Ps. tam na dole to chyba ktoś chciał kutasa narysować...
Ps. tam na dole to chyba ktoś chciał kutasa narysować...
@taajniak
Ja pracuję w skarbówce ... istnieje cała masa narzędzi do wykorzystania przez podatnika jak odwołania, zażalenia i zaskarżenia do odpowiednich instytucji (izby skarbowe, sądy administracyjne), oraz różnego rodzaju ulgi (umorzenia, raty, odroczenia itp.). ... Jeśli odpowiednio przeciągniesz sprawę to po 5 latach twoja zaległość się przedawni ... ... Największe problemy z urzędami mają kombinatorzy
@Koniec Świata
Mam pytanie. Kto kontroluje Urząd Skarbowy? Sami z siebie też zdzieracie podatki-sratki?
@Koniec Świata I ty się dziwisz, że ludzie piszą takie listy? Czy wy piep**** urzednicy myslicie ze ktos bedzie tracił czas który mógłby poświęcić na robienie realnej kasy na latanie po urzędach i składanie skarg bo jakiś patafian mu wyliczył że za mało go państwo okradło w podatkach?
Nie dziwię się, że ktoś się czasem wkurwi. Dziwię się, że ludzie często zbytnio negatywnie nastawiają się do załatwiania podstawowych spraw, nakręcają się i nie chcą słuchać co się do nich mówi. Urzędnik doradzi ci jak wyjść z jakiejś sytuacji, ale niektórzy ludzie przychodzą, żeby sobie pogadać jak to jest źle itd. Nie starają się nawet korzystać ze swoich praw, bo z góry zakładają, że ktoś chce ich zniszczyć. Z takim paranoidalnym podejściem to lepiej jest sobie odpuścić jakiekolwiek kreatywne działania w postaci prowadzenia firmy. Lepiej zamknąć się w piwnicy i czekać aż system upadnie.
Ale że zajmujesz się zbieraniem haraczu państwowego to raczej wątpię by było Ci po drodze z tym myśleniem.
Co do naszej polskiej prawicowości (pożal się boże) - to to wszystko socjalizm + klerykalizm... Redystrybucja dóbr inaczej dawajstwo jest, był i będzie socjalizmem, a że w naszej pięknej nowomowie nazywa się to "demokratyczną sprawiedliwością społeczną" to szczerze CHUJ MNIE TO, rzeczy trzeba nazywać po imieniu bo inaczej stracimy punkty odniesienia.
Konserwatyzm jako taki w polityce upadł 100 lat temu i przez to z roku na rok coraz wolniej się rozwijamy (w tym momencie już europa zaczyna się zwijać).
Chwała tym co wałki na podatkach robią przynajmniej dostarczają tańsze usługi społeczeństwo - Tobie też choć jesteś tego nieświadomy.
Pozdrawiam.
Zaraz polecą teksty typu: "Wymienię syna z ZOMO na córkę, może być kurwa."
@Koniec Świata
Mam pytanie. Kto kontroluje Urząd Skarbowy?
Nad urzedem skarbowym stoi izba skarbowa, która przeprowadza co jakiś czas kontrole poprawności jego działania. W Szczecinie są cztery urzędy skarbowe podlegające pod izbę skarbową.
Książki książkami, rzeczywistość rzeczywistoscią.
@paner666
Rozumiem, że popadanie w przesadę to twoja specjalność?
@naqbi
Nie ufam żadnej partii, szczególnie tym z głównego nurtu. Jak już pójdę na wybory to zagłosuję na coś co wydaje mi się trochę bardziej rozsądne, a jak nic nie będzie rozsądne to zagłosuję na Ruch Palikota, żeby wywoływał ból dupy i żeby coś się działo. Korwin-Mikke i jego psychotyczne twory nie wchodzą w grę, chociaż ciekawie by było gdyby wszedł do sejmu. Tylko, że on robi wszystko, żeby tam nie wejść.
Chwała tym co wałki na podatkach robią przynajmniej dostarczają tańsze usługi społeczeństwo(u?).
Mógłbyś mi to wyjaśnić? Jak oszwabianie US ma wpływ na ceny usług? Bo o to chyba Ci chodziło...
Jak już pójdę na wybory to zagłosuję na coś co wydaje mi się trochę bardziej rozsądne, a jak nic nie będzie rozsądne to zagłosuję na Ruch Palikota, żeby wywoływał ból dupy i żeby coś się działo.
Wspaniała i odpowiedzialna postwa polskiego urzędnika.
Wspaniała i odpowiedzialna postwa polskiego urzędnika.
Pamiętaj, że każdy pracownik administracji jest także zwykłym obywatelem, podatnikiem i wyborcą. Na dodatek nie jest robotem, również ma swoje zdanie i potrafi obserwować. W takim razie powiedz mi na co mam w ramach "właściwej postawy" zagłosować? Korwin-Mikke i Nowa Prawica?
Ja pracuję w skarbówce (...) istnieje cała masa narzędzi do wykorzystania przez podatnika jak odwołania, zażalenia i zaskarżenia do odpowiednich instytucji (izby skarbowe, sądy administracyjne), oraz różnego rodzaju ulgi (umorzenia, raty, odroczenia itp.). Trzeba tylko dowiedzieć się co ci przysługuje. Jeśli odpowiednio przeciągniesz sprawę to po 5 latach twoja zaległość się przedawni.
I uważasz, że przedsiębiorcy mają na to czas?
Pamiętaj, że każdy pracownik administracji jest także zwykłym obywatelem, podatnikiem i wyborcą.:
Niby jak Ty płacisz podatki? Nosz kurwa, jak dziecko dostaje 200zł kieszonkowego, ale rodzice zabierają mu 100 zł na internet, to oznacza, że dziecko płaci za internet?
W takim razie powiedz mi na co mam w ramach "właściwej postawy" zagłosować? Korwin-Mikke i Nowa Prawica?
Jak Ci nic nie odpowiada to albo zbojkotować wybory albo jeszcze lepiej, oddać głos nieważny. Głosowanie dla jaj (tym bardziej na pajacy z RPP) jest jeszcze gorsze niż postępowanie tzw. lemingów, które głosuja jak mi gadające pudło powiedziało.
Jest bardzo kurwa śmiesznie, a dzięki Toobie podbnym będzie jeszcze śmieszniej. Pewnie łatwo Ci się śmiać płaszcząc dupę w administracji jako pociotek jakiegoś kierownika.
Zapytaj się tych, którzy radzą sobie z prowadzeniem działalności i ze sprawami urzędowymi. Przecież wiele małych firm prosperuje i działa dobrze na rynku. Jeśli jedni mogą, to inni też.
@paner666
Dyskusja z tobą jest bez sensu.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów