Tak wiem, w ich szeregach jest trochę Polaków.
Tak wiem, w ich szeregach jest trochę Polaków.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kapitalne nagranie. Masz trochę więcej wiedzy nt.?
Niestety nie. Poradzono mi już, że by opisywać kontekst filmu więc będę tak robił ale w tym przypadku nie było więcej info.
Gao, Mali - atak samobójczy (SVBIED - czyli pojazd obładowany ładunkami wybuchowymi) - 1 lipca 2018.
4 żołnierzy 2e Régiment Étranger d’Infanterie, 2e REI rannych, 4 cywili zabitych i ok 20 rannych.
Jako że sadol bawi i uczy to Ci opowiem, że pierdolisz kocopoły bo legia to część wojsk lądowych armii francuskiej (armee de terre) złożonej głównie z cudzoziemców ale i nie brakuje tam francuzów z nadanym obywatelstwem Kanady na potrzeby rekrutacji.Zycie tam wygląda jak i w kazdej innej armii: slużby, zaprawy, poligony, rozprowadzenia, czas pozasłużbowy. Najemnikami mozesz nazywac bandy niedoswiadczonych czarnych z ugandy, kongo, zimbabwe czy białasów z RPA.
Pozdro.
Jako ,że sadol uczy sadol bawi to ci powiem ,że pierdolisz kocoboły. Legia cudzoziemska nie jest armee de terre tylko Légion étrangère, to elitarna jednostka bojowa, i są najemnikami tłuką się dla kasy, soldiers of fortune. Pogadaj najpierw z rekruterem legii dopiero się wypowiadaj. ( Tak jestem ekspertem, po wyjściu z woja polski rekruter z legii próbował mnie zrekrutować). Gówno wiesz o najemnikach zatem, nie jedna grupa szturmowa jest lepiej przeszkolona i wyposażona niż polska jednostka wojskowa. Skutecznością dorównują Rangersom, delta force,Gromowi.
Jako ,że sadol uczy sadol bawi to ci powiem ,że pierdolisz kocoboły. Legia cudzoziemska nie jest armee de terre tylko Légion étrangère, to elitarna jednostka bojowa, i są najemnikami tłuką się dla kasy, soldiers of fortune. Pogadaj najpierw z rekruterem legii dopiero się wypowiadaj. ( Tak jestem ekspertem, po wyjściu z woja polski rekruter z legii próbował mnie zrekrutować). Gówno wiesz o najemnikach zatem, nie jedna grupa szturmowa jest lepiej przeszkolona i wyposażona niż polska jednostka wojskowa. Skutecznością dorównują Rangersom, delta force,Gromowi.
To wstąp i zobacz od kuchni jak to wygląda, a potem pierdol, że gadam głupoty. A po kontekście wypowiedzi widać że nie byłeś nawet w naszej armii (albo max na przygotowawczej)
- Legia nie ma rekruterów tylko punkty rekrutacyjne,
- "polska jednostka wojskowa" ale która konkretnie bo jest ich w chuj i ciut ciut
- Legion etrangere to po francusku legia cudzoziemska a armee de terre to wojska lądowe. byś był w armii to byś wiedział że kazde panstwo dzieli to na wojska ladowe, powietrzne, marynarke, sily specjalne, i co niektore maja swoje korpusy jak Marines WOTy itd
- legia obok specjalsów nawet nie stała a szpej mają podobny jak armee de terre
- i tak jak napisałem to nie są najemnicy tylko żołnierze zawodowi to że otrzymują wynagrodzenie w postaci euro za robote nie oznacza ze sa najemnikami.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów