@up - Już wspomniałem o pensjach nauczycielskich, więc to, że nie doczytałeś, jest tylko twoją winą.
Z tych właśnie pensji ma płaconą opiekę zdrowotną i fundusz emerytalny w ramach kosztów pracodawcy. To, że sam nie płaci, cóż, życie.
Zazdrościsz? Pewnie tak. To typowe dla komunistycznych skurwysynów, że zamiast skupić się na tym, by wszystkim było lepiej, chcą by ci, co mają lepiej mieli gorzej.
Marks i Engels od dawna gryzą glebę, nauki ich obalił każdy ustrój w pełni kapitalistyczny, ale w Polsce to widać wciąż żywe, dzięki Urbanowi, Palikotowi i temu SBckiemu oszustowi, Kotlińskiemu. Wspaniale, same czerwone kurwy, a jednak są tacy, którzy ślepo za nimi pójdą, jaka wspaniała laurka.
Chcesz, aby kościół utracił przywileje, zamiast postulować, by każdy miał takie przywileje. Rozumiesz, o czym mówisz? Ciebie drażni, że ktoś ma lepiej, ale nie chcesz, żebyś ty miał lepiej, tylko, żeby temu draniowi spalono chałupę. Jakie to małe.
Głosuj dalej na paliblanta, proszę bardzo. On na pewno sprawi, że będziesz miał lepiej. Walka z kościołem to populizm dla debili - obiektywnie nie ma nic złego w istnieniu tej instytucji, bo opłata nań jest dobrowolna, natomiast to, co idzie na nich z podatków to mniej niż procent. To własnie nie jest najważniejsze, ale są tacy, którym to przeszkadza.
Ja się tylko spytam, dlaczego nie jest tak, że wszyscy Polacy mają takie ulgi?
Bo rządzą czerwone kurwy, tusk, kaczyński, palikot, olejniczak czy napieralski, pawlak.
To w nich powinno się celować, zamiast zabierać tym, którzy mają trochę lepiej.
Zresztą, poczytaj sobie sprawozdanie finansowe pierwszej lepszej parafii i zadaj sobie pytanie, czy oni naprawdę nic nie robią.
Sorry, zapomniałem, ignoranci nie lubią znać niewygodnej dla ich taniego populizmu prawdy.
Kończę pisanie z przepełnionym nienawiścią antyklerykałem. Mówi się tyle, że katole są tacy be, a wcale nie jesteś od nich lepszy.