A mogli jechać i nie czekać
Rób tak, żeby TOBIE było dobrze, bo innym nigdy nie dogodzisz.Ja podłączyłem się raz w ten sposób do akumulatora, ale z drugiej strony do jąder i prawy do lewego jądra kabel poszedł niestety, nigdy tego nie zapomnę
No właśnie typ jest pewien, że dobrze podłączył. I tak mogło być, w aucie z rozładowanym akumulatorem może być jakieś zwarcie (dlatego się rozładował) i wtedy masz taki efekt.
Dlatego przed podłączeniem kabli, jeśli pod ręką jest miernik, lepiej najpierw sprawdzić napięcie na rozładowanym akumulatorze. Nigdy nie powinno być zero, rozładowany ma ok. 10V, przy takim już nie kręci. Jeśli jest 0V, albo blisko zera, nie podłączać kabli tylko znaleźć usterkę, albo od razu wezwać lawetę.
10V na samochodowym akumulatorze znaczy, że jest do wyjebania,
"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. PratchettZależy czy to stan permanentny czy rozładowany przez sklerozę. 3 razy ładowałem z głębokiego rozładowania, małym prądem, kropka czerwona a aku 12 rok jeździ.
To kable rozruchowe do krótkotrwałego obciążenia prądem o natężeniu kilkuset amperów, a nie do ciągłego ładowania, ale chyba nikt im nie powiedział