Właśnie że wstyd pozwolił zbudować cywilizację.
Luźne podejście do Biblii pozwala przypiąć "wstyd" jako skutek zjedzenia jabłka z drzewa poznania.
Zwierzęta się nie wstydzą. A skoro się nie wstydzą nie mają ambicji. Wstyd bierze się z faktu niechęci do zaakceptowania rzeczywistości... czyli napędza chęć zmiany owej na własne potrzeby. A reszta to już historia.
Jakiego jabłka?
To pikuś. Najgorsze są kleszcze.
I komary. Tysiące komarzyc w nocy nad rzeką.
p.s. Trawa ze spodni spiera się bez problemu.
Czy może mi ktoś powiedzieć co to jest ten GOSZ?
Ichnie "kuźwa", wypowiadane przez pokurwieńców, którzy sądzą, że tym "sprytnym" sposobem nie klną / bluźnią.
Właśnie że wstyd pozwolił zbudować cywilizację.
Luźne podejście do Biblii pozwala przypiąć "wstyd" jako skutek zjedzenia jabłka z drzewa poznania.
Zwierzęta się nie wstydzą. A skoro się nie wstydzą nie mają ambicji. Wstyd bierze się z faktu niechęci do zaakceptowania rzeczywistości... czyli napędza chęć zmiany owej na własne potrzeby. A reszta to już historia.
Dokładnie tak jak piszesz. Niestety lata marnej edukacji, cieplarniane warunki bytowe młodych, negatywny dobór naturalny doprowadzily do spadku IQ o 10 pkt w 25.lat, idiokracji i zezwierzecenia. Za parę pokoleń wrócimy do jaskiń.
Czy może mi ktoś powiedzieć co to jest ten GOSZ?
God- czyli Bóg po angielsku. Powinno być "oh my god" a mówią "oh my gosh". Slangowo? Potocznie? A może po prostu są przygłupami. Najpewniej to trzecie bo nie słyszałem, żeby tak mówił normalny biały wyedukowany człowiek.
Ciekawe czy autor nagrania powiadomił policję.
Ktoś tu lubi strzeli strzelić z ucha. Jebaniutki konfidencik.
I komary. Tysiące komarzyc w nocy nad rzeką.
p.s. Trawa ze spodni spiera się bez problemu.
Czym sprałeś trawę ze spodni? Ja z jasnych nie dałem rady.
God- czyli Bóg po angielsku. Powinno być "oh my god" a mówią "oh my gosh". Slangowo? Potocznie? A może po prostu są przygłupami. Najpewniej to trzecie bo nie słyszałem, żeby tak mówił normalny biały wyedukowany człowiek.
Ktoś tu lubi strzeli strzelić z ucha. Jebaniutki konfidencik.
To przez pojebaną poprawność polityczną która w Stanach osiągneła poziom absurdu. Mówią tak żeby nie wkurwiać innych religii, zwłaszcza kozojebców oraz lewackich ateistów. Tak samo używa się teraz Xmas a nie Christmas.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów