📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Za dużo przycisków popierdoliłoby mi się w głowie
Pilotami nie zostają przypadkowe osoby, to są zazwyczaj pokolenia, bądź ludzie z bogatymi starymi.
Na potwierdzenie moich słów dodam, że aby ubiegać się w ogóle o licencje takiego pilota potrzeba zrobić początkową licencje za 20.000 zł (około), potem jeśli jest się uczniem np. politechniki śląskiej szkoła funduje kolejne licencje (do 150.000 zł) no i wiadomo, potem zostaje nam sama licencja liniowego. Tylko, że trzeba być full zdrowym
Na potwierdzenie moich słów dodam, że aby ubiegać się w ogóle o licencje takiego pilota potrzeba zrobić początkową licencje za 20.000 zł (około), potem jeśli jest się uczniem np. politechniki śląskiej szkoła funduje kolejne licencje (do 150.000 zł) no i wiadomo, potem zostaje nam sama licencja liniowego. Tylko, że trzeba być full zdrowym
@up no nie do końca się zgodzę. Tak hobby drogie, ale jeżeli kogoś to interesuje i wiąże z tym jakąś przyszłość to sobie poradzi. Co do full zdrowego to kategoria Z1A (zdolny na samoloty odrzutowe) jest potrzebna tylko w przypadku samolotów no powiedzmy bojowych na linowców można dostać się nawet z delikatną wadą wzroku. A jeżeli zdobędzie się ww kategorie zawsze można spróbować sił z dęblińskim liceum gdzie na wejście wymagają wyników w nauce i zdrowia, a wychodzisz nawet z licencją liniową, Tylko ślubuję się w I kl. służbę wojsku i swoje trzeba odsłużyć żeby latać np w PLL LOT
Mówiąc wprost pilotem nie zostaje ot tak jak np kierowcą trzeba to lubić, kochać i dążyć do celu, a droga do tego jest długa w chuj.
Mówiąc wprost pilotem nie zostaje ot tak jak np kierowcą trzeba to lubić, kochać i dążyć do celu, a droga do tego jest długa w chuj.
Nic dziwnego że ten ruski co go jakiś czas temu dojebali cały czas latał ujarany...
Cos pieknego moge tylko podziwiac te widoki jako pasazer i tych pilotow niestety nigdy nie zostane pilotem chodz chcialbym.
dzieki za film Pozdrawiam
dzieki za film Pozdrawiam
@soban2100
No rzeczywiście, trzeba kilku pokoleń żeby uzbierać 20 tys . Pewnie studia jak studia. Oczywiście łatwiej powiedzieć, że 'bym chciał, ale dupą nie ruszę, bo przecież nie mam starego-pilota'.
No rzeczywiście, trzeba kilku pokoleń żeby uzbierać 20 tys . Pewnie studia jak studia. Oczywiście łatwiej powiedzieć, że 'bym chciał, ale dupą nie ruszę, bo przecież nie mam starego-pilota'.
l_witek napisał/a:
filmik spoks
a ja pierdole ta muza to dumb step??
Cholera kiedy ustaje krwawienie z uszu??
Ja pierdolę porównujesz dźwięki gówna w betoniarce do porządnego alternatywnego rocka.
@lith tylko widzisz, jak człowiek ma skończone te 25-30 lat, jest po studiach, to kombinowanie, żeby się teraz na pilota przekwalifikować, mija się raczej z celem. Albo masz miłość do samolotów od dziecka, albo robisz sobie na starość (w sensie jak się dorobisz) licencje na jakąś awionetkę czy cuś.
zna ktos adres do lepszej jakosci? kiedys juz widzialem ten filmik w 1080hp i wtedy miazdzylo!
a poza tym "brylant1412"- chcialbym miec taka, jak to nazwales "nudna prace" chociazby ze wzgedu na wyplate
a poza tym "brylant1412"- chcialbym miec taka, jak to nazwales "nudna prace" chociazby ze wzgedu na wyplate
Remix grupy Khat bardziej mi się podoba. Ring of Fire.
PS. Zauważyłem, że coraz więcej filmików dotyczących lotnictwa wykorzystuje te dwa utwory.
PS. Zauważyłem, że coraz więcej filmików dotyczących lotnictwa wykorzystuje te dwa utwory.
nawet spoko ale tak sobie wyobrazcie 8 godzin leciec i niechce wam sie spac ani nic i jeszcze teraz zmora wszystkich pilotow brzozy jak je widza to nie laduja nie ma chuja ... :szok:
jestem zbyt leniwy, wystarczy sobie flight simulator X zainstalowac ;]
żeby latać w emirates airlines trzeba wyłożyć 2mln zł....słownie dwa kurwa miliony polskich złotych obiegowych...tylko że fakt faktem wypłata na miesiąc kapitana A380 to 80tys dhs, A330 50tys dhs, I-szy oficer ma niewiele ponad 30tys dhs...1dhs=0,7zł.... dziwi mnie to że na filmie kapitan ma smycz emirates'ów a nie jest ich pilotem....w emiratach stewy za nieregulaminowy kolor szminki, kapitan za nieregulaminowe spinki do mankietów dostaje nagane i po pensji...o reklamie konkurencji czy chuj wie czego nawet sie nie wspomina:)
ale film ogólnie super:)
ale film ogólnie super:)
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów