18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-02, 21:59
🔥 Uważaj, on ma nóż! - teraz popularne
🔥 Traktor zagłady - teraz popularne
WhyMe? 2011-02-22, 2:14
Jebany znowu zmartwychwstał
Zgłoś
Chezi 2011-02-22, 12:32
Tylko wtedy 50 sztuk srebra było warte tyle, że w dzisiejszych czasach ten ojciec to by dorzucił za to jeszcze swoją żonę
Zgłoś
ss666 2011-02-23, 3:06
(nie znam kontekstu)
ale, jak chcesz rozmawiac o fragmentach bibli,o wyjetych z kontekstu, bez pokrycia z reszta tekstu fragmentach (co jest bardzo wazne ! ).
pogadaj z świadkami jechowymi ( a moze jehowymi, jeden *uj),

nic ich nie przegada w tych sprawach
Zgłoś
g................z 2011-02-23, 7:21
@ss666
Świadkami jehowy
Zgłoś
D................i 2011-02-23, 8:07 2
28 Jeśli mężczyzna znajdzie młodą kobietę - dziewicę niezaślubioną - pochwyci ją i śpi z nią, a znajdą ich, 29 odda ten mężczyzna, który z nią spał, ojcu młodej kobiety pięćdziesiąt syklów srebra i zostanie ona jego żoną. Za to, że jej gwałt zadał, nie będzie jej mógł porzucić przez całe swe życie.

manipulacja, w kontekscie tekst wyglada juz inaczej
Zgłoś
SzalonyNeptyk 2011-02-23, 12:06 1
@up dokładnie, manipulacja ale o to komuś chodziło

oryginał:
Cytat:

Deuteronomy 22

22:28 If a man find a damsel that is a virgin, which is not betrothed, and lay hold on her, and lie with her, and they be found;
22:29 Then the man that lay with her shall give unto the damsel's father fifty shekels of silver, and she shall be his wife; because he hath humbled her, he may not put her away all his days.

@ss666
ee tam nie przegada, z ciekawości zapytaj gdy przyjdą: np. jak nazywa się symbol na którym umarł Jezus? ŚJ nie odpowiedzą krzyż ;> albo to - oni uznają się za chrześcijan - na początek rozmowy wykonajmy znak krzyża, myślisz, że się zgodzą? ;>
a gdy powiedziałem, że oddaję krew bo jestem honorowym krwiopijcą - nie było tematu...
z takimi jechowcami

a teraz mnie zjedźcie za to co napisałem wielcy krytycy
Zgłoś
k................q 2011-02-23, 13:45 6
nie no raczej oryginał to :
Zgłoś
SzalonyNeptyk 2011-02-23, 16:42 1
@kokosiqqq
hahh tym tekstem sprytnie wyklarowałeś tu sytuację!
Zgłoś
A................0 2011-02-24, 7:05
żydy mają jednak zryte prawo...
Ja tam lubię księgę Enocha... i temu podobny Star Trek.
Zgłoś
JanJankowski 2022-07-15, 21:51
Jebać śj. Always
SzalonyNeptyk napisał/a:

@up dokładnie, manipulacja ale o to komuś chodziło
oryginał:

@ss666
ee tam nie przegada, z ciekawości zapytaj gdy przyjdą: np. jak nazywa się symbol na którym umarł Jezus? ŚJ nie odpowiedzą krzyż ;> albo to - oni uznają się za chrześcijan - na początek rozmowy wykonajmy znak krzyża, myślisz, że się zgodzą? ;>
a gdy powiedziałem, że oddaję krew bo jestem honorowym krwiopijcą - nie było tematu...
z takimi jechowcami

Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów