Jeśli miałeś odruch łapania to ktoś inny zrobił to samo.
Co do wagi.
Spadający przedmiot z wysokości do kwadratu. Dla jasności:
1 kg z metra to 1 kg
1 kg z dwóch metrów to 2 kg
1 kg z 3 metrów to nie 3 kg a 4 kg
1 kg z 4 metrów to o dziwo 8 kg
itd jeśli się pomyliłem w obliczeniach to co za różnica czy na łeb spadło np z 12 metrów tona czy dwie
Witam
Jeśli miałeś odruch łapania to ktoś inny zrobił to samo.
Co do wagi.
Spadający przedmiot z wysokości do kwadratu. Dla jasności:
1 kg z metra to 1 kg
1 kg z dwóch metrów to 2 kg
1 kg z 3 metrów to nie 3 kg a 4 kg
1 kg z 4 metrów to o dziwo 8 kg
itd jeśli się pomyliłem w obliczeniach to co za różnica czy na łeb spadło np z 12 metrów tona czy dwie
Czyli według tego nie ma różnicy czy podnoszę 100 kg z ziemi, czy 100 kg spada na mnie z metra. Ciekawe
Wierzcie lub nie, ale lata temu złapałem dziecko, które spadło z parapetu. Czysty przypadek, że przechodziłem tamtędy. Nie wiem jak się tam znalazło, ale stało i spadło. Nie było wysoko, bo 2 piętro, udało mi się je złapać na ręce. Było o tym nawet w lokalnej gazecie, ale do czego zmierzam? Mały dzieciak, a podczas złapania miałem wrażenie, że conajmniej sztanga 100kg mi na łapy opadła. Nie wyobrażam więc sobie jakim trzeba być debilem, żeby próbować łapać spadającego dorosłego człowieka o wadze +/- 75kg. Śmierć na miejscu dla obu osób.
Kolega pewnie z Sosnowca.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów