Przed seksem: rozbieracie się nawzajem...______________
otyli żyją króceja co daliscie białeeemuu wyyy?
lepianki z gowna, przestepczosc,chujowy rap i roszczeniowe hooordyyyyy!
Okres ważności moich postów kończy się z chwilą ich opublikowaniawiesz co nie bronię murzynów tylko tak z ciekawości zapytam co udało Ci się wynaleźć/odkryć? Ja skonstruowałem kilka maszyn spożywczych z tym, że nie musiałem od początku się pierdolić mi.in. z budową motoreduktora (bo bym poległ). Jakbyś z obecną wiedzą cofnął się w czasie o powiedzmy 200 lat jaki wynalazek byłbyś w stanie przyśpieszyć? Jebanej lokomotywy, karabinu maszynowego czy balonu na gorące powietrze byśmy nie złożyli taka prawda...
PS Byłbyś w stanie zbudować sobie szałas, śpiewać chujowe piosenki, których nikt by nie rozumiał, kraść jedzenie i żebrać - porównaj sobie do własnego komentarza ). Ty a może murzyny pochodzą z przyszłości?
No bez przesady, wynalazki często nie biorą się od 1 człowieka, a przenosząc się 200 lat temu mógłbyś zmienić na prawdę dużo. W cywilizacji chodzi o współpracę i wystarczy żebyś ty ogarniał jak coś działa i miał konstruktora który wykona to według twojego planu, zupełnie jak to jest dzisiaj. Architekci nie budują domów, oni je rysują na kartkach.
A co do balonu, karabinu i lokomotywy myślę, że nie byłoby to aż takim problemem. Problemem byłaby wydajność i awaryjność tych maszyn.
Chciałbym zauważyć również, że importowani z Afryki i innych krajów przez lata stanowili niewolniczą siłę w USA, przyczyniając się do jego wzrostów. Można zastosować analogię do ciapatych w Europie (tej wcześniejszej fali) - np. hindusów, pakistańczyków, itd. w Anglii. Kraj ten przez długie lata eksploatował m.in. Indie, dzięki czemu ma pozycję jaką ma. Oczywiście nie oznacza to wkładu samych kolorowych w jego rozwój (był niejako wymuszony), ale na pewno na ich plecach się on odbywał. Przykładów jest wiele - Algierczycy we Francji, dużo też kolorowych w Niemczech czy Austrii (pamiętam jak już 20 lat temu czytałem książkę o tamtejszych enklawach muzułmanów). To, co dzisiaj obserwujemy, to trochę koszty za te dawne czasy.
nie no spoko zbudować awaryjny balon i przejść do historii jako jeden z wielu tych anonimowych co próbowali ale się nie udało. Wyczyn!
wiesz co nie bronię murzynów tylko tak z ciekawości zapytam co udało Ci się wynaleźć/odkryć? Ja skonstruowałem kilka maszyn spożywczych z tym, że nie musiałem od początku się pierdolić mi.in. z budową motoreduktora (bo bym poległ). Jakbyś z obecną wiedzą cofnął się w czasie o powiedzmy 200 lat jaki wynalazek byłbyś w stanie przyśpieszyć? Jebanej lokomotywy, karabinu maszynowego czy balonu na gorące powietrze byśmy nie złożyli taka prawda...
PS Byłbyś w stanie zbudować sobie szałas, śpiewać chujowe piosenki, których nikt by nie rozumiał, kraść jedzenie i żebrać - porównaj sobie do własnego komentarza ). Ty a może murzyny pochodzą z przyszłości?
3. kazdy z nas ludzi mial rowne szanse. mowi sie ze zycie zaczelo sie w afryce i z tego miejsca poszlo w swiat jako czlowiek wiec i czasu tam mieli najwiecej.
tego nie da sie obronic. ludzie mieszkali w rownie chujowych klimatach i osiagneli bardzo duzo. zyja na zupelnie innym poziomie juz od setek lat. podbijali innych i kolonizowali inne kontynenty.
co osiagneli oni? mysle ze masz oczy i rozum. czarny poza afryka wzial sie tez wiesz skad. nie liczac dzisiejszych czasow bo kupic bilet moze kazdy.
surowce naturalne ziemie bogate we wszystko co mozna sobie wyobrazic , tylko problem polega na tym ze oni nic nie potrafili i nie potrafia z tym zrobic. bialy czowiek tam przyjezdza i ogarnia wszystko dajac im prace. to nie tylko moje zdanie. z reszta pokazali juz co potrafia wyganiajac bialych farmerow z afryki.
Jedynym wyznacznikiem siły państwa i narodu jest głębokość szeregów wysyconych żelazemNie użalam się nad czarnym, bo wiadomo, White race of Masters, ale podkreślam że Pan też musi wiedzieć kiedy pupilkowi przybliżyć nieba a kiedy go skarcić.
Em nie. Czarni byli niewolnikami tak. Ale USA jako takie budowali imigranci z Europy i Azji. Głównie Irlandczycy. Tych biednych czarnych niewolników sprowadzono zaledwie kilkaset tysięcy. Ludzi którzy budowali drogi, kolej i przemysł były miliony i byli to biali i zółci.