ale, jak chcesz rozmawiac o fragmentach bibli,o wyjetych z kontekstu, bez pokrycia z reszta tekstu fragmentach (co jest bardzo wazne ! ).
pogadaj z świadkami jechowymi ( a moze jehowymi, jeden *uj),
nic ich nie przegada w tych sprawach
Świadkami jehowy
manipulacja, w kontekscie tekst wyglada juz inaczej
oryginał:
Deuteronomy 22
22:28 If a man find a damsel that is a virgin, which is not betrothed, and lay hold on her, and lie with her, and they be found;
22:29 Then the man that lay with her shall give unto the damsel's father fifty shekels of silver, and she shall be his wife; because he hath humbled her, he may not put her away all his days.
@ss666
ee tam nie przegada, z ciekawości zapytaj gdy przyjdą: np. jak nazywa się symbol na którym umarł Jezus? ŚJ nie odpowiedzą krzyż ;> albo to - oni uznają się za chrześcijan - na początek rozmowy wykonajmy znak krzyża, myślisz, że się zgodzą? ;>
a gdy powiedziałem, że oddaję krew bo jestem honorowym krwiopijcą - nie było tematu...
z takimi jechowcami
a teraz mnie zjedźcie za to co napisałem wielcy krytycy
Ja tam lubię księgę Enocha... i temu podobny Star Trek.
@up dokładnie, manipulacja ale o to komuś chodziło
oryginał:
@ss666
ee tam nie przegada, z ciekawości zapytaj gdy przyjdą: np. jak nazywa się symbol na którym umarł Jezus? ŚJ nie odpowiedzą krzyż ;> albo to - oni uznają się za chrześcijan - na początek rozmowy wykonajmy znak krzyża, myślisz, że się zgodzą? ;>
a gdy powiedziałem, że oddaję krew bo jestem honorowym krwiopijcą - nie było tematu...
z takimi jechowcami
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów