No i cóż mogę więcej napisać?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Te samoloty są tak samo polskie, jak Polska była suwerennym krajem w czasach kręcenia filmu
pfff... Iskry do tej pory latają, pierdololo
Spójrzmy na to od pozytywnej strony.
Wychodzi na to, że nikt poza nami nie posiada tak długich pasów do lądowania.
A więc Polacy znowu górą.
Wychodzi na to, że nikt poza nami nie posiada tak długich pasów do lądowania.
A więc Polacy znowu górą.
Omg ludzie to jest chociwelska.... tylko że ten pas ma ze 2km dalej jest stara płytówka też poniemiecka jeszcze adolf ją kładł
Pamiętam jak ostatni raz były ćwiczenia na tej drodze. Jakoś w okolicach 2000 roku.
Głośno było.
Głośno było.
duzy_przemo napisał/a:
Jest to kawałek tzw. betonki pod Szczecinem, przystosowane jako awaryjne lądowisko dla wojska.
Swego czasu ten pas drogi udawał niemiecką autostradę w filmach "Młode wilki" oraz "Młode wilki 1/2"
Całą trasę, która łączyła Berlin z Królewcem nazywa się tzw. BERLINKĄ a nie betonką ;]
Wiem, bo jestem ekspertem
A na serio, to wczoraj odwoziłem brata na lotnisko za Kaliningrad. O ile odcinek od Elbląga do polsko-rosyjskiej granicy to dobrej jakości droga krajowa nr 22, o tyle przez ok. 15 pierwszych kilometrów w Obwodzie Kaliningradzkim jedziemy starą, poniemiecką berlinką (potem jest już całkiem nieźle).
Załączam link do stronki, poświęconej berlince (btw, ujęto tam również powyższy film ) berlinka.pcp.pl/berlinka_w_filmach.html
Pomiędzy Wałczem i Machlinami też jest tyle że tam już ser szwajcarski.
to nie jest berlinka
To jest chyba droga 177 prowadząca z S10 do Mirosławca czyli powiedzmy że okolice Szczecina.
W każdym bądź razie jest tam odcinek w lesie przystosowany do tego żeby zmienić drogę w pas startowy.
W każdym bądź razie jest tam odcinek w lesie przystosowany do tego żeby zmienić drogę w pas startowy.
podobne lotnisko powstanie na odcinku autostrady A4 miedzy Tarnowem a Dębicą
supernowosci24.pl/tajne-lotnisko-powstaje-na-podkarpaciu/
supernowosci24.pl/tajne-lotnisko-powstaje-na-podkarpaciu/
Btw moja fascynacja samolotami zaczeła się od Mig'a - 21. Piękne maszyny <3
a jeszcze wczoraj ogladalem ten film na yt a nie na sadisticu. mega!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów