Do ataku pumy na chłopca w Bailey doszło 21 sierpnia, ale dopiero teraz ośmioletni Pike Carlson wydobrzał na tyle, by zrelacjonować dramatyczne chwile amerykańskim mediom. Feralnego dnia Pike bawił się ze starszym bratem Gage'em na tyłach swojego domu, gdy w ogródku nagle pojawiła się puma. Zwierzę zaatakowało ośmiolatka i przygwoździło pod drzewem. Chłopiec zaczął się bronić. - Po prostu uderzałem go, próbując łapać wszystko, co mogłem. Znalazłem patyk i próbowałem dosięgnąć nim jego oczu, ale patyk pękł - opowiedział chłopiec.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Amerykanie nazywają tego sympatycznego kotka "mountain lion". Na reddicie można sobie poczytać relacje osób, które zesrały się ze strachu na sam jego widok i to z dystansu. A tu gówniak stanął ze skurwysynem do walki. Twardy gnojek, brawo!
no szczerze to jestem w szoku, że to w ogóle przeżył XD
I to jest wola życia
Duży bro..yy soczek pomarańczowy dla małolata.
Bo z daleka człowiek kieruje się zdrowym rozsądkiem, stąd w efekcie strach przed drapieżnikiem - bo sobie człowiek wyobraża konsekwencje ewentualnego ataku. Młody się znalazł w sytuacji bez wyjścia i zadziałał instynkt przetrwania. Nie czekały go żadne konsekwencje, no po za byciem podwieczorkiem pumy, wiec jakikolwiek inny efekt tego starcia byłby korzystniejszy.
Loaloa napisał/a:
Amerykanie nazywają tego sympatycznego kotka "mountain lion". Na reddicie można sobie poczytać relacje osób, które zesrały się ze strachu na sam jego widok i to z dystansu. A tu gówniak stanął ze skurwysynem do walki. Twardy gnojek, brawo!
Bo z daleka człowiek kieruje się zdrowym rozsądkiem, stąd w efekcie strach przed drapieżnikiem - bo sobie człowiek wyobraża konsekwencje ewentualnego ataku. Młody się znalazł w sytuacji bez wyjścia i zadziałał instynkt przetrwania. Nie czekały go żadne konsekwencje, no po za byciem podwieczorkiem pumy, wiec jakikolwiek inny efekt tego starcia byłby korzystniejszy.
forza nostra legge
"Znalazłem patyk i próbowałem dosięgnąć nim jego oczu, ale patyk pękł - opowiedział chłopiec."
To ten patyk to se w oko wsadził xD?
Wełzew napisał/a:
"Znalazłem patyk i próbowałem dosięgnąć nim jego oczu, ale patyk pękł - opowiedział chłopiec."
ciekaw jestem jaka była by Twoja reakcja ? XD
I wszyscy łoooo... młody odparł atak pumy... a może to jego stary mu japę obił i zwalił an pumę Średnio mi się chce wierzyć, że ośmiolatek rozjebał 2-mertowego kota warzącego co najmniej 50 kg.
nectovelius napisał/a:
I wszyscy łoooo... młody odparł atak pumy... a może to jego stary mu japę obił i zwalił an pumę Średnio mi się chce wierzyć, że ośmiolatek rozjebał 2-mertowego kota warzącego co najmniej 50 kg.
no i masz racje, młody tylko przeżył do czasu aż ojciec przybiegł z pomocą i przegonił sierściucha.
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów