Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A co, to jest ich kurwa prywatna droga, że zabraniają tam jeździć? Wątpię. (...) I kurde, chuj mi do tego, przecież nie jadą po mojej prywatnej drodze, tylko publicznej.
Jeżeli droga publiczna, to pojazd ma być zarejestrowany, by móc się po niej poruszać. Jeżeli zarejestrowany, to zachodzi podejrzenie, że przegląd podbity na lewo, skoro pomiar hałasu z palcem w dupie osiągnie więcej niż dopuszczalne 96 jak go przegazujesz (a policja jak sprawdza, to każe przegazować). Tak czy inaczej - te pojazdy nie miały prawa się tam poruszać.
@up I to jest właśnie głupie co komu przeszkadza jazda quadów po leśnych duktach? Też jestem przeciwny rozjeżdżaniu lasu czy jeździe po parkach krajobrazowych, narodowych, czy uczęszczanych przez spacerowiczów. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka.
Ja bym na ich miejscu się zatrzymał i wyjebał dziadowi z to. Droga jak każda inna, mieli prawo tamtędy jechać, a nawet jeśli mu to nie pasowało to mógł któregoś zatrzymać normalnie i z nim o tym pogadać, a tu tępy wieśniak bawi się w strażnika teksasu.
Kurwa, czy twój mały móżdżek naprawdę nie pozwolił ci na przeczytanie poprzednich postów i dowiedzenie się, że na pewno nie mieli prawa tamtędy jechać?!
a czy twój maleńki móżdżek jest w stanie pojąć, że są inne sposoby na rozwiązanie problemu niż rzucenie w kogoś pustakiem?
Co ma piernik do wiatraka? Nie mieli prawa tamtędy jechać i koniec.
Co do tych innych metod, przeczytaj wypowiedź Turkucia i powiedz mi o tych metodach.
Poza tym drogi wewnętrzne, takie jak np. między polami są wyłączone spod prawa (częściowo) można z tego co pamiętam jeździć po nich nawet ciężarówką z zestawem bez prawka i uprawnień, ale na trzeźwo.
A jeżeli był to teren prywatny?
bo w tym kraju to już nic nie wolno, jakby był tor to pewnie po torze by latali, ale torów crossowych w pl jest za mało. a każdy orze jak może. jedni mają pasję klejenia modeli samolotów, a inni zapierdalania na pohybel po lesie. tak czy inaczej, chamstwa nie zniese i zszedłbym i dziadkowi wyjebał z kasku. I chuj. Sam jeździłem prawnie dopuszczonym do ruchu crossem po drogach ostatniej kategorii i jak widziałem wózek to wrzucałem ostatni bieg i poszczałem gaz, żeby wytłumić silnik, a ludzie i tak najchętniej by mi zajebali z kamienia. Poza tym drogi wewnętrzne, takie jak np. między polami są wyłączone spod prawa (częściowo) można z tego co pamiętam jeździć po nich nawet ciężarówką z zestawem bez prawka i uprawnień, ale na trzeźwo.
W ostanich czasach czesto spotykam wymowke "pasji" ,jesli ktos ma pasje to moze innym uprzykrzac zycie, bo on ma pasje, a ze go niestac na uprawianie jej w "normalnych" warunkach to mysli ze ma pretekst zeby robic to kosztem innych. W ten sposob ten co ma pasje artystyczne rozwija je sprayem po budynkach, przystankach, pociagach ktore nie sa jego, bo przeciez go nie stac, ale ze ma pasje, to mu "wolno", nie wazne ze inni musza przez niego jezdzic pozniej zyc w otoczeniu udekorowanym jego bohomazami. Ten co ma pasje "sportowe" podziurawi sobie rure od swojego Golfa II lub zamontuje nie homologowana rure do motocykla i uprawia swoja pasje nie zwracajac uwage na to ze ktos o 23 juz kladzie sie spac bo wstaje do pracy o 4 tej rano a pan "pasjonat" musi przeciez obwiescic swoja pasje i fakt ze wraca wlasnie do domu calej dzielnicy. Takich debili niestety jest cala masa, kiedys niektorzy sie upierali i na balkonach trzymali golebie, psy, kroliki ( bo pasja) , dzis niektorzy prowadzaja pitbulle bez kaganca, ( bo spokojny i tez pasja ) , niektorzy lubia sluchac muzyki z telefonu lub glosno rozmawiac w srodkach transportu publicznego, itd itd. To wszystko to nie pasja tylko zwykle buractwo.
Turkuć niestety ma racje ze takie uzytkowanie lasu je niszczy, ale to nie dociera do Polskiego Spoleczenstwa, niedawno byly dyskusje nad mozliwosciami prywatyzacji lasow, i niektorzy stwierdzili ze jednak to zly pomysl bo to dobre wspolne z ktorego kazdy moze korzystac, ale problem w tym ze w Polsce jak cos jest wspolne to niektorzy mysla ze moga to niszczyc, albo uzytkowac tak jak im sie to podoba.
A co do tych co by sie spinali ze motocykl z glosna rura, jest bezpiecznejszy, szybszy, mniej pali jest lepiej widoczny, a ja nie rozumiem "pasji" to napisze tylko to ze tak fajnie jest miec glosna rure ale przez pierwsze 100 km, kazdy kto musial w siodle spedzic kilka godzin juz z tego sie az tak bardzo nie cieszy, jesli twoja maszyna za duzo pali , za wolno jezdzi, wystarczy zmienic na lepsza, a co do widocznosci to niestety ale z mojego doswiadczenia w korkach o wiele lepiej sie sprawdza gest podziekowania niz buczenie lub klakson .
Takie właśnie osoby, tymi maszynami niszczą lasy - czego przykładem było to, że nawracali sobie między drzewami. Zdajecie sobie sprawę z tego, jak bardzo koło o takim bieżniku uszkadza ściółkę?
taa, zniszczenie sieją niesamowite, niczym buldożery w mieście
nie zatrzymują się gdy im się każe
o kurwa
Mój las (ten, którym się opiekuję) jest w opłakanym stanie właśnie przez to, że takie osoby rozjeździły drogi jak i sam las
ani on pajacu twój, ani przez pojazdy stan lasów się nie pogarsza
Możliwe, że nie wszyscy tacy są, ale fakt tego jak mnie traktują - osoba umundurowana
tępy darmozjad na państwowej posadzie z ciebie, do tego pies, ja bym cię odjebał, no, chyba, że służba leśna to twoja pasja
Takie jest prawo
prawo jest jak płot, wąż się prześliźnie, tygrys przeskoczy, ale bydło się nie rozbiegnie
p.s do lasu jeżdżę jedynie po drzewo, jak szanowny pan leśniczy łaskawie pozwoli mi to drzewo w moim lesie wyciąć
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów