Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
@alan10, tak kurwa, dał sobie odciąć łeb w ramach eksperymentu.... to 10 w twoim nicku to niechybnie wiek. Po pierwsze nie jakiś tam gościu tylko po prostu skazaniec, dokładniej to nawet skazaniec we Francji, a mrugać miał po prostu tyle i będzie w stanie, a nie na znak, że słyszy. Eksperyment przy "współpracy" innych skazańców powtarzano. Podobno mrugali od 7 do nawet 15 sekund.
Po ścięciu człowiek umiera natychmiastowo. Otóż po przerwaniu rdzenia kręgowego od razu się umiera. A to, że mrugali, to zapewne zaczęli mrugać intensywnie przed ścięciem a po nim powieki ruszały się już samoczynnie.
Umiera się natychmiastowo po zniszczeniu pnia mózgu. Uszkodzenie rdzenia kręgowego powoduje zatrzymanie akcji serca, człowiek (a raczej świadomość) żyje do czasu, aż skończy mu się zapas tlenu i glukozy w mózgu. Umiera więc ciało, a dopiero później tracisz świadomość.
Odnośnie gada z filmiku, te stworzenia mają bardzo powolny metabolizm i ich zapotrzebowanie na tlen i cukry proste jest mniejsze niż u ssaków. Właśnie z tego powodu dłużej żyje po odcięciu głowy.
Po ścięciu człowiek umiera natychmiastowo. Otóż po przerwaniu rdzenia kręgowego od razu się umiera. A to, że mrugali, to zapewne zaczęli mrugać intensywnie przed ścięciem a po nim powieki ruszały się już samoczynnie.
aż tak je rozbujali że 15 sekund mrugały Skuwrole jedne:D
A ali fajny
I gdzie jest wasz Bóg, katole ?
Jeszcze dwa tygodnie i na religii Cie odwiedzi;)
Niby czemu po ścięciu umiera się natychmiast?
Przerwanie rdzenia nie powoduje uszkodzenia mózgu. Mózg umiera w skutek niedotlenienia, a jak wiadomo w głowie trochę krwi jest. Po dekapitacji człowiek przez kilka sekund jest świadomy i wie, co się dzieje, następnie traci przytomność. Ale mózg dalej żyje i dopiero po około minucie następuje obumieranie tkanek czyli w rezultacie śmierć człowieka.
I gdzie jest wasz Bóg, katole ?
uwaga, mamy tutaj okaz czystego, nie skażonego odrobiną inteligencji idiotyzmu
Może KAJMAN tez tak ma.
Aligator ma inny ksztalt lba
Ten człowiek, który to "założył" się czy będzie w stanie mrugać to bardzo ważna dziś dla gimbusów (chociaż nie tylko) - Lavoisier - twórca teorii (jak się później okazało - prawdziwych) i "prekursor" współczesnej chemii. Był kozakiem, bo praktycznie z niczego stworzył coś, co już najprawdopodobniej "do końca" będzie nękać ww. gimbusów. Chociaż w późniejszych szkołach jego prawa również obowiązują, ale chemia w liceum i wyższych szkołach nie wydaje się już taka straszna (to mój osobisty wniosek).
Ubiegłeś mnie z komentarzem, łap piwo.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów