Taka ciekawostka, dla osób które miały kiedyś przyjemność (wątpliwą) wykopywać dość duże już drzewko
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:15
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 0:14
tak, jak wiadomo w norwegii i krajach skandynawskich takich oto sprzętów się używa. widziałem również mniejsze wersje takiej kopareczki na maszynach niewiele większych od quadów
B. Hicks
@Blade ziele nie trzeba szukać w Norwegii, u mnie na osiedlu podobna maszyna podczepiona do ciągnika sadziła drzewa już z 6 lat temu i do tej pory się trzymają a były niewiele mniejsze od tych na gifie.
@ up spoko spoko:) w polsce nie widziałem takiego sprzętu tylko właśnie w skandynawii więc taka była moja opnia:)
B. Hicks
@up to coś chyba WYKOPUJE te drzewa wiec koparka jak najbardziej tu pasuje ;p Chyba, że wolisz "samobieżny pojazd silnikowy z modułowym chwytakiem gruntopenetrującym"
a ja pochwalę się, że pracuję w szkółce drzew alejowych i potwierdzam.. takich i podobnych maszyn używa się wszedzie gdzie wymagaja tego gabaryty drzewa im mniejsza roślina tym mniejszy sprzet potrzebny małe kiełkujące pnącze można wyrwać łyżeczką do herbaty a duże drzewo takim oto sprzetęm chciałbym tez dodac, że to drzewo z gifa mogło byc wykopane dużo mniejszym urządzeniem bla bla bla...
@~Tołdi zobacz cwaniaku, że to nie jest koparka wiedziałeś, ale prawidłowej nazwy już nie podałeś. Cwaniak.
No i problem z wycinaniem drzew na własnym podwórku w Polsce rozwiązany. Prawo wyraźnie zabrania WYCINAĆ bez pozwolenia, ale nic nie wspomina o wykopaniu...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów