18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Kościół a młodzi ludzie
Goalkeeper • 2013-10-06, 11:39
Witam Sadoli!

Będąc dzisiaj w kościele (tak chodzę do kościoła, wierzę w Boga nie w kler) na kazaniu był jakiś list wiadomo od pedofili na najwyższych szczeblach. Pierdo*enie o farmazonach, ale na końcu zaczęli takimi tekstami rzucać, "JP II byłby wniebowzięty jakby się dowiedział że jakaś tam organizacja wspiera młodych, w pełni poparłby to dzieło tak szlachetne i piękne w swych zamiarach". Chodziło o stypendia dla studentów. Niby wspierają 2500 studentów. I po kolejnej próbie manipulacji używając osoby papieża 'prosimy o ofiarę w następną niedzielę'.

Tak sobie myślę, jakby każdy spasiony biskupik sprzedał swoje auto, przyjmijmy że min. 250 000 zł. Bo nie oszukujmy się, to jest całkowite minimum, (proboszcz u mnie na wsi ma nissana za 100 patyków). Student uczy się 5 lat, 5 lat * 12 miesięcy * 500 zł (bo już i tak dobre stypendium) = 30 000 zł. Czyli jakby jakiś z władczych pedofilii przedał swojego merca to dałby szansę studiowania ponad 7 studentom, którzy z braku pieniędzy nie mogą się rozwijać chociaż by chcieli..

Ale przecież im zależy na rozwoju młodzieży... ciekawe jakiej ( )

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Radysh 2013-10-06, 15:27
Kopalny To ty nie powinieneś być "Top Secret"?
Szuka cię krzyś kubeczko. 8 - bitowy troglodyta, ze swoim Szmatari.

PC Komodorowcy rulz!

Dla niekumatych. Krzyś K. był jednym z największych propagatorów "małego Atari".
Zginął tragicznie w 1999 roku.
Wspaniały towarzysz spędów "komputrowych" i miłośnik Atari.

Niech spoczywa w pokoju. Takich ludzi dziś już nie ma.

Cała scena pamięta go i nie zapomni a jego ziny będą
przekazywane z pokolenia na pokolenie.
Zgłoś
P................E 2013-10-06, 16:00
dojebane komentarzy na piwo nie ma co liczyć
Zgłoś
Bluzg 2013-10-06, 21:04
@broodwar gdzieś mi się przetoczyła informacja jakoby już można było brać ślub cywilny w dowolnym miejscu nie tylko w urzędzie (albo ma to wejść wkrótce)
Zgłoś
L................t 2013-10-06, 22:25 1
[UP] Mają chyba dopiero wprowadzić, ale już teraz niektóre urzędy stanu cywilnego mają swoje filie w przyjemniejszych miejscach. Moja siostra była kiedyś na takim ślubie w którymś z krakowskich dworków - i biała suknia była, i księdza nie było.

Szanuję księży za umiejętność manipulowania ludźmi, politycy i PRowcy to przy nich amatorzy.
Zgłoś
bloodwar 2013-10-06, 22:38
Prawo stanowi, że tylko w USC, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby "filią" USC został, na jakiś czas albo na stałe, jakiś ładny pałacyk czy altanka, wszystko jest tylko kwestią humoru urzędników, jak zechcą Ci pójść na rękę (np. łapówa albo bycie rodziną kogoś z USC) to "wszystko się da", zmienią przepisy, dopiszą budynek do listy i nawet na Wawelu mógłbyś brać ślub. Jak się ma kasę to ma się wszystko i wszystko się da, nawiązując do kościoła i księży - "Tiger" Michalczewski, dwukrotny rozwodnik, brał każdy swój ślub w kościele (choć przecież KK nie uznaje rozwodów i ponownych ślubów )
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-10-07, 6:52
Goalkeeper, wiedza twoja o finansach kościoła jest porywająca... Większość aut ludzi w tej organizacji została wzięta na kredyt, jak przez zwykłego Kowalskiego. Więc trudno by sprzedali auta i ufundowali komuś coś kiedy jeszcze raty płacą. A JP2 na pewno bardziej wolał by słuchać ciebie, człowieka który ich wszystkich klasyfikuje do grona pedofilii.

bloodwar, ja pierdole... Parę tysięcy lat państwa, królów i cesarzy nie interesowało kto bierze ślub. Teraz przyszły lewaki, które ślubem cywilnym zwiększają sobie kontrolę i ilość informacji na temat a tacy mądrzy jak ty łykają te bajki. Zrozumcie że ślub jest/był/zawsze będzie ceremonią i zwyczajem KOŚCIELNYM. Więc skąd się u was wszystkich wzięło te pojebane pojęcie że my ateiści też chcemy coś takiego jak ślub? Jak jestem wierny osobie którą kocham to nie potrzebuje nad sobą kogoś kto mnie przymusi do wierności.
No i kościół uznaje rozwody. Ale decyduje o tym Sąd Biskupi. Niestety jesteś zbyt mądry aby o tym najwidoczniej wiedzieć.
Zgłoś
L................t 2013-10-07, 13:24
[UP] Nie ma czegoś takiego jak rozwód kościelny, tylko stwierdzenie nieważności małżeństwa, przy czym potrzebny jest albo dobry powód (impotencja, bezpłodność [no comment], choroba psychiczna, brak pożycia)albo gruba kasa.
A takie stricte rozwiązanie małżeństwa jest możliwe tylko jeśli udowodnisz, że nie zostało skonsumowane - I wish you luck.

Oj nie moi drodzy Chrześcijanie, nie możecie sobie zawłaszczyć instytucji małżeństwa, znanego zarówno w starożytnym Egipcie jak i w Grecji, czy w Rzymie. I jasne, może i mieli koncepcję boskiego patronatu nad związkiem, ale była to też prawna umowa.
Poza tym, w sytuacji, gdy nie mamy w naszym kraju ustawy o związkach partnerskich, ślub jest jedynym sposobem na nadanie związkowi wagi prawnej - tak, my, ateiści, musimy się martwić ślubami, bo technicznie rzecz biorąc bez tej magicznej ceremonii nie dostaniemy nawet informacji o stanie zdrowia ukochanej osoby, w razie gdyby znalazła się ona w szpitalu.

No tak. Taki ubogi Kościół, że nawet papież się burzy.
Tacy biedni. Tu trzeba Dema.
Zgłoś
Kopalny 2013-10-07, 13:47
Radysh napisał/a:

Kopalny To ty nie powinieneś być "Top Secret"?
Szuka cię krzyś kubeczko. 8 - bitowy troglodyta, ze swoim Szmatari.

PC Komodorowcy rulz!

Dla niekumatych. Krzyś K. był jednym z największych propagatorów "małego Atari".
Zginął tragicznie w 1999 roku.
Wspaniały towarzysz spędów "komputrowych" i miłośnik Atari.

Niech spoczywa w pokoju. Takich ludzi dziś już nie ma.

Cała scena pamięta go i nie zapomni a jego ziny będą
przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Heh, dobre czasy.
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-10-07, 14:04
LittleBat napisał/a:

[UP] Nie ma czegoś takiego jak rozwód kościelny, tylko stwierdzenie nieważności małżeństwa, przy czym potrzebny jest albo dobry powód (impotencja, bezpłodność [no comment], choroba psychiczna, brak pożycia)albo gruba kasa.
A takie stricte rozwiązanie małżeństwa jest możliwe tylko jeśli udowodnisz, że nie zostało skonsumowane - I wish you luck.

Co za różnica jak nazwiesz to...? Efekt ten sam, ślub przestaje obowiązywać i tyle. Nie ma sensu

LittleBat napisał/a:

Oj nie moi drodzy Chrześcijanie, nie możecie sobie zawłaszczyć instytucji małżeństwa, znanego zarówno w starożytnym Egipcie jak i w Grecji, czy w Rzymie. I jasne, może i mieli koncepcję boskiego patronatu nad związkiem, ale była to też prawna umowa.

Brednie. W starożytności nie było oddzielenia państwa od kościoła który tam obowiązywał. Zwłaszcza w takim Egipcie.
I nie nazywaj mnie chrześcijaninem jeśli nie wiesz o mojej wierze, a raczej jej braku, nic.
Zgłoś
L................t 2013-10-07, 15:22
[UP] Nie wiem, co ma do tego rozdział państwa od Kościoła, ale szanuję.
A co do drugiej części, stwierdzenie "Moi drodzy Chrześcijanie", było uogólnieniem, środkiem retorycznym i kajam się, jeśli zostało mylnie zinterpretowane. Albo nie.

A różnica jest taka, że rozwodu kościelnego nie ma, bo tylko w ostatnim z wymienionych przeze mnie przykładów może zostać magicznie unieważniony sakrament małżeństwa - sakramenty z założenia ważne są do śmierci.
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-10-07, 17:16
LittleBat napisał/a:

[UP] Nie wiem, co ma do tego rozdział państwa od Kościoła, ale szanuję.

Ma to że w przykładach które podałaś nie było go więc trudno o ślub niezwiązany z religią.

LittleBat napisał/a:

A różnica jest taka, że rozwodu kościelnego nie ma, bo tylko w ostatnim z wymienionych przeze mnie przykładów może zostać magicznie unieważniony sakrament małżeństwa - sakramenty z założenia ważne są do śmierci.

Powtarzam. Nie ważne jak sobie to nazwiesz, skoro jest nie ważne to jest nie ważne.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem