📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
BongMan, no ok ok, ale daj fotkę swą na PW.
Conscribо, to może przytoczę uwagę owej koleżanki, co by za łatwo nie było: sadistic.pl/antypedofil-gang-vt111640.htm1075209
ֺΚֺ, akurat to mogłeś sobie darować.
Tak samo niszczy mnie motyw gdy chcąc "odebrać" komunie podchodzimy do księdza i niekiedy musimy przed nim klęknąć i otworzyć usta. Czy to nie wydaje sie wam podejrzane ?
robert9311, w niektórych kościołach na stojącemu wiernemu jest podawana komunia a jeśli nie chce się jej do buźki brać można ją wziąć do rączki. ot luźna uwaga.
-Niesamowicie smutno.
-Też tak sądzę.
-Zasmuć mnie..
robert9311 napisał/a:
Tak samo niszczy mnie motyw gdy chcąc "odebrać" komunie podchodzimy do księdza i niekiedy musimy przed nim klęknąć i otworzyć usta. Czy to nie wydaje sie wam podejrzane ?
Po pierwsze kleknąć możesz kiedy chcesz, załóżmy ze 4 metry przed księdzem, tak żebyś czuł się komfortowo. Klęka się z szacunku do Boga.
A co do sposobu przyjmowania komunii. Zastanówcie się ludzie po co księża w większości dają komunię prosto do ust. Według mnie dlatego, żeby nie było żadnego nieprzewidywanego wypadku. Tzn. ministranci trzymają pateny, by nic nie upadło na ziemie, ani okruszek, bo to jest święte (przynajmniej dla katolików). To tylko ze względu bezpieczeństwa
A tak aporpo, co z wami nie tak, że doczepiliście się tych ministrantów. Macie jakieś kompleksy z młodości ?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów