📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
7 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
32 minuty temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
To ma związek z nerwami oraz impulsami elektrycznymi, które wysyła serce. Może ono generować impulsy 400 razy silniejsze niż mózg, dlatego ciała niektórych zwierząt po odcięciu głowy ruszają się. Dopóki nie ustanie praca serca.
hmm... nie wiem czemu ale moge ogladac harda na lajcie a tu mnie kurwa ciarki przeszly, dziwne co?...
Mój wujek lubił sobie wypić (czas przeszły, gryzie piach). Byłem naocznym świadkiem jego procentowego wybryku, gdy nogą przycisnął kurę do ziemi, a ręką wyrwał jej na żywca łeb. Widocznie za głośno gdakała.
czekają aż umrze a potem do kfc go wezmą ;/
tak jak Dr0mg napisał, kury mogą żyć bez głowy, jeżeli zostanie im tam jakaś część pnia mózgu czy część mózgu, jakoś tak, wszystko jest wyjaśnione w historii "bezgłowy kurczak MIKE"
widać że styrany życiem, tak głośno a on nawet nie reaguje a przecież tylu gapiów się na niego patrzy, a on nawet ich nie słucha, nawet nie pomyślał że będzie mieć dzisiaj takie urwanie głowy
To tylko potwierdza teorię. Wg teorii, w mięśniach są szczątkowe komórki nerwowe, które realizują zadania wysyłane przez mózg. Każdy z nas dobrze wie, że nie koncentruje się specjalnie na sięganiu po piwo, sięgając po piwo. Całą motorykę zapewniają komórki nerwowe nauczone ruchu, znajdujące się blisko mięśni (lub w mięśniach).
Dlatego też ludzie znają pojęcie pamięci ruchowej. Każdy potrafi wstukać w bankomat PIN, ale nie każdy potrafi go zapisać na kartce.
Dlatego też ludzie znają pojęcie pamięci ruchowej. Każdy potrafi wstukać w bankomat PIN, ale nie każdy potrafi go zapisać na kartce.
Kura w Zoo
Co Ty pierdolisz? Rdzeń kręgowy odpowiada za podstawowe mechanizmy ruchowe u ptaków! Ptaki wyewoluowały z gadów, u których podobne funkcje spełniał mózg gadzi. Mówią wam coś takie pojęcia jak: mózg gadzi, limbiczny i neossaczy?To ma związek z nerwami oraz impulsami elektrycznymi, które wysyła serce. Może ono generować impulsy 400 razy silniejsze niż mózg, dlatego ciała niektórych zwierząt po odcięciu głowy ruszają się. Dopóki nie ustanie praca serca.
bohdan_lazuka napisał/a:
To są tak zwane odruchy warunkowe wyuczone zautomatyzowane i nie są zapisane w mięśniach tylko w mózgu. Jak Ci upierdolą rdzeń kręgowy, To Twoje ruchy chwytania piwa dalej będą zachodzić?To tylko potwierdza teorię. Wg teorii, w mięśniach są szczątkowe komórki nerwowe, które realizują zadania wysyłane przez mózg. Każdy z nas dobrze wie, że nie koncentruje się specjalnie na sięganiu po piwo, sięgając po piwo. Całą motorykę zapewniają komórki nerwowe nauczone ruchu, znajdujące się blisko mięśni (lub w mięśniach).
Się śmiejecie. Jak miałem 5 lat to patrzyłem jak babcia zabijala kurczaka na rosół. Po odrąbaniu głowy puściła kurczaka wolno, więc ja w nogi przez całe podwórko ten pieprzony kurak mnie gonił, jak ja w lewo to i on, ja w prawo to on za mną bez tej je***ej głowy. Uciekłem mu dopiero wtedy jak wyleciałem poza podwórko.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów