Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Trzeci typ najgorszego ścierwa to są Janusze z chińskimi ksenonami. Wyjedzie ci taki chuj na zakręcie i nakurwi tak po oczach, że trzeba się zatrzymać, bo drogi nie widać i cholera wie czy jedziemy do rowu czy na czołówkę.
I montuja te chujowe ledy zamiast po prostu włączyć światła.
W dodatku wiekszość z nich zapomina po zmroku włączyć swiatła tylne.
Tak samo jak ci "nowocześni" Janusze, którzy maja światła przednie - w standardzie zreszta ;P
Po zmroku (szczególnie w mieście) jeżdżą wyłacznie na przednich postojowych
A najwieksza obora, jak "nowoczesny" Janusz włączy przeciwmgłowe w normalny dzień po zmroku, żeby być bardziej widoczny...
Ja pierdzielę, kierowcy idiocieja!
UWielbiam Januszy ze wsi (w miastach to rzadka przypadłość) którzy "oszczędzaja" tylko nie wiem co - światła? Akumulator? Prądnicę? Żarówki?
I montuja te chujowe ledy zamiast po prostu włączyć światła.
W dodatku wiekszość z nich zapomina po zmroku włączyć swiatła tylne.
Tak samo jak ci "nowocześni" Janusze, którzy maja światła przednie - w standardzie zreszta ;P
Po zmroku (szczególnie w mieście) jeżdżą wyłacznie na przednich postojowych
A najwieksza obora, jak "nowoczesny" Janusz włączy przeciwmgłowe w normalny dzień po zmroku, żeby być bardziej widoczny...
Ja pierdzielę, kierowcy idiocieja!
- Prądnicę? Dalej masz 126p?
- Gdzie się włącza światła tylne
- po zmroku w mieście czasem można się "pierdolnąć" i włączyć tylko pozycyjne, szczególnie tam, gdzie jest bardzo dobre oświetlenie dróg, ponieważ bardzo wielu kierowców mylnie określa włączenie świateł, z faktem podświetlenia zegarów i kokpitu.
- Przeciwmgłowych ludzie nie włączają po to, żeby być bardziej widocznym (no chyba że sam tak robisz), tylko po to, że nawet przy dobrej widoczności lepiej widać chujowe na naszych drogach linie, lub w przypadku ich braku - pobocze.
To jeszcze zapomniałeś dodać, że chuj w dupę producentów samochodów za używanie przeciwmgłowych jako systemu doświetlania zakrętów...
Czytając te twoje wypociny, stwierdzam, że jesteś nie Januszem, ale typowym Mirkiem szeryfem lewego pasa.
Jednym z głównych argumentów przeciwko obowiązkowi jazdy 24h na światłach jest to, że kierowca przyzwyczaja się do dostrzegania świateł a nie pojazdu. A rowerzyści i piesie świateł nie mają...
Myślę, że każdy kierowca z powodu siły tego przyzwyczajenia prawie przeoczył furę która jechała bez świateł albo na gównoledach.
Rowerzyści maja obowiązek uzywania swiateł w rowerach jeżeli poruszaja sie po drodze, podobnie piesi musza poza terenem zabudowanym uzywać odblasków.
Co do przeciwmgłowych przednich, to są Janusze, którzy uważają że nazwa zobowiązuje i te światła można palić tylko we mgle i to gęstej. Odsyłam takich debili do kodeksu ruchu drogowego. Przepis o ograniczeniu widoczności do 50m dotyczy świateł przeciwmgłowych TYLNYCH i nie dotyczy tylko mgły, ale również zadymienia czy niezwykle silnego deszczu czy śniegu - jakiegokolwiek ograniczenia widoczności do 50m. Natomiast światła przeciwmgłowe PRZEDNIE można stosować przy jakimkolwiek ograniczeniu widoczności - w deszczu, we mgle, w śniegu, przy wielokrotnych ostrych zakrętach itd. W deszczowe wieczory znacznie pomagają dostrzec stojącego przy przejściu pieszego ubranego na czarno, a w gęstej śnieżycy czy mgle nie oślepiają kierowcy jak światła drogowe. Takich skurwysynów, którzy oślepiają mnie światłami drogowymi w ostatnim momencie mijania, bo jadę nocą w deszczu na przednich przeciwmgłowych, mam często ochotę dogonić, zatrzymać i ręcznie nauczyć kodeksu ruchu. Czekać tylko aż będę miał gorszy dzień i taki "nauczyciel" mi zajebie po oczach stwarzając niebezpieczeństwo na drodze.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów