Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi nie ze kierowca dostawczaka jest winien kolizji. Oczywiście kierowca osobówki nie dostosował prędkości do panujących warunków i skoczyło się tak jak widzimy na filmie.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:17
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:14
szybciej mógł lecieć tym gónem
To gdzie ten zjebany zakręt się znajduje ?
pieldolnik napisał/a:
Mylić się jest rzeczą ludzką, ale twoje wypociny w komentarzach to już kwestia wychowania.
Elpolaco napisał/a:
To gdzie ten zjebany zakręt się znajduje ?
Na południu Polski, w Rudzie Śląskiej/Zabrzu tzw Zakręt Mistrzów, są fajne filmiki na YT, drugi bardziej na południu jest w Bielsku-Białej tzw Zakręt Idiotów, a dlatego idiotów bo jest wyraźnie oznakowany jest tam podwójne ograniczenie prędkości, światła ostrzegawcze, a zawsze się znajdzie idiota który próbuje go pokonać znacznie szybciej niż ograniczenie. Tyle że tam się kończy zabawa na barierkach z rozwalonym przodem.
Dokładniej na granicy dzielnic Chebzie i Ruda. Na górze estakada w kierunku Nowego Bytomia. Po prawej osiedle Kaufhaus, znane z piosenki "Tu w kafałzie na fryncycie"
szkoda ,że sikawkowi nie stanęli na środkowym pasie , jakby nie mogli całkiem na pobocze zjechać
Rapid1A napisał/a:
szkoda ,że sikawkowi nie stanęli na środkowym pasie , jakby nie mogli całkiem na pobocze zjechać
Intuicja podpowiada mi że tak robia gdy ów pas jest kawałek dalej zablokowany.
Podobnie robią drogowcy - blokują autem pas na którym latają dziury. Nie staja na poboczu...
Gdyby w niego walnął, to przynajmniej sprawca zostałby na miejscu oglądać szkody.
ruskiarbuz napisał/a:
Niech mi ktoś wyjaśni gdzie niby dostawczak jest czemus winien? Przecież jedzie cały czas swoim pasem, a przynajmniej z tego wideo nie jest się w stanie ocenić jego winy...
Przecież na początku filmiku widać, że bus jedzie prawym pasem i zjeżdża na środkowy, zajeżdżając drogę kierowcy czarnego samochodu, który jedzie cały czas środkowym pasem
psarnack napisał/a:
1 sekunda filmu , widac jak dostawczak zmienia pas
faktycznie jest to widoczne , również z początku myślałem, że jedzie cały czas swoim pasem.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów