Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
czemuż to lewackim pierdoleniem? Nie ma tu nic o polityce.
Jest ideologicznie lewacka. Animacja wyraźnie przedstawia postęp technologiczny jak coś bardzo złego. Szkoda kurwa, że filmik został zrobiony przez drwala w rurkach, przy użyciu Adobe Effect, SrajBooka 5 oraz został zauplodowany na potężne serwery youtuba (przy okazji włączyli monetyzację). Ludzie uwielbiają słuchać tego typu PIERDOLENIA, a takie filmiki to zwykła szansa zarobku. Osobiście w głębokiej dupie mam ekologię i przyrodę, następne pokolenie z pewnością się zaadaptuje, tak jak było to już setki raz w historii.
Ludzie, którzy hejtują smartfony próbują się dowartościować i usprawiedliwić to, że sami ich nie używają, wmawiając sobie, że to jest niepotrzebne i bez sensu. Jeśli technologia jest wg ciebie niepotrzebna, to zdejmij swoje sztuczne ubrania, wyjeb okulary, wyjeb sztuczne buty i wypierdalaj do lasu udowadniać jaki to nie jesteś oświecony.
niestety uważam że grupa docelowa i tak nie ogląda tego typu animacji
Konsumpcjonizm – postawa polegająca na nieusprawiedliwionym (rzeczywistymi potrzebami oraz kosztami ekologicznymi, społecznymi czy indywidualnymi) zdobywaniu dóbr materialnych i usług[1], lub pogląd polegający na uznawaniu tej konsumpcji za wyznacznik jakości życia (lub za najważniejszą, względnie jedyną wartość) – hedonistyczny materializm.
Poza tym części pokazują jak to producenci robią nas w chuja tworząc produkty "nienaprawialne" lub naprawialne w niewielkim stopniu, sztucznie ograniczając czas życia produktu a i często specjalnie go skracając. To nie są lewackie pierdolenia tylko fakty, w tym temacie jest wiele publikacji.
Dlaczego drukarka kosztuje mniej niz toner, a nowa drukarka zawiera wkłady z połową tuszu? Dlaczego wiele urządzeń psuje się po okresie gwarancyjnym? Dlaczego w wielu z nich wymiana elementu, który się zepsuł kosztuje więcej niż połowę ceny nowego urządzenia czyniąc przez to naprawę nieopłacalną? Dlaczego mimo, iż istnieją leki na wiele chorób nie wprowadza się ich do obiego tylko używa leków leczących jedynie objawy. Wszystko to sprowadza się do jednego mianownika - $$$.
Film pokazuje też agresywny marketing i słabość ludzką - czy na prawdę trzeba zmieniać telefon co roku? Dla niektórych nie istnieje życie bez nowego "japka" za każdym razem kiedy je wypuszczą.
Na koniec zostają dwie kwestie, jedna to ilość śmieci jakie produkujemy, a bardzo często kraje bogatsze wysyłają je statkiem wpizdó do czarnuchów - to takie samo zachowanie jak wąsaty janusz co to wypierdoli śmieci do kontenera "somsiada" albo do lasu bo taniej.
No i jescze ewolucja... bardzo fajnie, że ewoluujemy, czasem tylko koszty są wysokie.
Takie więc pierdolenie o lewactwie to można przypierdolić do prawie wszystkiego.
Jeden obóz spuszcza się nad konsumpcjonizmem jakie to zuo, dawni nie było i było lepi itd Drugi obóz odwrotnie. Pytanie po chuj?
Widać ktoś jest "za krótki" żeby zrozumieć przesłanie... już sam tytuł wyjaśnia OCB na polskie to po prostu
Poza tym części pokazują jak to producenci robią nas w chuja tworząc produkty "nienaprawialne" lub naprawialne w niewielkim stopniu, sztucznie ograniczając czas życia produktu a i często specjalnie go skracając. To nie są lewackie pierdolenia tylko fakty, w tym temacie jest wiele publikacji.
Dlaczego drukarka kosztuje mniej niz toner, a nowa drukarka zawiera wkłady z połową tuszu? Dlaczego wiele urządzeń psuje się po okresie gwarancyjnym? Dlaczego w wielu z nich wymiana elementu, który się zepsuł kosztuje więcej niż połowę ceny nowego urządzenia czyniąc przez to naprawę nieopłacalną? Dlaczego mimo, iż istnieją leki na wiele chorób nie wprowadza się ich do obiego tylko używa leków leczących jedynie objawy. Wszystko to sprowadza się do jednego mianownika - $$$.
Film pokazuje też agresywny marketing i słabość ludzką - czy na prawdę trzeba zmieniać telefon co roku? Dla niektórych nie istnieje życie bez nowego "japka" za każdym razem kiedy je wypuszczą.
Na koniec zostają dwie kwestie, jedna to ilość śmieci jakie produkujemy, a bardzo często kraje bogatsze wysyłają je statkiem wpizdó do czarnuchów - to takie samo zachowanie jak wąsaty janusz co to wypierdoli śmieci do kontenera "somsiada" albo do lasu bo taniej.
No i jescze ewolucja... bardzo fajnie, że ewoluujemy, czasem tylko koszty są wysokie.
Takie więc pierdolenie o lewactwie to można przypierdolić do prawie wszystkiego.
Widać kolego, że pierdolisz byle pierdolić, sam nie wiedząc o czym.
Mieszkam już 2 lata w Maroko, na tak dużym zadupiu, że "ludzie" się dziwią skąd mam komputer, mogę śmiało powiedzieć, że brak afjonów oraz najświeższej technologii nie przeszkadza im w wywalaniu śmieci prosto przed swój dom, na drogę czy do pobliskiej rzeki (z pewnością zrobię kiedyś o tym artykuł, by zieloni zawału dostali.).
To, co mamy na dzisiaj zawdzięczamy setkom lat pracy naukowców z całego świata, wybitnym inżynierem i wynalazcom, którzy oddali się w pełni nauce, by zrobić nasze życie łatwiejszym, i nie mam zamiaru rezygnować ze wszystkich tych dóbr dla jakiegoś gatunku bobra wąsatego z puszczy białowieskiej..
Bo pozatym to co chcesz zaperezentować, że średniowiecze mentalne wypierdala śmieci za okno, w tym europejskim śreniowieczu było identycznie.
Nie wiem również, któż ci każe rezygnować z czegokolwiek...
EOT
Na koniec zostają dwie kwestie, jedna to ilość śmieci jakie produkujemy, a bardzo często kraje bogatsze wysyłają je statkiem wpizdó do czarnuchów
Mieszkam już 2 lata w Maroko, na tak dużym zadupiu, że "ludzie" się dziwią skąd mam komputer, mogę śmiało powiedzieć, że brak afjonów oraz najświeższej technologii nie przeszkadza im w wywalaniu śmieci prosto przed swój dom..
Dlaczego mimo, iż istnieją leki na wiele chorób nie wprowadza się ich do obiego tylko używa leków leczących jedynie objawy. Wszystko to sprowadza się do jednego mianownika - $$$.
Proponuję nauczyć się jednak czytać ze zrozumieniem, a najlepiej jeszcze poprawnie pisać.
Napisałeś, jak to wielkie korporacje robią nas w chuja i ukrywają lek na raka, niszczą specjalnie drukarki i wszyscy chcą nas okraść z pieniędzy.
Cytując kolegę @HiHtitmamnan
Jeśli technologia jest wg ciebie niepotrzebna, to zdejmij swoje sztuczne ubrania, wyjeb okulary, wyjeb sztuczne buty i wypierdalaj do lasu udowadniać jaki to nie jesteś oświecony.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów