18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (10) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
List z Polski
alkoboy • 2011-03-23, 10:17
Komentarz do pewnego artykułu na WP

List z Polski
Kochana Mamusiu!
W Unii jest fajnie, niczego tu nie brakuje. Cukier jest po 4
zl za kg, benzyna po 5,50 zl za litr, maslo po 4,10 zl za kostkę, chleb
po 3,20 zl za bochenek, a paczka papierosow po 12 zl.
Jesli chodzi o nasz dom, to latem przyjechal pan Helmut z Berlina.
Najpierw postawil piwo, a potem pokazal akt wlasnosci z
1937 r. i powiedzial, ze teraz to jego ziemia i wszystko, co na niej.
Moze to i lepiej, i tak nie bylem w stanie placic podatku katastralnego
(Mamusia wie, 2% od wartosci nieruchomosci rocznie). Za to w
przytulku mamy kolorową telewizję i fajne filmy.
Pracy na razie nie ma, ale mowią, ze będzie. Jak dozyję,
to za 6 lat będę mogl pracowac w Niemczech albo Austrii.
W miescie budują nowy urząd.
Unia dala trochę grosza. Firma Henka Kowalskiego
startowala w przetargu, ale rozstrzygano go w Brukseli i wygrali Szwedzi. Co
prawda inzynierow sprowadzili od siebie, ale Heniek i tak się cieszy, bo
uznali jego kwalifikacje i pozwolili nosic cegly. Niech sobie chlop zarobi,
bo jego firma juz nie wytrzymuje tego zwiększonego VAT-u w
budownictwie. Chcial wyslac syna na studia do Francji, ale nie mial na to
pieniędzy. Corka jednego z ministrow miala więcej szczęscia i dostala unijne
stypendium.
Chlopak Henia jest calkiem zdolny, więc zdawal na naszą politechnikę.
Bylby się dostal, gdyby nie konkurencja mlodziezy z innych krajow unijnych.
W koncu tam uczelnie tez są przepelnione. Na razie jest na darmowym stazu
w hipermarkecie.
Ostatnio w miescie pojawilo się mnostwo bylych rolnikow.
Mowią cos o nierownej konkurencji, niskich doplatach i limitach
produkcyjnych. Nie wiem o co im chodzi, przeciez mieli najwięcej zyskac na
integracji.
Do domu naprzeciwko wprowadzilo się mlode malzenstwo -
Tomek i Jacek. To bardzo wrazliwi ludzie, nawet starają się o adopcję. Pani
kurator jest bardzo tolerancyjna i swiezo po aborcji, więc mają duze
szanse.
Niech Mamusia na razie siedzi na tej Bialorusi, bo tu szaleje
eutanazja, zwlaszcza, ze ubezpieczalnia juz o Mamusię pytala.
To tyle, bo idę po zasilek. Będę go pobieral jeszcze dwa
miesiące.
Caluję mocno,
Zdzisiek
P.S. Niech mi Mamusia przysle kilo szynki, ale takiej ze
zwyklego prosiaka, bo te nasze swiecą po nocach.
P.S. Niech Mamusia wysle ten list swoim znajomym. Moze
za kilkanascie lat do mnie wroci. Wtedy Polski juz pewnie nie będzie, ale
w koncu będę obywatelem nowego euroregionu.
Zgłoś
Werewolf 2011-03-23, 18:09
@PolishProud
Ciut demonizujesz... ale troszkę racji też masz.
Obejrzyjcie "Zeitgeist - Duch Epoki". Tam macie ładnie wszystko wytłumaczone.
A tak serio to to film jest dobry bo pozwala zrozumieć, że na każdym kroku jesteśmy kontrolowani i oszukiwani. Co leprze jeżeli nawet to zaakceptujemy i myślimy, że już wszystko wiemy na ten temat to większość zapomina o jednym. Mianowicie że sam film może być mistyfikacją! Przez taką właśnie rekurencję ma działać ten film a nie na zasadzie "żydzi żądzą światem".
Zgłoś
marcinsud 2011-03-23, 18:10 1
@PolishProud zacząłem czytać nawet chciałem dać piwo, ale jak zacząłeś pieprzyć o żydowskich rządach to mi się odechciało. Skąd się bierze to widzenie wszędzie żydów to ja nie wiem.
Zgłoś
c................s 2011-03-23, 18:43 1
Napisałem w chuj długiego posta na temat korzyści (?) wynikających z członkostwa w UE, na temat niektórych wypowiedzi tu zamieszczonych, ale...
dałem sobie spokój.
Pokolenie gimbusów wychowanych w myśl konformizmu i tak rozjebie tożsamość narodową i dorobek historyczny naszego ludu.
Chuj w dupę szkoda słów.
Zgłoś
Twój Stary 2011-03-23, 19:59 2
nie macie swoich wlasnych pogladow, mowicie to co jest modne (lub wrecz przeciwnie) i co sadza wasi inni rowiesnicy. czy jestescie za unia czy moze przeciw jestescie dalej zwykla szara masa niezdolna do samodzielnego myslenia.

Twoja stara szyje dresy i pierze je w Wisle
Zgłoś
b................5 2011-03-23, 21:03 3
@up
To Ty kurwa nie wiesz że rządu bez poparcia mas nie mają żadnej władzy ? popatrz na Egipt potem pierdol, a Unie raczej postrzegałem pozytywnie aż do czasu kiedy wyszła faza z traktatem lizbońskim, i już pomijając pierdolenie czy ktoś chciał UE czy nie to fakt jest taki że według mnie zapowiada się chujowo, wystarczy że wprowadzimy euro i już stracimy jedną z najważniejszych narzędzi do walki z kryzysem, bo stracimy władzę nad własną walutą, po za tym czuję się polakiem, szanuję wartości o które walczyli nasi dziadkowie, i myślę że teraz gdyby dowiedzieli się że zgadzamy się na to że będą nami rządzić obcokrajowcy raczej nie byli by zadowoleni.
Zgłoś
PolishProud 2011-03-23, 22:47 1
marcinsud napisał/a:

@PolishProud zacząłem czytać nawet chciałem dać piwo, ale jak zacząłeś pieprzyć o żydowskich rządach to mi się odechciało. Skąd się bierze to widzenie wszędzie żydów to ja nie wiem.

Trochę przesadziłem z żydostwem ale są potwierdzone informacje że oni nadal mają wielki wpływ na politykę, może nie na zachodzie ale napewno w Europie środkowej i wschodniej. Na media wpływ ten jest jeszcze większy i stąd się bierze zapał mediów do promowania lewicowości,nii europejskiej, tolerancji i innego chłamu.
Zgłoś
Executtor 2011-03-24, 9:40
Gówno tam! Jest sposób, żeby naprawić nasze wszystkie drogi w kraju, wybudować autostrady i utworzyć nowe miejsca pracy, podnieść czterokrotnie zarobki - trzeba tylko wypowiedzieć Niemcom wojnę a następnego dnia ogłosić kapitulację!!
Zgłoś
~LegendarnyZiom 2011-03-24, 17:28
Vtech napisał/a:

A przed unia bylo lepiej? Ciekawe dlaczego zaraz po wejsciu tyle osob spierdolilo na zachod?

Bo się utworzyły miejsca pracy dla Polaków i znacznie uproszczona została emigracja?
Zgłoś
A................b 2011-04-03, 16:03
marcinsud napisał/a:

Jakbyś poczytał ,pooglądał ,poobserwował i pomyślał samodzielnie to byś wiedział. Ale ,wiedza nie przychodzi sama. Na początek polecam kilka cytatów z żydów np laureata pokojowej nagrody nobla:
samodzielniemyslacy.blogspot.com/2011/03/zydzi-o-gojach-nie-zydach.html

LegendarnyZiom napisał/a:

Bo się utworzyły miejsca pracy dla Polaków i znacznie uproszczona została emigracja?

A w Polsce utworzono miejsca pracy dla azjatów i akcje afirmatywne dla czarnuchów?
Miejsca pracy same się nie stworzą ,a nasze "jednoczenie się" z UE powoduje upadanie drobnych przedsiębiorstw. Chciałem założyć działalność ,ale jak zobaczyłem ile będę musiał płacić państwu (za co?!) to się nogami nakryłem. Z resztą każdy kto jest bardziej obrotny to wie jak jest i na kogo głosować (dla tych nieobrotnych: JKM).
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów