Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Nie wiem, co niby mogło się stać. Przecież szympansy, goryle i inne takie to nie stado nieobliczalnych murzynów
Mogło się wiele stać, polecam obadać historię Charli Nash, której niby oswojony małpiszon jej sąsiadki ODGRYZŁ twarz, rozłupał czaszkę (mózg na wierzchu) i odgryzł dłonie zostawiając tylko kciuk, żeby mogła sie chociaż podetrzeć...
Ja tam i tak wierze, że od małp pochodzimy.
Bo nie pochodzimy 'od małp'. Tak jak i inne naczelne mamy wspólnego przodka. Naszymi najbliższymi kuzynami są szympansy i bonobo.
Nasze pokrewienstwo [najbliższa gałąź] wyglada mniej wiecej tak:
Goryle są odległymi kuzynami, nasz wspólny przodek żył jakies 10 milionów lat temu, podczas gdy z szympansami i bonobo mamy wspólnego przodka datowanego na mniej niż 5 milinów lat.
Tutaj nie ma w co wierzyć. Zresztą. Kiedyś kwestionowano heliocentryczny układ planetarny [przez kwestionowano mam na myśli - wysyłano ludzi na stos]. Dzisiaj chyba nikt tego nie kwestionuje. Tak samo jak człowiek wyzbył się pychy, że Ziemia nie jest centrum wszechświata wokół którego wszystko się kręci, tak samo z czasem może zrozumie, że jest nieodłączną częścią świata, który go otacza.
Aczkolwiek ucierpi na tym religia i ufologia pokroju Erica von Daenikena
Przy okazji, mimo, że goryle są spokojnymi zwierzętami, dawanie dzieciaka pośród dzikie zwierzęta to lekka przesada.
Gdyby dali je między szympansy to byłby hard...
Przeczytałem o tym. Nie chce mi się dużo przytaczać na ten temat, tylko krótki cytat i odniesienie się do niego.
As an animal actor, Travis had appeared in several television commercials, including spots for Coca-Cola and Old Navy.He had also appeared on The Maury Povich Show, The Man Show, and appeared in a television pilot that featured Sheryl Crow and Michael Moore.
Dwa lata temu policja w stanie Connecticut zastrzeliła szympansa o imieniu Travis, który mieszkał wraz ze swoją 70-letnią opiekunką w jej domu. Kobieta jadała z nim, kąpała się, robiła zakupy, a nawet dzieliła się swoją cowieczorną lampką wina!
W lutym przyjaciółka poprosiła Nash, by przyjechała i pomogła jej uspokoić oswojonego szympansa, 14 letniego Travisa, który nie chciał jej słuchać. Zwierzę momentalnie rzuciło się na gościa, miażdżąc mu twarz. Kobieta straciła nos, powieki i dłoń.
Pseudooswojony szympans, żyjący w stresie, z dala od środowiska naturalnego, trzymany przez ludzi, dla których był atrakcją i zabawką. A poza tym, goryl to nie szympans
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów