Mała ciekawostka. Oto co się dzieje po uszkodzeniu modelarskiej baterii Li-pol.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
48 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
"Akumulatory litowo-polimerowe o pojemności do 3000 mAh są stosowane w urządzeniach przenośnych: telefonach komórkowych, aparatach cyfrowych, palmtopach, odtwarzaczach multimedialnych i innych."
lepiej, żeby nie wyjebało takie coś w kieszeni
Był filmik, że typowi iphone się w kierni zapala
lepiej, żeby nie wyjebało takie coś w kieszeni
Był filmik, że typowi iphone się w kierni zapala
Łał, ależ odkrycie. Jak sama nazwa wskazuje w tego typu akumulatorkach (zgodnie z polską nomenklaturą) używany jest lit, a lit jest bardzo reaktywny (podstawy chemii z gimbazy) ot i tyle. Taniej by mu wyszło jakby sobie ten lit kupił, albo zabrał ze szkolnego laboratorium.
Ogólnie lepsze efekty są jak się do wody wrzuci.
Ogólnie lepsze efekty są jak się do wody wrzuci.
w klanie więcej się dzieje....
idealne do czołgu na radio dostanie strzała, to i się podpali.
w czym taka bateria ''siedzi''? jeśli można wiedzieć
Komórkowa bateria może nam uratować życie, gdy musimy rozpalić ogień i od tego zależy nasze życie.
Tutaj było:
sadistic.pl/rozpalanie-ogniska-vt104474.htm988603
Tutaj było:
sadistic.pl/rozpalanie-ogniska-vt104474.htm988603
@xts
Dokładnie słyszałem o tym, była partia uszkodzonych ajfonów, które ulegały samozapłonowi w kieszeni, ładne odszkodowania mogli zgarnąć nabywcy
W każdym razie jak sama nazwa wskazuje, Li (lit) jest pierwiastkiem bardzo reaktywnym, kiedy w grę wchodzi powietrze, jeśli ktoś ogląda Bear'a Grylls'a to tam w jednym odcinku było pokazane jak można ten fakt wykorzystać.
Pozdrawiam.
Dokładnie słyszałem o tym, była partia uszkodzonych ajfonów, które ulegały samozapłonowi w kieszeni, ładne odszkodowania mogli zgarnąć nabywcy
W każdym razie jak sama nazwa wskazuje, Li (lit) jest pierwiastkiem bardzo reaktywnym, kiedy w grę wchodzi powietrze, jeśli ktoś ogląda Bear'a Grylls'a to tam w jednym odcinku było pokazane jak można ten fakt wykorzystać.
Pozdrawiam.
@pawel997402
chodzi Ci o jej zastosowanie? Na przykład modelarstwo RC. Z resztą pakiet z filmiku ma wtyczkę używaną w modelach. Ten jeśli się nie mylę jest firmy Turnigy i ma pojemność pomiędzy 1500 a 3000 mAh. Dobrze mówię Jasieq?
chodzi Ci o jej zastosowanie? Na przykład modelarstwo RC. Z resztą pakiet z filmiku ma wtyczkę używaną w modelach. Ten jeśli się nie mylę jest firmy Turnigy i ma pojemność pomiędzy 1500 a 3000 mAh. Dobrze mówię Jasieq?
Nie było bum ;(
Tak, ten był Turnigy 1800Mah.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów