18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Lekcja historii w picułce - teraz popularne
Kura zombie
bociek93 • 2015-04-13, 19:34
Ostatnio przeczytałem pewien artykuł o wspaniałym daniu z XVII wieku. Owe danie przyrządzało się w taki o to sposób:

Brano kurę lub gęś i upijano ją alkoholem a następnie, nieprzytomną oczyszczano i pieczono żywcem. Aby utrzymać ja przy życiu chłodzono jej mózg oraz serce wilgotną szmatką, a następnie podawano na półmisku. Gdy goście sięgali po te danie, ptak cucił się i resztkami sił próbował ucieczki. Biesiadnicy traktowali to jako dobrą zabawę i zajadali się upieczoną, lecz jeszcze żywą kurą.

Kto by nie chciał spróbować takiej potrawy o_O
Zgłoś
Wpis zawiera treści oznaczone jako przeznaczone dla dorosłych, kontrowersyjne lub niezweryfikowane
Kliknij tutaj aby wyświetlić wpis
Foodman 2015-04-13, 19:42 9
To żeś pomysł dał na idealnym portalu Czekam na fotoreportaż od jakiegoś kucharza z sadistica
Zgłoś
man_of_steel 2015-04-13, 19:49 20
@Foodman,

Nawiązując do Twojego nicka, to Ty powinieneś to danie przyrządzić

Iwan walczył w Afganistanie za czasów ZSSR.Podczas jednej z libacji padł trupem,bo pił metę.Znienacka jego oddział zaatakowali Afgańczycy.Gdy weszli do namiotu Iwana to byli przekonani,że nie żyje.Od tamtego czasu niedowidzi,ale jest żywy.
Zgłoś
chrucik 2015-04-13, 20:32 122
Nie da się zdenaturować większość białek organizmu (pieczenie) i zachować jakiejkolwiek homeostazy co by mózg i mięśnie funkcjonowały (ucieczka). Fejk jak chuj.
Zgłoś
kaktus83 2015-04-13, 20:32
podobno ogiński już kręci nowy odcinek
Zgłoś
krzywycfx 2015-04-13, 20:33 7
W amerykańskim KFC by się to nie przyjęło. Te grubasy nie miały by sił nawet za upieczonym kurczakiem gonić. Poza tym i jak kurczaki by czarnuchy rozkradły.
Zgłoś
Lyck 2015-04-13, 21:32
Nawet nie czytałem tego gówna co wrzuciłeś, ale za ten awatar piwo
Zgłoś
Tassadar 2015-04-13, 22:04 11
Gdyby się tak dało to bym sobię położył mokrą szmatkę na serce i mózg i zanurkowałbym w lawie wprost do wnętrza ziemi po wyjebiste diamenty. Przysmalony ale bogaty

All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever
Zgłoś
SKR 2015-04-13, 22:05
Kitajce tak robią z karpiem, usmażony jeszcze rusza pyskiem zZkurczakiem niewykonalne - wież mi na słowo
Zgłoś
czarnykun 2015-04-13, 22:11 6
@SKR ale co Ci te wieże zrobiły na słowo?
Zgłoś
mushashi12 2015-04-13, 22:34
Jakie to hurrwa niemożliwe .
Zgłoś
wormarder 2015-04-13, 23:15 2
FOODEMPEROR!!!!!!

mam dla Ciebie pomysł na kurczaka
Zgłoś
PanJarzynaZeSzczecina 2015-04-13, 23:19 4
@chrucik Pewnie nie do końca chodziło o żywą kurę... u kury mozg nie odpowiada za ruchy takie jak np. bieganie(dlatego po odcięciu łba ona nadal biega. Być może w taki sposób ochładzano jej ciało aby pomimo upieczenie wciąż zachowywała jakieś impulsy nerwowe, przez to efekt był taki że pomimo śmierci, nadal się poruszała przez co sprawiała wrażenie "żywej".
Zgłoś
Pascarol 2015-04-13, 23:23
A może to była kura sushi. Wcale nie musiano dokładnie jej dopiekać.
Zgłoś
Falcao 2015-04-13, 23:24
kiedyś chyba na hardzie widziałem filmiki z jakiegoś japońskiego show kulinarnego jak smażyli żywe ryby i owoce morza i po usmażeniu potrawa dalej się ruszała.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów