Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Tak samo jak demokracja, jest nie doskonała, ale nic lepszego na razie nie ma.
Jeśli Mieciu będzie miał 5 000 zł i głowę na karku, to sam sobie świetnie poradzi z rozdysponowaniem tymi pieniędzmi w taki sposób żeby zapewnić sobie i opiekę zdrowotną i życie na wyższym poziomie niż np teraz z pomocą państwa. Nie mówię, że podatki w całości muszą zniknąć ale ku** 25% ?! Nie może być 5% a reszta w kieszeni Miecia ?
Jeśli będzie miał więcej pieniędzy, to czy nie wyda ich więcej ? Jeśli wyda więcej, to czy nie nakręci popytu ? Popyt nakręca podaż, tak ? Większa podaż nie spowoduje zwiększenia się miejsc pracy ? Nie chcę się rozpisywać ale uważam, że w ten sposób powinno się nakręcać gospodarkę. Nie, nie jestem specjalistą. Jestem zwykłym, szarym, młodym obywatelem, który zaczyna się po prostu bać o swoją przyszłość.
A co do lekarzy kto w kraju zarabia 100 zł i więcej za godzinę pracy (w ich przypadku dyżuru) i kwiczy że mu źle? Poza tym w 95% praca lekarzy polega na wypisaniu recepty/zatwierdzeniu leku/pozszywaniu i połataniu, a resztę robią pielęgniarki, salowe, fizjoterapeuci za co dostają marne grosze. A i tak taka lekarska menda zbiera wszystkie laury A co do podatków to przypomnę że jesteśmy najbardziej opodatkowanym społeczeństwem w całej cholernej europie
Co do służby zdrowia sprywatyzowanej że będzie droższa... Powiedzcie mi kochani co jest droższe lekarz + pacjent czy pacjent + lekarz + "minister" (hasło określające łapówy + koszta z filmiku nr 1)
Inna sprawa, że podatki są potrzebne bo inaczej państwo nie może funkcjonowac.
to zrozumiecie dlaczego socjalizm to najgorsza rzecz jaka się przytrafiła ludzkości.
Nawet gimbusy nie powinny mieć problemu bo jest krótka i przystępnie napisana.
a zarobki?
i co oddasz wszystkie pieniądze robolom a ci wszystko przejedzą przepiją itp. bo kto by się martwił pieniędzmi na starość. takie pierdolenie o o dupie maryny. podatki muszą być bo inaczej za co opłacisz lekarzy, urzędników, szkoły itp.? wyobraź sobie że nie ma podatków więc lekarze nie dostają kasy z państwa czyli za każdą wizytę musisz zapłacić, idziesz do urzędu za pieczątkę musisz zapłacić, twoje dziecko idzie do podstawówki/gimnazjum/liceum/studia i musisz zapłacić czesne bo państwo nie ma pieniędzy bo nie ma podatków! nie ma refundacji leków (fakt jest ich mało ale jakieś są) i zamiast płacić kilkadziesiąt złotych za leki wydajesz kilkaset albo i więcej. to o czym pierdolicie to jest utopia i anarchia. To że państwo źle funkcjonuje to jedno ale to o czym wy pierdolicie to aż żal czytać. poczytajcie trochę o ekonomi to dowiecie po co są podatki i po co rząd podnosi wiek emerytalny przez który wszyscy płaczą.
Pierdolisz jak potłuczony. Dzisiaj i tak odkładam niemałe sumy na starość - MUSZĘ, bo co miesiąc kradną mi kupę forsy, a na starość i tak będę głodował! Gdyby nie było podatków, to każdy by coś odkładał, BO MIAŁBY Z CZEGO, nie to, co dzisiaj! Wiesz, ile pochłania utrzymanie SRUSu, ile osób dostaje renty, chociaż są zdrowi? Do tego jest GIGANTYCZNE ryzyko, że ten cały jebany SRUSowy gigant się rozwali - cały czas podnoszą renty, a skąd na to pieniądze? Coraz więcej z budżetu kradną, bo same składki emerytalne już od dawna przestają wystarczać.
Lekarze, nauka - czy Ty do kurwy nędzy naprawdę myślisz, że to jest darmowe? Czerwone chuje aż tak mocno Cię ogłupiły!? Każdy płaci za naukę i lekarzy, jeśli tylko ma jakiś dochód! Lekarze NIE SĄ DARMOWI, co miesiąc każdemu pracującemu zapierdalają z pensji pieniądze na ubezpieczenie zdrowotne! A potem i tak trzeba płacić, bo zanim dostoisz się w kolejce do państwowego specjalisty, to zdążysz z dziesięć razy zdechnąć. Myślisz, że dlaczego mówi się, że w POlsce trzeba mieć zdrowie, aby chorować?!
To już lepsze są prywatne ubezpieczenia zdrowotne - dostajesz znacznie więcej, niż od jebanego NFZ przy znacznie niższych kosztach. A ponieważ konkurencja jest tu duża, to muszą się tłuc o klienta i obniżać ceny.
Szkolnictwo - to samo. Za "darmowe" każdy płaci, a jest chujowe! Raz, że wykształcenie inżyniera kosztuje 300 tysięcy, lekarza jeszcze więcej, a oni i tak spierdalają za granicę tam pracować i podatki płacić, a państwo z tego chuja ma. Dwa, że poziom państwowego kształcenia najczęściej jest do chrzanu i oparty na odgórnie ustalanym programie. Programie, który gwarantuje taśmową produkcję roboli oraz durniów nie umiejących myśleć.
Jak się trafi jakiś debil, który nie chce się uczyć, to i tak go ciągają po klasach na koszt podatnika. Efekt? Żaden! On i tak będzie pijusem albo leniem. Albo (nieliczne przypadki) ma łeb na karku i woli pracować, zamiast się uczyć i szybciej do czegoś dojdzie.
Poczytaj kurwa trochę o ekonomii, wolnym rynku (PRAWDZIWYM kurwa wolnym rynku, nie tej posranej parodii, która teraz jest w USA i UE), konkurencji. Teraz urzędas podatkowy może przyjebać parę milionów kary. Żeby się od tego odwołać, trzeba karę najpierw zapłacić - tylko co z tego, że karę anulują, skoro firma już rozjebana? To jest podstawowa metoda likwidowania konkurencji - nasyła się na takiego cwaniaka kontrolę, przyczepiają się do czegokolwiek i do widzenia.
Tak, zlikwidujmy socjal i za 20 lat będę zamiast śniegu z chodnika zrzucał zamarzniętych emertyów łopatą. Ciekawe ilu z Was (zakładając, że pracujecie) odkłada na emeryturę?
A, i cieakwe ilu z Was by było wogóle wyszktałconych, gdyby nie socjal. Koszt kształcenia do mgr inż to śtrednio 10kPLN rocznie (podstawa, bez ekstarsów). Stać rodziców na 130kpln na dziecko?
Porządne wykształcenie (języki, korki, dobre studia) - 500.000zł na dziecko. Wasi starzy, jakby nie musieli płacić podatków po prostu by wszystko rozpieprzyli. Zamiast kupować WV od niemca, kupili by BMW. Zamiast wakacji w Chorwacji - na Goa. I tak okazało by się że na kształcenie dzieci i na starość diengów niet.
Społeczeństwo jest głupie, więc państwo musi się o nie troszczyć.
Jak taki kutas nie będzie odkładał na emeryturę - będzie to jego suwerenna decyzja i będzie trzeba ją uszanować pozwalając zdechnąć, redukując tym samym populację niemyślących debili. Nie po to martwię się o jutro i oszczędzam, żeby jeszcze łożyć na socjał dla jakiegoś kretyna, który hula za młodu, a na starość nie ma co do garnka włożyć.
Z wykształceniem to żeś pojechał. A CO KURWA TERAZ JEST?! CAŁA MASA magistrów, dla których nie ma pracy. Bo to magister, wielki, kurwa jego mać, pan i poniżej jego godności jest zapierdalanie z miotłą. Taki jebany magister to pieniądze na naukę wywalone w błoto, bo ma wykształcenie, z którym NIC nie zrobi. Płatne studia = niejeden się zastanowi, czy warto iść dla samego papierka. Biedni nie mają się o co martwić - jeśli pracowity i zdolny, to bez problemu zdobędzie stypendium, prawie wszystkie prywatne szkoły z prawdziwego zdarzenia biorą tylko część czesnego lub uczą za darmo tych zdolnych.
W ogóle to skąd się bierze to chujowe przeświadczenie, że te wspomniane wyżej 500 000 na porządne wykształcenie bierze się, nie wiem skąd? Dobry duszek przyniesie? Kurwa, ja nie mogę.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów