W internecie wylądowało to dość dawno temu, nie widziałem tematu tutaj, jednak jeśli okaże się, ze to nie wina tego, że jestem za głupi na obsługę wyszukiwarki, to wrzucę całość. Na razie na rozgrzewkę pierwsze 2 fotki.
Nie do końca rozumiem opisy po rosyjsku, więc będą lakoniczne:
wszystko zrobione w Anglii i Francji po rozpoczęciu operacji Overlord
Amerykańscy żołnierze podczas posiłku. Po prawej widać lufę karabinka M1 Carbine opracowanego dla oddziałów tyłowych i spadochroniarzy, którzy potrzebowali czegoś lżejszego i poręczniejszego niż karabiny M1 Garand. Jedyne, co jest identyczne w obu broniach to kaliber, oba (ostre) można znaleźć na stronie saguaro mike. W skrzyniach z tego, do czego doszedłem, 4 sztuki amunicji M71 do działa kalibru 90mm
Niezidentyfikowana miejscowość w Anglii, wiosna 1944.
Nie do końca rozumiem opisy po rosyjsku, więc będą lakoniczne:
wszystko zrobione w Anglii i Francji po rozpoczęciu operacji Overlord
Amerykańscy żołnierze podczas posiłku. Po prawej widać lufę karabinka M1 Carbine opracowanego dla oddziałów tyłowych i spadochroniarzy, którzy potrzebowali czegoś lżejszego i poręczniejszego niż karabiny M1 Garand. Jedyne, co jest identyczne w obu broniach to kaliber, oba (ostre) można znaleźć na stronie saguaro mike. W skrzyniach z tego, do czego doszedłem, 4 sztuki amunicji M71 do działa kalibru 90mm
Niezidentyfikowana miejscowość w Anglii, wiosna 1944.