Andrzej Lepper miał materiały, które mogły skompromitować Waldemara Pawlaka i Donalda Tuska. Do dnia dzisiejszego nie została ujawniona umowa z Gazpromem, którą podpisał Waldemar Pawlak.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Andrzej Lepper miał materiały, które mogły skompromitować Waldemara Pawlaka i Donalda Tuska. Do dnia dzisiejszego nie została ujawniona umowa z Gazpromem, którą podpisał Waldemar Pawlak.
Ciekawe jakie haki ma PO na PIS skoro nikt się za to nie wziął przed wyborami
PIS rządziło w 2006-2007, więc pewnie zdążyli coś ukręcić. Nie dziwiłbym się także, że będąc w opozycji bierne płakali te 8 lat.
tomek2302 napisał/a:
Takie same, jakie PiS ma na PO. Ręka rękę myje.
To nie tka chłopaki. Oglądam komisje rewizyjną odnośnie kamienic, amber gold i wyłudzeń vatu. Po kilku godzinach wiesz już kto kradł i jak kradł, a po kilkunastu godzinach wiesz już, że powinni wisieć. Po 100 opadasz z rezygnacji bo nie masz tych decydujących dowodów. a większość co słyszysz to " ja nie pamiętam" "nie wiem" "ja nic nie widziałem". Normalnie paranoja.
system w naszym kraju jest tak skonstruowany że nic nikomu się nie stanie,a ci którzy coś chcą ujawnić...no cóż - popełniaja samobójstwa możemy sobie jedynie popisać bo nie mamy realnych mozliwości na jakieś zmiany
Smokw napisał/a:
To nie tka chłopaki. Oglądam komisje rewizyjną odnośnie kamienic, amber gold i wyłudzeń vatu.
Takie afery zawsze wynikają z luk w prawie oraz możliwości i powiązań wybranych grup "społeczno-politycznych".
Jak widać od 1989 do dziś to jest cały czas ta sama sitwa... tym bardziej ten super "prawarządny" obecny rząd, który jest najgorszym co spotkało Polskę po '89.
Starych luk z którego wynikały wcześniejsze afery, nawet nie próbuje łatać, zostawiając ten syf pod przyszłe działania, ale za to betonuje się i buduje bunkier idealny do stania ponad prawem. Po to właśnie te zmiany w trybunale konstytucyjnym i sądownictwie... żeby ludzie którzy wydają wyroki, byli ściśle podlegli partii.
A tak owszem oczywiste jest to, że Lepper miał haki na PO+PSL (trudno nie mieć na akurat rządzących). Jednak przekonany jestem, że Lepper był zdecydowanie większym zagrożeniem dla PiSu. Już raz dobrze ujebał ich w 2007, miał z Kaczynskim mega kose i polityczny byt Leppera dla Kaczyńskiego to było być albo nie być PiSu... a obawiam się, że w dzisiejszych czasach podmianka PiSu na coś innego nie przeszła by tak łatwo jak ekwilibrystyka między PC a PiS.
Dziwnym trafem zmarł jakoś koło ogłoszenia daty wyborów do parlamentu w 2011... kiedy kampania startowała. PO wtedy była na fali, ciężko było mocno zachwiać elektoratem... a jakiś ciekawy materiał na PiS, pogrążył by Kaczyńskiego i skończyli by pewnie w okolicach Palikota. PiS na to nie był gotowy na afery i możliwy spadek poparcia poniżej 20-15% , a po wydzieleniu się z PiSu "Polska jest najważnijsza", PiS musiał zrobić wszytko, żeby mieć sporą reprezentację i nie popaść w niebyt... w zwiazku z czym nie mogliś sobie pozwolić na żadną aferę i na to by Lepper coś im odwinął.
tomek2302 napisał/a:
Lepper miał dużą wiedzę o służbach specjalnych. Jak wiadomo służby specjalne, ich nadużywanie to specjalność PIS = Antoni Macierewicz.
Także winnych jego "samobójstwa" należy szukać na Nowogrodzkiej.
Prawda jest taka ,że rządzili, rządzą i będzie rządzić nami cały czas banda idiotów która chce się nachapać przy korycie. Z jednej strony dają, a z drugiej zabierają. Nie ma co się kłócić i domawiać nikt nam za to nie zapłaci. Wszystkie te PO i Pisy i inne chujstwa są mniej lub bardziej popierdolone. Takie jest moje skromne zdanie.
No nie wierzę. Materiał z prywatnej telewizji kaczyńskiego na sadolu :o teraz brakuje tylko rachonia z tvp w dialogo- masturbacji z jakimś posłem pisu..
W filmie Izdebski mówi, że Lepper chciał dotrzeć z dokumentami do Jarosława Kaczyńskiego.
To prawda! Potwierdzenie tego znajdziecie w tym wywiadzie z Lepperem.
tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/sedzia-uczy-oskarzonego-czym-jest-patri...
zrywał asfalt z polskich dróg a potem sprzedawał go do Brukseli.
W filmie Izdebski mówi, że Lepper chciał dotrzeć z dokumentami do Jarosława Kaczyńskiego.
To prawda! Potwierdzenie tego znajdziecie w tym wywiadzie z Lepperem.
Film przedstawia spotkanie które się odbyło w nocy z 5 na 6 czerwca 1992 w sejmie, podczas którego min. Donald Tusk , Lech Wałęsa, Waldemar Pawlak czy Tadeusz Mazowiecki podjęli decyzje by wystawić Pawlaka na urząd premiera Rzeczypospolitej. Rząd ten był jednym z najkrótszych - trwał 33 dni. Fragment pochodzi z filmu "Nocna Zmiana" Jacka Kurskiego i Michała Balcerzaka z 1994 roku.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów