📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:31
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:04
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kradziona albo najebani. Tylko kto by chciał ukraść łade
gabriel0 napisał/a:
Up@
Lepiej hujowo jechać, niż dobrze iść.
No Janusz... teraz to dopiero dojebałeś....
Zgodnie z regułą prawej dłoni, mieli pierwszeństwo.Ale to jest Rosja, tego nie ogarniesz
Essent napisał/a:
Zgodnie z regułą prawej dłoni, mieli pierwszeństwo.Ale to jest Rosja, tego nie ogarniesz
Nie znam rosyjskich przepisów i będę wzorował się na polskich: zależy jaki statut miała droga, po której jechał drugi uczestnik zdarzenia. Jeżeli jest drogą publiczną (a chyba jest, bo w przy jej końcu jest znak przypominający nasze A-7), to Łada włączała się do ruchu - bo ewidentnie jedzie drogą osiedlową/parkingiem/strefą, a wjazd z takiej drogi na drogę publiczną uznaje się za włączanie się do ruchu.
Naprawdę sądziłem ze rozbiegany silnik będzie a tu proszę. Co ja sobie myślałem?
Siberian_Meat_Grinder napisał/a:
Nie znam rosyjskich przepisów i będę wzorował się na polskich: zależy jaki statut miała droga, po której jechał drugi uczestnik zdarzenia. Jeżeli jest drogą publiczną (a chyba jest, bo w przy jej końcu jest znak przypominający nasze A-7), to Łada włączała się do ruchu - bo ewidentnie jedzie drogą osiedlową/parkingiem/strefą, a wjazd z takiej drogi na drogę publiczną uznaje się za włączanie się do ruchu.
Raczej nie widać tablic "droga osiedlowa", ale trudno wypowiadać się na temat rosyjskich przepisów.
utrOne napisał/a:
Naprawdę sądziłem ze rozbiegany silnik będzie a tu proszę. Co ja sobie myślałem?
A jak Ty chcesz człowieku zobaczyć rozbiegany silnik benzynowy? Ruski od kiedy w latach '80 kupili od Fiata jednostkę z modelu 124, to do tej pory chyba tylko rozwiercają cylindry i kombinują ze skokiem tłoków, bo przecież zaprojektowanie własnego silnika jest dla pedałów
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów