18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
z................m 2014-11-10, 1:20
Zajebane żywcem stąd:

wykop.pl/link/2225152/co-spadnie-szybciej-pioro-czy-kula-do-kregli/
Zgłoś
KR_SN 2014-11-10, 1:43
Ogarnijcie co czlowiek moze zdolac zrobic w tym stuleciu, wyobrazcie sobie jak przyszlosc moglaby byc niezalezna od praw natury i wszystkich zasad ktore musisz przestrzegac, ale nie stety nie martw sie ty i tak nie do zyjesz tygo przelomu
Zgłoś
dashadow 2014-11-10, 3:57
Jureg napisał/a:

Widać, ktoś tu ma problemy z odróżnieniem próżni od stanu nieważkości...

tu nie chodzi o to, że on pomylił próżnię ze stanem nieważkości, tylko akurat najzwyczajniej w świecie poduszka nie waży tyle co worek kamieni, znafffco
Zgłoś
S................s 2014-11-10, 4:26
@JADoktor
Wyobrażam sobie... Stara dobra zmyłka.
Zgłoś
Gnatogryz 2014-11-10, 8:59 3
raper900 napisał/a:

Nie wiem czy wiecie, ale gdyby ktoś był tam w środku podczas rozprężania to wysrałby tyle flaków, że za ostre byłoby to nawet na harda.

Nope. Amerykańskie filmy S-F nie mają dużo wspólnego z rzeczywistością, nie radzę się nimi zbytnio sugerować.

en.wikipedia.org/wiki/Space_exposure
Zgłoś
fenyloetyloamina 2014-11-10, 13:29
Jureg napisał/a:

Widać, ktoś tu ma problemy z odróżnieniem próżni od stanu nieważkości...

Cóż kolega raczej nie ma problemów, aczkolwiek popełnił błąd w rozumowaniu znaczenia próżni, a ty nieważkości, ponieważ wszystko spada z tą samą siłą bo z tą samą siłą przyciąga ziemie i na odwrót co widać na filmie, ale taki debil jak ty i tak przyczepi się kogoś o błąd i sam go popełnisz komentując kolege.
Zgłoś
Parzo 2014-11-10, 18:02
Tylko ze nie ma czegos takiego jak próżnia całkowita... bo światło w czymś jednak się "porusza" a co to jest światło, to chyba wiemy...
Zgłoś
Gnatogryz 2014-11-10, 23:31 2
Parzo napisał/a:

Tylko ze nie ma czegos takiego jak próżnia całkowita... bo światło w czymś jednak się "porusza" a co to jest światło, to chyba wiemy...

Chcesz powiedzieć, że do przenoszenia pola magnetycznego lub elektrycznego potrzebna jest materia?
Zgłoś
killerZeWsi 2014-11-11, 2:01
Popis wiedzy w wykonaniu sadolowych debili (czyli 90% użytkowników tego jakże rozwijającego portalu). Czekam na więcej. Których jeszcze działów fizyki nie znacie?
Zgłoś
pepon1 2014-11-11, 3:25
Fajne, jak byłem w gimbazie (tak, byłem, już nie jestem) to na fizyce szanowna pani nauczycielka zaprezentowała to zjawisko z aparaturą nieco mniej skomplikowaną.

oł je
Zgłoś
Logiczny 2014-11-11, 11:02
jak można spierdolić efekt próżniowego upadku i zasymulować normalne warunki zwolnionym tempem?

Jak trzeba mieć nasrane w głowie?
Zgłoś
ska 2014-11-11, 16:09
JADoktor napisał/a:

Dokladnie wyobrazcie sobie sytuacje gdzie kilogram pierza wazy tyle co 1kg żelaza, masakra

Pierze nie ważą tyle samo co ta kula bo to nic nie ma do grawitacji tylko pióra poprzez wypompowanie powietrza tracą siłę nośną działająca na ciała poruszające się w płynie (gazie lub cieczy).

Pz=Cz x p x S V2 łamane przez 2

Pz – wytworzona siła nośna (N)
Cz – współczynnik siły nośnej wyznaczany głównie empirycznie, zależny od kąta natarcia, ale także od kształtu ciała.
ρ – gęstość płynu
S – powierzchnia skrzydła (m²)
V – prędkość ciała względem płynu (m/s)
Zgłoś
J................r 2014-11-11, 23:53 1
@SKA
Albo jestes jakim alienem spolecznym i nie lapiesz ironi alebo tak wysmienitym trolem.
A co do dyskusji o przechodzeniu swiatla przez proznie to uwazam ze w takiej sytuacji nie ma idalnej prozni gdyz w chwili przechodzenia znajduja sie w tej prozni fotony. Pozatym zgodnie z jakas tam teoria w idealnej nawet prozni tworza sie czastki materi i antymateri i po chwili ulegaja anichilacji, jest to zgodne z jakims tam prawem.
Zgłoś
Sliski 2014-11-13, 11:20
Jedno mnie ciekawi. Jak do chuja były chłodzone układy kamer? Skoro przez 3h działały z coraz mniejszym ciśnieniem a po 3h działały niemal bez ciśnienia to nie mogły oddać ciepła w atmosferę, bez zmian konstrukcyjnych przegrzały by się w pizdu.

Inna kwestią jest że chciałbym zobaczyć reakcję hermetycznego obiektywu na tak niskie ciśnienie (we wnętrzu mają z reguły ciśnienie takie jakie było w fabryce przed uszczelnieniem a więc około 1bar), każdy centymetr kwadratowy powierzchni dodaje ~1kg nacisku
Zgłoś
Gnatogryz 2014-11-13, 13:23
Poprawa, pewnie były w uszczelnionych obudowach z własną atmosferą, coś podobnego do sprzętu używanego do nurkowania. Tak myślę
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem