Nic dodać, nic ująć.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
no no nie glosuj to zaglosuje sztywny elektorat kazdej partii i wybiora ich tak czy siak.
Glosowac ale na tych spoza ukladu.A czy to cos da to juz inna sprawa.
Nie wiem jaki z niego byłby politykier, ale jako aktor w przedstawieniach lalkarskich [teatr Groteska, Kraków] jest świetny.
Setki lat człowiek walczył o demokrację, ginął za Naród z pieśnią na ustach, a tu taki pizduś zachęca żeby się wyrzec prawa do oddania głosu. Jak nie będziesz głosował to zagłosują inni, głupsi i będzie tylko gorzej. Niech to już będzie nawet jakaś partia Kubusia Uszatka, zainteresuj się i zagłosuj a nie słuchaj tego pajaca.
lelek123, jeżeli masz zagłosować bo inni głosują to nie głosuj - tym sposobem zwiększasz wartość głosu ludzi, którzy znają się na polityce i wiedzą na kogo głosować.
Lepszy 1 przemyślany głos, niż 2 oddane bo "zagłosują inni, głupsi i będzie tylko gorzej". Takie myślenie z kadencji na kadencje chyli ten kraj na granice przepaści.
Lepszy 1 przemyślany głos, niż 2 oddane bo "zagłosują inni, głupsi i będzie tylko gorzej". Takie myślenie z kadencji na kadencje chyli ten kraj na granice przepaści.
Polandball, Właśnie nie, jeżeli masz głosować zainteresuj się tym i zagłosuj. Nie daj ludziom którzy nie mają pojecia o tym zdecydować o wynikach.
lelek123,
Nie żeby wyrzec się prawa do oddania głosu, a by niegłosować. A to dlatego, że
jeśli ktoś glosuje/chce głosować tylko po to by skorzystać z możliwości głosowania, a nie zna się się na gospodarce, nie zna się na polityce i/lub chce oddać głos z powodów jakie przedstawione zostały w filmie to niech lepiej nie głosuje wcale.
To nie jest tak, że skoro ktoś był kiedyś na tyle nierozgarnięty by walczyć o demokrację i przez to umierać mając równocześnie nadzieję na poprawę życia innych ludzi, to należy zawsze z tego prawa do głosowania korzystać
I właśnie najlepiej byłoby ich od głosowania odciągnąć by nie przyczynili się do powiększenia liczby głosujących na złe partie. Przykładowo; ja zagłosuję na partię A to partia B przegra albo będzie miała ciężką sytuację- nie, to tak nie działa. Ja zagłosuję na A ale dobrze by było wpłynąć na wyborców B i innych partii by nie wspomagać tych innych partii. No chyba logiczne
W demokracji nie wystarczy oddać głosu na ogarniętych ludzi, trzeba się również bronić przed tymi, którzy glosują na złodziejskich niszczycieli i szaleńców.
Cytat:
Setki lat człowiek walczył o demokrację, ginął za Naród z pieśnią na ustach, a tu taki pizduś zachęca żeby się wyrzec prawa do oddania głosu.
Nie żeby wyrzec się prawa do oddania głosu, a by niegłosować. A to dlatego, że
Cytat:
Jak nie będziesz głosował to zagłosują inni, głupsi i będzie tylko gorzej. Niech to już będzie nawet jakaś partia Kubusia Uszatka, zainteresuj się i zagłosuj a nie słuchaj tego pajaca.
jeśli ktoś glosuje/chce głosować tylko po to by skorzystać z możliwości głosowania, a nie zna się się na gospodarce, nie zna się na polityce i/lub chce oddać głos z powodów jakie przedstawione zostały w filmie to niech lepiej nie głosuje wcale.
To nie jest tak, że skoro ktoś był kiedyś na tyle nierozgarnięty by walczyć o demokrację i przez to umierać mając równocześnie nadzieję na poprawę życia innych ludzi, to należy zawsze z tego prawa do głosowania korzystać
lelek123 napisał/a:
Nie daj ludziom którzy nie mają pojecia o tym zdecydować o wynikach.
I właśnie najlepiej byłoby ich od głosowania odciągnąć by nie przyczynili się do powiększenia liczby głosujących na złe partie. Przykładowo; ja zagłosuję na partię A to partia B przegra albo będzie miała ciężką sytuację- nie, to tak nie działa. Ja zagłosuję na A ale dobrze by było wpłynąć na wyborców B i innych partii by nie wspomagać tych innych partii. No chyba logiczne
W demokracji nie wystarczy oddać głosu na ogarniętych ludzi, trzeba się również bronić przed tymi, którzy glosują na złodziejskich niszczycieli i szaleńców.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów