📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wyglądało zupełnie tak, jakby rowerzysta* miał skręcać - najpierw jechał pasem do skrętu w prawo, a później przeciął (wbrew przepisom) powierzchnię wyłączoną z ruchu. Wina ewidentnie po stronie rowerzysty**.
______________________________________________________________________________________________________
*Pedalarz.
**Pedalarza.
______________________________________________________________________________________________________
*Pedalarz.
**Pedalarza.
hrryry napisał/a:
Wyglądało zupełnie tak, jakby rowerzysta* miał skręcać - najpierw jechał pasem do skrętu w prawo, a później przeciął (wbrew przepisom) powierzchnię wyłączoną z ruchu. Wina ewidentnie po stronie rowerzysty**.
*Pedalarz.
**Pedalarza.
Tak się właśnie dzieje, jak rowerzyści ustępują kierowcom miejsca...
Oczywiste przecież jest, że powinien jechać środkiem lewego pasa, a reszta niech idzie się jebać...
Popatrz na drugi film - jechał lewym skrajem prawego pasa bo puszczał samochody, sam tak robię jak się da.
Już czekałem na ujęcie z obu kamerek zamontowanych w samochodach, kamerki na kasku rowerzysty i ujęcia z przypadkowego drona...
@hrryry gość wyraźnie ustępuje miejsca, jak widać kultura nie popłaca
@hrryry gość wyraźnie ustępuje miejsca, jak widać kultura nie popłaca
wedle przepisów ziomek ma jechać skrajem swojego pasa, a nie jechać prosto, skrajem pasa do skrętu w prawo.
wina pedalarza no sorry
wina pedalarza no sorry
Tyle ujęć? Niedługo z Rosji będą filmiki z wypadków w technologii VR.
Enbeen napisał/a:
wedle przepisów ziomek ma jechać skrajem swojego pasa, a nie jechać prosto, skrajem pasa do skrętu w prawo.
wina pedalarza no sorry
Wedle przepisów, rowerzysta miał pierwszeństwo niezależnie od tego czy skręcał w prawo, czy jechał prosto. Wina kierowcy no sorry.
Mam wrażenie, że czekał na niego, aby go trafić.
Rosja, nie Rosja. U nas na trasie Warszawa - Częstochowa są wcale nie lepsze skrzyżowania i ciągłe korki, bo jakaś pizda nie zauważyła innej pizdy.
mp0011 napisał/a:
Tak się właśnie dzieje, jak rowerzyści ustępują kierowcom miejsca...
Oczywiste przecież jest, że powinien jechać środkiem lewego pasa, a reszta niech idzie się jebać...
Popatrz na drugi film - jechał lewym skrajem prawego pasa bo puszczał samochody, sam tak robię jak się da.
Jego zachowanie jest również możliwe do wytłumaczenia dziurami w jezdni na pasie do jazdy na prost które chciał wyminąć jadąc pasem do skrętu w prawo. Nie zmienia to jednak faktu, że po zauważeniu linii ciągłej powinien już na stałe zjechać lub zostać na pasie przez miejscem w którym rozpoczyna się linia ciągła.
Kierowca osobówki mógł natomiast myśleć, iż rowerzysta jadący w górki osiąga dużą prędkość przez co trzymając się skrajnie lewej strony pasa do skrętu w prawo, chce skręcić w prawo nie wytracając całego pędu na dohamowanie przed zakrętem.
baba w aucie wysiadła a pasażer próbuje zatrzymać toczące się auto ręcznie ale wina pedalarza
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów