18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 27 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Lamont Peterson - niesamowita historia mistrza świata
u................1 • 2011-12-15, 23:12

Link: boxingnews.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=283...

Historia 27-letniego Lamonta Petersona (30-1-1, 15 KO) przypomina bajkę, która wykracza poza pojęcie przysłowiowego "american dream". Jeszcze kilka lat temu aktualny mistrz świata wagi lekkopółśredniej federacji IBF i WBA Super był... bezdomny. Spał gdzie popadnie. Nie miał co jeść, myślał jedynie o przetrwaniu.
Jego ojciec był kierownikiem supermarketu. Ze swojej pensji nie był jednak w stanie utrzymać bardzo licznej rodziny. Zajął się więc handlem narkotykami. W 1992 roku trafił do więzienia. Od tego momentu Petersonom było coraz gorzej. Borykająca się z problemami zdrowotnymi matka przegrywała z potrzebami życia codziennego i piętrzącymi się rachunkami... Najpierw odłączono im gaz, potem światło. Część z jedenaściorga (!) rodzeństwa Lamonta miała zostać przekazana rodzinom zastępczym. Zapadła brutalna decyzja - kogoś trzeba było skazać na "banicję". Lamont i jego brat Anthony wylądowali na ulicy. Matka uznała, że chłopcy są najtwardsi i mają szansę przetrwać, a w ten sposób odciążą bardzo wątły budżet.
Tak zaczął się koszmar przyszłego mistrza świata. Spał na dworcach, w parkach, w opuszczonych samochodach. Poznał świat starszych kloszardów, pijaków, z którymi wielokrotnie walczył, złodziei oraz handlarzy narkotyków. Wiele blizn na jego ciele świadczy o tym, że musiał błyskawicznie dorastać. Tym bardziej, że rodzinę eksmitowano i to na niego spadła rola tego, który zdobędzie jedzenie. Dla siebie i słabszego rodzeństwa, a przecież sam był dzieckiem...
Jego los odmieniło zdarzenie z 1994 roku. Wtedy to obserwował zmagania pięściarzy, sparujących w hali. Trener Barry Hunter zaprosił Lamonta i Anthony'ego do wspólnych treningów. Ambitni chłopcy od razu wykorzystali swoją szansę. Zaimponowali szkoleniowcowi hartem ducha, ambicją i głodem wygrywania. Ta ostatnia cecha charakteryzuje Lamonta do dzisiaj.
Przychodzili na treningi i w zamian trener zabierał ich do Taco Bell. Za postępy i ciężką pracę mogli chociaż na chwilę wypełnić puste brzuchy. - Zawsze brali też coś dla rodzeństwa. Nigdy nie myśleli tylko o sobie - wspomina Hunter, który do dzisiaj jest trenerem Lamonta i Anthony'ego. Wydaje się to nieprawdopodobne, ale przyszły mistrz świata dostawał jedzenie za treningi w Waszyngtonie - mieście, w którym zapada mnóstwo decyzji mających wpływ na losy całego świata, mieście kojarzonym z luksusem i dobrobytem...
Ta szkoła życia powodowała, że Lamont był jeszcze bardziej zadziorny. - Trenowałem ciężko każdego dnia. Miałem lepszą motywację niż pieniądze czy tytuły. Przeszedłem piekło. Kiedy tylko miałem chwile słabości, zamykałem oczy i wyobrażałem sobie, że wrócę na ulicę, jeśli tylko odpuszczę. Zaciskałem więc zęby i trenowałem dalej - mówi Lamont, który - podobnie jak Anthony - został zawodowym pięściarzem.
11 grudnia 2011 roku Lamont Peterson niejednogłośnie pokonał na punkty znakomitego Amira Khana i został mistrzem świata federacji WBA Super oraz IBF w wadze junior półśredniej! Za walkę z Anglikiem otrzymał 650 tysięcy dolarów. Teraz czekają na niego znacznie większe pieniądze. Jak sam mówi, ma jednak inny cel. - Chcę pomóc dzieciakom z Waszyngtonu, które wałęsają się po ulicach. Chcę być dla nich tym, kim trener Hunter stał się dla mnie. Teraz, z mistrzowskim pasem, będzie mi łatwiej - powiedział Lamont Peterson.
źródło: Babol.pl
Zgłoś
BrunerOvned 2011-12-16, 17:31
pawel-jwe napisał/a:

Te polskie bokserki jak Adamek czy Gołota to przy nim pocipałki i totalne zera.
Mam nadzieje że przed nim jeszcze długa i wspaniała kariera. Życzę mu z całego serca powodzenia.

Chłopie, i na kiego diabła tak hejtujesz polskich pięściarzy, którzy coś osiągnęli? Zajrzyj najpierw w życiorysy obu, a potem popatrz na swoje osiągnięcia, może masz większe? Polecam Ci przy okazji "Modlitwę Polaka" z "Dnia świra" (nie chce mi się szukać, wiem że potrafisz) bo trącasz mi moherem w occie.
Pozdrawiam jednakowoż, pozostając w szacunie!

Teraz spróbuj sobie wyobrazić, że Twój stary dyma Ciebie w dupę. A ty stoisz przodem do lustra i patrzysz w odbicie...
Zgłoś
pawel-jwe 2011-12-16, 18:15
BrunerOvned napisał/a:

Chłopie, i na kiego diabła tak hejtujesz polskich pięściarzy, którzy coś osiągnęli? Zajrzyj najpierw w życiorysy obu, a potem popatrz na swoje osiągnięcia, może masz większe?

Czytałem życiorysy obu (Adamek i Gołota) i z całym szacunkiem ale żaden z nich nie miał tak ciężko jak Lamont Peterson.
Może i na polskie warunki są dobrymi pięściarzami, ale porównując do Peterson'a to bardzo dużo, im brakuje (i nie mam na myśli umiejętności ale głównie charakter), że nie wspomnę o walce Gołota-Adamek, po prostu szkoda słów, że odstawili taką szopkę dla kasy.
A jeśli chodzi o mnie, to nie uważam żebym miał jakieś wielkie osiągnięcia w porównaniu do nich, swoją drogą przede mną jeszcze całe życie, a osiągnąć mam zamiar wiele dlatego takie osoby jak Peterson w moich oczach są wzorem. Natomiast Gołota czy Adamek... to sory, ale nikomu nie ujmując dla mnie nie są żadnym wzorem.
Zgłoś
Suun09 2011-12-16, 22:01
Kurwa a ja siedzę dalej przed kompem
Zgłoś
boro259 2011-12-16, 23:24
pawel-jwe napisał/a:

Czytałem życiorysy obu (Adamek i Gołota) i z całym szacunkiem ale żaden z nich nie miał tak ciężko jak Lamont Peterson.
Może i na polskie warunki są dobrymi pięściarzami, ale porównując do Peterson'a to bardzo dużo, im brakuje (i nie mam na myśli umiejętności ale głównie charakter), że nie wspomnę o walce Gołota-Adamek, po prostu szkoda słów, że odstawili taką szopkę dla kasy.
A jeśli chodzi o mnie, to nie uważam żebym miał jakieś wielkie osiągnięcia w porównaniu do nich, swoją drogą przede mną jeszcze całe życie, a osiągnąć mam zamiar wiele dlatego takie osoby jak Peterson w moich oczach są wzorem. Natomiast Gołota czy Adamek... to sory, ale nikomu nie ujmując dla mnie nie są żadnym wzorem.

Ale pierdolisz głupoty. Poza tym fakt, że jakiś tam murzyn jest w twoich oczach wzorem, nie najlepiej o tobie świadczy.
Zgłoś
N................k 2011-12-17, 0:53
jak nazywa się ten zezowaty z tego skeczu?
Zgłoś
BrunerOvned 2011-12-17, 9:25
KULTYWATOR napisał/a:

jak nazywa się ten zezowaty z tego skeczu?

Znany jako Marty Feldman, właściwie Martin Alan Feldman

Teraz spróbuj sobie wyobrazić, że Twój stary dyma Ciebie w dupę. A ty stoisz przodem do lustra i patrzysz w odbicie...
Zgłoś
pawel-jwe 2011-12-17, 9:34
boro259 napisał/a:

Ale pierdolisz głupoty. Poza tym fakt, że jakiś tam murzyn jest w twoich oczach wzorem, nie najlepiej o tobie świadczy.

Poziom Twojej odpowiedzi świadczy że Twoim największym celem jest możliwość strzelania głupkowatych wypowiedzi na sadolu...
Z całym szacunkiem, ale nie mam zamiaru z Tobą dyskutować bo żeby zniżyć się do Twojego poziomu postrzegania świata musiał bym położyć się na podłodze.
Zgłoś
JakbyTutaj 2011-12-17, 11:31
No proszę, a mnie się nawet nie chce ruszyć czterech liter po piwko, a suszy mnie jak dzika po szyszkach...
Zgłoś
Novik 2011-12-21, 13:08
niestety sytuacja niektórych zmusza że nie mają innego wyboru
Zgłoś
Kine 2012-09-26, 21:36
pawel-jwe napisał/a:

Podziwiam takich ludzi, pełen szacunek. To jest prawdziwy bokser, który ma hard ducha i na tyle dużo samozaparcia żeby osiągnąć cel.
Te polskie bokserki jak Adamek czy Gołota to przy nim pocipałki i totalne zera.
Mam nadzieje że przed nim jeszcze długa i wspaniała kariera. Życzę mu z całego serca powodzenia.

Polecam walke Gołota vs Bowe, potem mozesz mowic, ze Endriu nie miał samozaparcia i charakteru
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów