Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
nie chciałbym sprawdzać na własnej skórze czy Polakom można zaufać w tej kwestii i czy jesteśmy wystarczająco odpowiedzialni jako naród
W rękach Polaków jest -według różnych szacunków- od 200 tysięcy do 2 mln sztuk broni czarnoprochowej rozdzielnego ładowania. W ciągu ostatnich 20 lat dokonano ok. trzech przestępstw z jej użyciem.
Toż to lepsze od większości filmów AAA
W rękach Polaków jest -według różnych szacunków- od 200 tysięcy do 2 mln sztuk broni czarnoprochowej rozdzielnego ładowania. W ciągu ostatnich 20 lat dokonano ok. trzech przestępstw z jej użyciem.
Dosyć rozbieżne te szacunki
Broń czarnoprochową mają ją pasjonaci a nie dresiki czy inne dziadostwo więc nie ma przestępstw z jej użyciem.
Nie musimy się nawzajem przekonać przecież. Napisałem, że szanuję Twoje poglądy więc proszę abyś ty uszanował moje.
szanuję Twoje poglądy więc proszę abyś ty uszanował moje.
Ale ja szanuję Twoje zdanie na ten temat.
Tyle, że wcale się z nim nie zgadzam
Rachunki są rozbieżne, bo takiej broni się nie rejestruje. Moim zdaniem- górna granica jest mocno zaniżona.
I zdziwiłbyś się bardzo, wiedząc jacy ludzie mają taką broń.
Mam wrażenie, że to Wy udajecie albo...
Przecież skoro każdy bandzior może nielegalnie kupić broń to liczba przestępstw z jej użyciem powinna być jednakowa w krajach pełnym dostępem i bez. W krajach z pełną liberalizacją broni jest na rynku dużo czy to legalnej czy też nielegalnej a spróbuj jeden z drugim kupić pistolet w Polsce. O ile nie jesteście gangsterami to nie ma szans na zakup a w USA na pewno sąsiad ma szwagra, który może wam załatwić nielegalną bo jest jej na dużo w obiegu. Zgodnie z tym co piszecie skoro w USA każdy może mieć broń to wszyscy powinni być bezpieczni bo mogą się obronić swoją legalną bronią a jest dokładnie odwrotnie. Rozumiem, że ktoś wam wbił do łba jakąś teorię ale fakty dobitnie świadczą, że się mylicie.
Zresztą będąc nawet lekko upośledzonym da się zauważyć, że w USA więcej jest przestępstw z użyciem broni palnej. Jak można nie widzieć zależności?
W takim stanie rzeczy posiadanie broni winno być obowiązkiem każdego obywatela.
W takim stanie rzeczy posiadanie broni winno być obowiązkiem każdego obywatela.
Tak wyglądają "zamieszki" w okolicy, w której każdy ma broń, a jedynym poważnym ograniczeniem jest zakaz przenoszenia broni ukrytej bez specjalnego pozwolenia.
Mam wrażenie, że to Wy udajecie albo...
Przecież skoro każdy bandzior może nielegalnie kupić broń to liczba przestępstw z jej użyciem powinna być jednakowa w krajach pełnym dostępem i bez. W krajach z pełną liberalizacją broni jest na rynku dużo czy to legalnej czy też nielegalnej a spróbuj jeden z drugim kupić pistolet w Polsce. O ile nie jesteście gangsterami to nie ma szans na zakup a w USA na pewno sąsiad ma szwagra, który może wam załatwić nielegalną bo jest jej na dużo w obiegu. Zgodnie z tym co piszecie skoro w USA każdy może mieć broń to wszyscy powinni być bezpieczni bo mogą się obronić swoją legalną bronią a jest dokładnie odwrotnie. Rozumiem, że ktoś wam wbił do łba jakąś teorię ale fakty dobitnie świadczą, że się mylicie.
Zresztą będąc nawet lekko upośledzonym da się zauważyć, że w USA więcej jest przestępstw z użyciem broni palnej. Jak można nie widzieć zależności?
Czy Ty w ogóle rozumiesz różnice kulturowe różnych grup ludzi? Zdajesz sobie sprawę jak wiele dodatkowych problemów społecznych pojawia się w społeczeństwach wielokulturowych ? Zdajesz sobie sprawę dlaczegow Stanach 18% mniejszość czarnych z czego 6% to pełnoetatowi przestępcy ma na swoim koncie 50% morderstw i zabija zdecydowaną większość gliniarzy na służbie?
Nie trzeba nawet szukać na darkwebie, ja znalazłem na "Internet Archive" schematy ,nawet broni automatycznej.
Wysyłać tam teraz wszytskich zwolenników powszechnego dostępu do broni ! ! !
Jaki ty przyjebany jesteś. Myślisz, że oni posiadają legalną broń? Ty nie mogąc kupić takowej jesteś na ich łasce, gdy spotkacie się w ciemnej uliczce... Mając broń możesz się przed śmieciami bronić.
@ bloodwar
Nie trzeba nawet szukać na darkwebie, ja znalazłem na "Internet Archive" schematy ,nawet broni automatycznej.
homegunsmith.com/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów