś
Insaner 2017-06-08, 19:03
No i kogo to obchodzi. Czemu ktokolwiek zabiega o wywiady w TVP, rzetelne informacje.

Kto w ogóle to TVP ogląda? Tam nic nie ma, program telewizyjny dla 85-90 latka. Wiadomości? Po cholerę - 10x więcej przeczytamy w minutę na pierwszej lepszej stronie internetowej. Teleexpres? O 17 to większość ludzi jest w pracy. Filmy? Sprzed 15 lat przedstawiane jako super hity lub premiery. Jak widać mimo to wszyscy jak pojebani nawijają o cenzurze, Opolu, wycinaniu WOŚPu. No i chuj z tego? Niech wycinają, cenzurują. Tak jak napisałem - żaden normalny człowiek tego nie ogląda. Nie miałbym problemu z wyrzuceniem odbiornika TV na śmietnik. Nie wyobrażam sobie oglądania w niej czegokolwiek skoro na drugi dzień po premierze blue ray/dvd mamy do obejrzenia w dobrej jakości każdy film w internecie online. Wiadomości za to czyta się teraz głównie na telefonie w korkach lub komunikacji miejskiej...

Zamiast pierdolić o cenzurze wyrzućcie telewizory na śmietnik i niech się znowu martwią o to skąd finansować TVP którą ogląda chyba tylko grupa kontrolna telewidzów.
Zgłoś
suchysongoful 2017-06-08, 19:07 3
łojoj owsiaka obrazajo
Zgłoś
voidinfinity 2017-06-08, 19:09 1
@up2

Radio z samochodu też wyrzucisz? A przez internet to nie możesz oglądać TVPis, albo słuchać radia publicznego? Jeżeli traktować interpretacje prawa (bo w zgodzie z literą prawa, pobieranie podatku jakim jest abonament przez spółkę akcyjną jest nielegalny), tak jak chcą tego politycy - to w zasadzie każdy nie licząc seniorów powinien płacić.

Ja osobiście nie oczekuje, że jakiekolwiek media będą obiektywne - ale uzurpuje sobie prawo wyboru komu będę płacił.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem